Pozdravujem všetkých čitateľov. Žijem už 20 rokov v manželstve. Čím ďalej si uvedomujem, že rozdielnosť pováh ničí vzťah. Ja inklinujem mestu a on dedine. Každý sa vracia do svojho hniezda. Máte s tým niekto skúsenosť? Ako žijete? Ako to riešite?
Dvaja - jeden z mesta druhý z dediny - manželstvo
Kompromis?.. snažila som sa s ním už 1000 krát o tom hovoriť.. nie že by ma nemal rád.. ale nepohnem s tým... ( ani krikom, hádkou.. ) a neviem sa s tým vyrovnať.. nevieeeeemmmm... do kelu..
a to si si vsimla teraz po 20 rokoch? resp. teraz ti to zacalo vadit? alebo pred tym sa tak neprejavoval?
hmmmmmm,tak to je tazko,a co takto dohodnut sa na kompromise,povedz mu ze ci to nemoze omezit,alebo chodit tam len urcite dni,napr.sobota,nedela.Musis si snim o tom porozpravat,ze ti to vadi.Ak ta miluje,urobi kompromis.
V podstate máš pravdu. Lenže tu nejde len o záhradku. On žije ,,dedinský život,,. Oni tam žijú tak svorne - pília drevo, vozia hnoj, drevo, seno, pília stromy navzájom jeden druhému.. a stále, to nie je len raz dva krát... ale on stále je zanepráznený.. kopcom roboty... ale nie tu v meste - vlastne doma. On je doma tam. A neviem s tým nič urobiť..
ahoj...ja som tiež z mesta a manžel z dediny,ale ja som veľmi rada...keď nemáme iný program ideme si tam oddýchnuť,opiecť slaninku v záhrade a tak....aj kvoli dietatu som rada,má kam ist na prazdniny, a tak...manžel sem-tam ide pomoct starym rodicom na dedinu-kde vyrastol...inac zijeme v meste,on si zvykol,aj preto ze studoval v BA na vysokej,takze v pohode...ale tiez by radsej byval na dedine,vela ludi sa taha na dedinu,mas tam klud....ale ja som tiez taky mestsky typ....ale tvoj manzel asi viac inklinuje k dedine,ked mas problem...
ahoj asd.... tak to nejako sklbte dokopi,domcek v meste s nadhernou dedinskou zahradou :)))