Rozumna cena za okuliare?

Príspevok v téme: Rozumna cena za okuliare?
dvierka

Chystam sa kupovat dioptricke okuliare. Bola som sa informovat v optike, pani mi povedala ze za skla zaplatim spolu 70 eur (stensene plus nejake antireflexne vrstvy) a ze ramy stoja od 80 eur vyssie. Vsimla som si u nich aj okuliare okolo 300 eur, tak neviem kolko je normalna cena za pekne okuliare? Mala by som sa pozriet aj inde..? alebo sa oplati kupovat cez internet?

Lulita

-2,75, nosim sosovky, som spokojna, chcela som len nieco na doma, rano cez vikend ked si idem urobit kavu a som este ospala a nechce sa mi este davat sosovky, na vecer, noc, ked som pri telke, pri pc, takze ziadneho Cavalliho, ci Pradu, proste obycajny ram, na internete som nasla aj pekne za 6,90 eur, len neviem, keby osm si taky objednala, ci mi tam nejaka Optika vsadi skla, ako to funguje

0vecka

nepises kolko mas dioptrii stesene skla niesu nutne ak nemas vela... a nenechaj sa nachytat na vernostne alebo ine zlavy... ak ti je raz optika schopna tie bryle predat za urcitu cenu tak ti taku istu vie dat aj ina...

Lulu2011

pri takej cene na to kaslem samozrejme, ja osm myslela, ze take tie najobycajnejsie by mohlo byt lacnejsie, googlila som teraz a vraj sa daju kupit ramy aj za 15 e, skocim do Optiky, co mi vygooglilo ako najlacnejsiu a uvidim, viac ako 35 e so vsetkym nedam

anonymka23

Lulu2011,
nie som si istá, ale sklá mi poisťovňa nepreplácala, ani keď som bola menšia a nemenila som tak často okuliare. Myslím si, že kedysi kôr len rám na okuliare, keď som mala na predpis, ale to je už pár rokov dozadu, keďže ich nosím už od základky. Ale minulý rok som si dávala nové okuliare po 5.-tich rokoch, mala som aj predpis od lekára, no poisťovňa mi nič nepreplatila. Neviem, koľko by Ťa vyšli obyčajné sklá, bo ja mám stenčené antireflexné (jedno sklo ma stálo asi okolo 37 eur), ale samotný rám vychádza tak okolo 100 eur, ak nie viac. Aspoň u nás v optike sú také ceny. Nie je to zrovna lacná záležitosť.. :(

Lulu2011

chcela by som okuliare na doma, ziadne specialne skla, len k telke, som kratkozraka, viem to mat do cca 20 eur aj so sklami, (preplaca sklá poistovna? )ci to je utopia? :D

oftalmolog

V eiffel optic, a.s. predávajú nehorázne predražené a zároveň nekvalitné sklá. Majú tam trvale 50% "zlavu".

marek002

Zhruba pred mesiacom som videl jeden spravodaj asi na Pro7 o nemeckom online-projekte. Ponukali okuliare za neuveritelne ceny so všetkými extra upravami. V danej relácii otestovali rozne kamenne aj internetove obchody (cenove rozdieli tam boli nehorazne, asi aj 200 EUR-pricom kupovali vsade najlacnejsie ramy a sosovky stejnou upravou)a nasledne dali vyhodnotit objednane okuliare nezávislému odborníkovi. Vysledok: v kvalite nebol ziaden rozdiel! A dnes, po mesiaci som natrafil na internete na tento obchod v slovencine!! A uz su vraj v 8 krajinach v EU. Ceny maju aj u nas velmi nizke, tak si ich idem vyskusat, ajtak sa mi zijdu dioptricke slnecne okuliare: -odkaz odstránený-

miriam456

Najdrahšie okuliare majú v predajniach EIFFEL OPTIC, sú predražené o 200-300%. Dokonca aj pomôcky (púzdra, utierky, ktoré výrobca dodáva k jednotlivým rámom) predávajú samostatne a pekne predražené. Tam neodporúčam chodiť.

jajkafr

no a presne ako píše vivicia lepšie je dať si robiť okuliare v optike kvôli tomu, že tam ti zamerajú aj zorničky a podľa toho ti zarežú sklá do rámu... keď sú zle zarezané sklá viac sa ti kazia oči a navyše sa ti môže točiť v hlave pri ich nosení...