už neviem čo mám robiť

Príspevok v téme: už neviem čo mám robiť
Michelle89

ahojte..ja viem že už je tu dosť článkov o rezaní rúk a depresii...a podobných veciach..no tiež som tomu podľahla a neviem ako ďalej....už nevládzem....škodím sebe a okoliu...nemam zamestnanie...študujem externe no mam pocit že to asi nezvládam....moja mama ma totalne neznáša a dava mi to najavo aka som zbytočná....z náboženského hladiska som totalne na dne....a vťahy uz proste nedokažem riešiť na to uz proste nemám síl...a tým som vlastne zranila môjho najlepšieho kamarata.....ja už neviem čo mam robiť...už len plačem a svoju vnútornú bolesť tíšim žiletkou.....len ma prosim vas neposielajte k psychologovi pretože to by mi aj tak nepomohlo...bola som raz este ked som chodila na strednu(to bol ale iný dôvod) a nehorazne ma dokazal vytočiť....nemam naladu na dotierave otazky a vlastne ani neviem ako by som mu to všetko vysvetlila....ja uz proste nechcem žiť...citim sa tu zbytočná...totalne zbytočná a každý den rozmyslam nad samovraždou no brzdí ma moja zbabelosť...asi by som to nedokazala....možno to ani nepochopite lebo to pišem dosť chaoticky a vlastne som ani neuviedla presný dôvod tohto všetkého ale to by mi asi nevysli riadky....no niekedy je to už aj len tak ..z ničoho nič....no ani neviem prečo som sa to rozhodla tu napisať...možno len tak ja neviem....

sisi777

zaražajúce a na poplach bijúce...tvoja matka vie aké máš psych. problémy ? Máš psychický problém a ty to vieš, len nevieš ako to riešiť...nerozmýšľala si vymeniť psychológa?..ved nie sú všetci rovnakí...a ver mi, sama si nepomôžeš. Máš dg "sebapoškodzovania" a je to intiutívne, robíš to a ani nevieš ako a nedá sa to zastaviť...je to forma zlozvyku...nepomohlo by ti ísť von a začať viac cvičiť a menej sa zdržiavať doma, aby si zamedzila tomu, že si sama ? Ak necítiš podporu u svojej matky, tak určite vyhľadaj nového lekára a určite sa lieč, ved na to sú lieky, aj na depky...váž si svoj mladý život...

Anita11

Ahoj Michelle!

Po prečítaní tvojho príspevku ma až zmrazilo. Som mama dvoch dospelých synov, možno, že sú v tvojom veku a neviem si predstaviť mamu, ktorej by tvoj príbeh bol ľahostajný. Preto ma zaráža veta, ktorú si tam napísala:
....moja mama ma totalne neznáša a dáva mi to najavo aka som zbytočná....
Aká by to bola mama, ktorej by nezáležalo na tom, že jej dieťa trpí, že si blíži a myslí na skončenie života.
Michelle, skús sa s ňou porozprávať o svojich problémoch s úprimnou prosbou o pomoc. Sama píšeš, že si neuviedla dovod, prečo to robíš, nevieme teda, kde vzniká ten najvačší problém a tiež bariera medzi tebou a mamou, ale nech je kdekoľvek, treba zabojovať, život máš pred sebou a stojí za námahu bojovať s problémami.
Naše príspevky ťa možu len trocha usmerniť, ale ťa nevyliečia. Potrebuješ odbornú pomoc a lieky. Nájdi človeka, ktorému najviac veríš /nemusí to byť práve mama/ a požiadaj ho o pomoc, sama to nezvládneš, a to by bola obrovská škoda. Žijeme len raz a život si máme chrániť.

Ešte jedna rada: Sledovanie takých videí, aké si ponúkla sem, vyvoláva depresiu aj v zdravom a vyrovnanom človeku, nie ešte v niekom, kto má problémy. Zaoberaj sa veselými vecami,
uč sa myslieť pozitívne a neuzatváraj sa s tvojimi problémami do samoty.

