Čo so zahlieným organizmom?

sas1

ďakujem všetkým za reakcie :)

no, ako som myslela zahlienenie? aj ako zahlienenie dýchacích ciest (permanentné, a áno, som alergička) aj ako celkové zahlienenie (ktoré mi nie je celkom jasné)... totiž, napriek tomu, že som veľmi chudá mám v poslednom čase akoby opuchnutú tvár... v jednom časopise som si prečítala miničlánok, kde nejaký čínsky lekár hovoril o chorobách, ktoré sa dajú vyčítať z tváre, jazyka, atď... spomínal aj napuchnutú tvár a ako jeden z dôvodov uviedol zahlienenie organizmu... spojila som si to so svojím zahlienením dýchacích ciest a napadlo mi, že to možno je môj prípad... tak som chcela vedieť viac :)

- mira

Zuzic, zhlieňuje nielen mlieko a všetky mliečne výrobky, sladkosti, ale aj biela múka, nasýtené tuky, t. j. napr. čokoláda, sušienky, ďalej chemické aditíva a všetky potraviny ktoré prekyseľujú, napr. ovocie. Ak si zahlienená, prečisti sa zeleninou a jedz len neobrusované obilniny, ktoré majú dostatok vlákniny.

Hlien chráni, ale len vo fyziologickom množstve. V nadmernom množstve nielenže bráni napr. dýchaniu, ale je ložiskom, kde uľpievajú alergizujúce látky, kde sa usadia baktérie spôsobujúce zápal, a je základom pre tvorbu cýst, myomov a pod.

llek

Slniecko a ty co si hodnotiaca porota, ze hodnotis kazdy prispevok. Tebe tie prispevky ani nepatria, ty si otazku nepolozila/ci nepolozil.

llek

Zuzic - predpokladam, ze teda myslis nahromadenie hlienu v oblasti nosa a a hornych dychacich ciest. Neviem, ci nie si alergicka. U ludi s alergiami moze dojst k zmozeniu hlienotvornych zliazok v sliznici. Su ludia, co trpia syndromom drazdiveho kasla. Su to hrozne stavy, minimalne podrazdenie v oblasti hrtana vyvola otrasny kasel, ze dotycny vyzera akokeby sa dusil. Ked sa urobi biopsia zo sliznice u takehoto cloveka, jedine co sa niekedy zisti je, ze su zmnozene hlienove bunky, inak ziadna ina patologia, pripadne sa testami zisti, ze dotycny extremne reaguje na histamin.
Moze teda byt, ze ty si tiez ten nadmerny tvorca hlienov v dosledku reakcie tvojej sliznice dychacich ciest na rozne podnety. To je teoria, bohuzial prax je taka, ze dotycny s tym proste musi zit. Ak je za tym alergia, tak pomozu lieky na tlmenie alergickej reakcie a niekedy u niekorych jedincov nieco spravi aj akupunktura.To s tym mliekom - no jedine, ze by islo o alergiu na mliecne vyrobky, ale tam "hlienovo" reaguje crevo

zuzic

usiko ja nejedavam moc sladkosti a miecne vyrobky tiez moc nemusim...a som zahlienena prakticky stale i ked zapay sa mi striedaju akoby v takych periodach....tak kde moze byt chyba?

llek

Ja sa nechcem s nikym hadat. Zatial mi este ziaden vyrobca mlieka do vacku nic nestrcil, napriek tomu mi cele zahlienovanie organizmu nie je jasne. Mam pocit, ze je to tak trochu trendy, nieco podobne ako imunostimulancia.Hlien ako taky je tvoreny hlienovymi zliazkami sliznice - akejkoľvek. Hlien sa v primeranom mnozstve tvori stale a ma ochrannu funkciu pre sliznice. nadmerna tvorba hlienu sprevadza zapalovy proces nejakej sliznice, taktiez hojenie po prekonanom zapale, alebo je tiez vysledkom alergickej reakcie, ktora v danej sliznici prebehne. Ked ludia hovoria, ze ich mliecne vyrobky (ktore boli take zatracovane a ktore sa zase dozivaju renesancie, lebo sa ukazalo, ze su tym dobrym a prirodzenym zdrojom vapnika)zahlienuju - co sa tym mysli, kde sa potom tie hlieny hromadia?