Caj Lapacho - skusenosti

tiatina

názory ľudí na čaj lapacho sú na tejto stránke naozaj rozmanité. Na webovej stránke, ktorá je uvedená dole pod textom si môžete prečítať celú štúdiu.
Látka lapachol, ktorú kôra stromu nazývaný aj LAPACHO, či MAČACÍ PAZÚR obsahuje spôsobuje v bunkách apoptózu, teda bunkovú smrť. S radiačnou terapiou je účinok dokonca lepší. www.ncbi.nlm.nih.gov

golem

Odporúčajú lúhovať dve čajové lyžičky v približne litri vody a vy niektorí si dáte kilo do pol litra a plačete , že vám je zle.

A k tým negatívnym účinkom: to vážne ? :D :D
Americká univerzita (ktorej študijný plán celý na fakulte medicíny zostavil a financuje farmaceutický priemysel) a ten American cancer niečo....vám povedia , že to nepomôže liečiť rakovinu , resp. že to má vedlajšie účinky a vy tomu veríte?
Čo asi vám má povedať niekto kto zarába desiatky miliárd dolárov ročne na rakovine? , že áno pol roka slop lapačo za 4e a si v pohode?
Alebo , že pol roka choď na chemoterapiu za 10 000e.
Ktorá má mimochodom 100 násobne horšie vedlajšie účinky.

Niektorí ľudia sú fakt sprostí , niektorí si to lapacho ani len nezaslúžite :)

8.4

Ja som pila čaj lapacho asi 3dni večer asi 0,5l. Začala som kvôli problémom pleti na tvári.Asi druhý deň som sa vyhádzala na tvári. Pokračovala so ale ďalej,čítala som,že podobná reakcia patrí k detoxu. Ale 4 deň ráno som začala krvácať z nosa čo sa mi ešte do teraz nikdy nestalo.Takže som s konzumáciou tohto čaju skončila.

pee

Reakcia na prispevok:
Libretas22.10.13 10:05??.??.224.56

Lapacho - negatívne účinky ( Tabebui negativeeffects) preložené z anglickej stránky

Lapacho je propagovaná bylina ako užitočná pri liečbe rôznych zdravotných problémov a chorôb, vrátane rakoviny, ale podľa University of Maryland Medical Center žiadny vedecký dôkaz neexistuje, že to funguje.

versus

Dávky, ktoré by mohli byť užitočné pre liečbu nádorov by predstavovať vážne riziko krvácania, vysvetlí American Cancer Society.

Aktívne zložky v Tabebuia kôry zvanej naphthaquinones majú protirakovinové účinky, ale je to preto, že chemické látky sú toxické podľa University of California v San Diegu Moores Cancer Center. Jedovaté chemikálie zabíjajú rakovinové bunky v laboratóriu, ale aké množstvo Tabebuia má človek brať ?...

Celkom protichodne tvrdenia o protirakovinovych ucinkoch...

RNG

Zelene caj je ukludnujuci a obsahuje najma antioxidanty/polyfenoly
.
Ale lapacho/pau d' arco je znacne antimikrobialne , takze zrovnavat tieto dva je je ako otazka "kolko jablk daju 2 hrusky"...

redbatica2

Pijem aspon pol litra denne posledne dni.. Na imunitu, proti candide a pod... Dam varit liter vody, ked vrie hodim tam lyzicu caju a varim 5 min... Potom necham luhovat zakryte minimalne 15 min. Alebo necham celu noc a rano scedim... Varim v normalnom hrnci...

rhea

ja ho pijem kvoli imunite a chuti mi... a popritom som si vsimla, ze sa citim kludnejsia, davam si ho vecer.. iba neviem, ako ho mam po spravnosti pripravovat, kedze som citala, ze "Pozor, nepripravujete a neuchovávajte čaj v hliníkových a cínových nádobách. Vhodnejšie sú inertné materiály, ako sklo či kvalitná glazovaná keramika"... to v akom skle ci keramike ho mam varit 5 minut??