Michelle89

bella dakujem....vazne....vies ja uz ani nechcem byt taka aka som.a uz som sa tolko krat pokusala s tym prestat...a nie som ziadne emo ako tu padol taky nazor to nie.....a mam aj vela kamaratov..ale nehovorim im to aj ked to vedia ale neriesime to lebo som vzdy dost agresivna ked na to príde....proste to s nimi ako keby nechcem riesit....naozaj diky je to super ze niekto kto ma nepozna mi napise take velke veci

bella12

Drahá Michelle,

vôbec nie si zbytočná. Je mi veľmi smutno, že sa takto trápiš. Asi si v živote nestretla veľa ľudí, ktorí by Ti dali pocítiť, aká si pre nich dôležitá, že si dobrá taká aká si, že si pekná a šikovná taká aká si a že sú vďační za to, že vôbec SI. Predpokladám, že sa Ti nedostalo toľko lásky, koľko potrebuje Tvoje srdce. Že si namiesto toho skôr pociťovala zo strany druhých ak nie odmietanie, tak aspoň neprijatie a na základe toho si neprijala ani samu seba - a to bola najväčšia chyba, akej si sa voči sebe mohla dopustiť. Iní Ťa zranili a následne si si zasadila ranu aj sama. To usudzujem z toho, že ak sa režeš, znamená to, že sa nemáš rada, že sa chceš trestať a to je zlé a veľmi Ti to ubližuje. Som presvedčená, že nič také hrozné si v živote neurobila, že by si sa takto mala trestať.

Jediná cesta von je začať sa mať rada, prijať samú seba takú, aká si. Je ťažké zmeniť zmýšľanie, ak si sa možno dlho utvrdzovala (alebo iní Ťa utvrdzovali) v opaku. Najideálnejšie by bolo, keby si mala nejakú osobu, ktorej by si sa mohla zdôveriť s ťažobou, čo nosíš v srdci a ktorá by Ťa mala mala úprimne rada.

Obávam sa, že v Tvojej terajšej situácii si bez odbornej pomoci sama neporadíš, najmä ak nedokážeš s rezaním prestať. Takto sa len veľmi vyčerpávaš fyzicky aj psychicky, pričom lieky by Ti mohli pomôcť. Depresia je choroba ako každá iná a dá sa liečiť, nie je hanbou vyhľadať pomoc. Nenechaj to prosím tak a z posledných síl zájdi za psychiatričkou. Neboj sa, ona nebude mať toľko času dopodrobna rozoberať Tvoje pocity, navyše ak nebudeš chcieť - to je skôr vecou psychoterapie u psychológa. Len treba povedať, aký máš problém, že si nevieš rady, nie si prvá a bohužial ani posledná s týmto problémom. Ak Ti môžu antidepresíva uľahčiť to trápenie, ktoré teraz prežívaš, trochu upokojiť zmätené myšlienky a urobiť prežívanie každého jedného dňa menej namáhavým, treba to skúsiť. S upokojenou mysľou sa Ti bude ľahšie hľadať riešenie z problému ako v terajšej zmätenej a chaotickej situácii.

Neobviňuj sa zbytočne, nevyčítaj si donekonečna veci, ktoré Ti nevyšli, maj so sebou súcit. Dávaj si radšej menšie splniteľné ciele, netráp sa veľmi, ak Ti všetko nevyjde tak, ako si predstavuješ. Si človek ako každý iný, máš právo robiť chyby, mýliť sa, nebyť perfektná. Nebuď na seba veľmi prísna, nauč sa si odpúšťať.

Nie si zbytočná, naopak si veľmi dôležitá a výnimočná a som presvedčená, že tam niekde vonku čaká niekto, pre koho budeš darom a tou najdrahšou bytosťou na svete.

Budem na Teba myslieť.

janka24

ked som čitala,že emo, ani to video neidem pozerat....každý by mal byt sam sebou a "neopičit sa" za nejkým trendom hlupym...smutným ludom a bezmocným pomáhaju knihy..skus..