Chystam sa kupovat dioptricke okuliare. Bola som sa informovat v optike, pani mi povedala ze za skla zaplatim spolu 70 eur (stensene plus nejake antireflexne vrstvy) a ze ramy stoja od 80 eur vyssie. Vsimla som si u nich aj okuliare okolo 300 eur, tak neviem kolko je normalna cena za pekne okuliare? Mala by som sa pozriet aj inde..? alebo sa oplati kupovat cez internet?
Rozumna cena za okuliare?
dvierka
z netu by som okuliare určite nekupovala... keď som si kupovala okuliare pred asi 3-mi rokmi vyskúšala som asi všetky, ktoré mali v optike a z toho mi sadli možno 3... takže určite je lepšie ísť do optiky a oskúšať radšej viac rámov... navyše vždy som chcela okuliare bez rámov také čo sú úplne nenápadné keď som ich však v optike chytila do ruky bála som že ich zlomím... nakoniec som skončila pri dosť výrazných rámoch na to, že boli moje prvé, ale zvykla som si na ne skoro... a pri mojom zaobchádzaní s nimi som nakoniec rada, že mám výraznejšie a mohutnejšie rámy lebo inak by som chodila do optiky asi každý mesiac :) navyše ceny tam neboli až také strašné... najlacnejšie rámy stáli tuším okolo 1000sk a značkové stáli o čosi viac všimla som si jedny za vyše 5000sk... ja mám značkové rámy stáli okolo 3000sk aj zo zľavou a do rámu som si dávala antireflexné odľahčené sklá a tie ma vyšli jedno na cca 500sk, ale som názoru, že radšej investujem viac, veď okuliare mám na očiach stále a nekupujem ich každý mesiac... Takže držím palčeky pri vyberaní a hlavne pevné nervy :)
Ja by som dioptricke bryle na nete nekupovala. skla ti musia osadit tak, aby mali stredy na mm presne pred tvojimi zornickami, nemozes si vyskusat tvar, neupravia ti zakrivenie za usami. vies presne, ze kolko mas dioptrii a ze nepotrebujes napr. cilindre ? na tom sa neda prilis setrit, ved to budes mat na ksichte, musis mat sama zo seba dobry pocit, nielen dobre videt.
dakujem velmi pekne, pojdem pokukat co ste mi odporucili. inac nehladam nejake super lacne okuliare, mozna aj znackove by mohli byt, len tym ze moja optika je v centre, nechcem zaplatit viac zato ze maju vysoky najom :D a na internete som nasla ze fashionoptik garantuje najnizsie ceny.. nepoznate to niekto?
skus pozriet "ludovu optiku" na Sustekovej v petrzalke, vraj tam maju okuliare za velmi dobre ceny, ak to este funguje...
Niektoré optiky ponúkajú zľavu toľko, koľko máš rokov. To je myslím si najspravodlivejšia a najlogickejšia možnosť.
Ja som si teraz dala robit okuliare v optike na vysokej, ked pojdes z obchodnej, do kopca napravo. Kocka tam mala ramy aj za 10 a 2O E, nevyzerali od veci, mozno by si si vybrala. Aj panske ramy boli. Cena za skla co pises sa mi vidi velmi dobra, ak je to stencene, s antireflexom. Moje boli drahsie :-), trocha.
len to nekupuj niekde v obchode-može ti to poškodiť zrak.
ja som kupila pekne okuliare aj s antiref.sklami za 3ooosk,ale to je asi 3 roky do zadu-a som s nimi spokojná.
no ja som odtial uz okuliare mala, a vydrzali pat rokov, co je dost pri mojom zaobchadzani si myslim :D tak 300 e by som za ne nedala, rozmyslala som, ze dokopy aj so sklickami asi 200, a este tam mam aj 20 percent zlavu, za to ze aj sosovky tam nakupujem. Tak neviem ci sa mi oplati pozriet inde, kde zlavy vernostne nebudem mat :D
jaaj:) tak to sa chape:)