Čo so zahlieným organizmom?

doubledog

na ocistenie tela sa da s uspechom pouzit pôst.
je to vsak dost narocna metoda, je k tomu potrebne dost teoretickych vedomosti a jasnu hlavu.

- mira

Vitamínové doplnky nie sú riešením zahlienenia a prekyselenia. Vitamínové doplnky řiešiaˇsituáciu, keď jeme rafinovanú obrusovanú stravu, ktorá je priemyselným spracovaním zbavené nutričných kvalít.
Prekyselenia a zahlienenia sa zbavíme len ak budeme jesť potraviny, ktoré majú prirodzený obsah vitamínov, minerálov atď. a sú zásadotvorné, obsahujú dostatok vlákniny.
Telo má síce mechanizmy na odstránenie prekyselenia krvi, ale tieto mechanizmy dlhodobe používané poškodia organizmus - napr. kosti, z ktorých sa odoberá vápnik ako zásaditý minerál a tak vznikne oseoporóza. Ďalším z mechanizmov je napr. ukladanie kyselín do svalov, pričom sa pri pohybe alebo chudnutí tieto uvoľňujú. Takýchto mechanizmov je viac.

slniečko_xxl

llek: Nikdy nebudes dobra lekarka lebo nevies ako funguje telo. Ocenujem vsak tvoju osvetu ohladom zakladnej biochemie :-)

llek

Ja sa tu nejdem vyajdrovat k tomu, co clovek ma ci nema jest. Mam na to svoj nazor. Ale neda mi nevyjadrit sa k pojmom ako zahlieneie,okyslenie co ozasadenie organizmu. Tu sa pouzivaju tie pojmy, pricom vacsina ludi si nevie presne predstavit, co sa za tym skryva. Stupen kyslosti prostredia vyjadruje pH. pH je nieco, co je v nasom tele velmi jemne a prisne regulovane. Organizmus ma velmi citlive regulacne mechanizmy, ktorymi si reguluje stav vnutorneho prostredia a je vela faktorov, ktore to ovplyvnuju (prisun kyslika, funkcia obliciek, funkcia pecene, hladiny mineralov .......).Ak si niekto mysli, ze ked prestane pit mlieko, ze to nejako ovlyvni pH vnutorneho prostredia, tak si fakt veci predstavuje velmi jednoducho. Potom tu zase niekto povie, ze myomy a cysty vznikaju v dosledku zahlienenia ci prekyslenia organizmu, no nevychadzam z uzasu. Ono by to bolo fajn, keby vdaka uzivaniu vitaminov a doplnkov nevznikali ani cysty ani myomy.

WW

Zahlianeny organizmus je dost siroky pojem.

Hlavne teda je mozne hovorit o zaneseni plucnych vackoch ale rovnako aj o zaneseni crevnych klkov. To vsetko rovnako suvisi aj s prekyslenim organizmu.

Neexistuje na nic jedna vec. Zaklad je zo stravy do znacnej miery obmedzit veci ktore organizmus zahlienuju a prekysluju. Takze obmedzit jednoduche cukry, sacharidy. Vylucit mliecne bielkoviny (kasein), alkohol, mliecne vyrobky.

Jest pestru stravu prevazne zo zeleniny, lustenin, soje. Pouzivat kvalitne prirodne vyzivove vitaminove doplnky (ak by ste chceli poradit napiste).
V prvom rade aby ste dovizivili organizmus z hladiska zakladnych zivin, mineralov, stopovych prvkov a aby ste dali organizmu moznost aby si upravil vnutorne prostredie znova na mierne zasadite.

Na cistenie plucnych vackov existuju uzasne prirodne preparaty a rovnako na upravu vnutorneho prostredia. Nebudem tu robit verejne reklamu ak niekto potrebuje nech sa mi ozve a mozeme to prebrat.

Zelam pekny den.

zuzic

mira takze aj ovocie? takze ked zjem za den jedno jablko a hrozno,a cierny chlieb so zeleninou tak z toho mozem byt tak zahlienena? kedze alergia to neni