Pozdravujem všetkých čitateľov. Žijem už 20 rokov v manželstve. Čím ďalej si uvedomujem, že rozdielnosť pováh ničí vzťah. Ja inklinujem mestu a on dedine. Každý sa vracia do svojho hniezda. Máte s tým niekto skúsenosť? Ako žijete? Ako to riešite?
Dvaja - jeden z mesta druhý z dediny - manželstvo
Je ťažko sa k tomu vyjadrovať, pokiaľ nie sme v podobnej situácii - teda jeden z mesta a druhý z dediny.
Ja s manželom sme obaja z dediny. Bývali sme spolu už aj v meste v paneláku - mne to veľmi nevadilo, hoci tiež tá odcudzenosť medzi ľuďmi v meste, že pomaly sused suseda nepozná, to bolo nezvyčajné. No moj manžel tam neskutočne trpel. On potreboval garáž - dielničku, kde by majstroval a záhradku, kde by niečo pestoval. Potom sme nejaký čas žili v malej bytovke pre 8 rodín na malej dedinke. Tam sa už cítil oveľa lepšie, mal tam svoju garáž, aj sme mali kúsok záhradky. Nakoniec sme si postavili RD v dedine, odkiaľ pochádzame a už je ako ryba vo vode. Celé dni je v garáži a dielničke, alebo sme spolu na záhrade. Ja mám veĺmi rada spoločnosť a ľudí. Rada som vždy chodila na plesy a zábavy, jeho som vždy nejako nahovorila tiež. Keď už bol tam, tak sa zabavil aj on veľmi dobre. Najlepšie sa cíti aj tak pri svojom majstrovaní, má to relax po práci v zamestnaní, keďže tam nepracuje manuálne. Zo začiatku mi to tiež vadilo, že je viac v garáži ako doma v obývačke, ale potom som to začala brať z tej lepšej stránky. Pre rodinu tam všeličo vymajstruje a aspoň sa nefláka po krčmách. Nedeľu máme takú spoločenskejšiu, návštevy, prechádzky ...., no a v týždni, každý podľa potreby a záujmu. Ja inak tiež pracujem rada na záhrade, tak tam sa dopĺňame. Už sme spolu 25 rokov a fumguje to.
Skús sa ešte s ním dohodnúť na časovom harmonograme. Píšeš, že chodil na týždňovky, to znamená, že ste asi spolu aj tak veľmi nebývali. S tým skúsenosti nemám. My sme spolu každý deň.
ja som bývala vela rokov v meste,a teraz bývam na dedine-zatial mi to nevadí,ale je to mala dedinka,a reči sa šíííííííííria ako mor.Takže si človek musi dávať pozor,čo a komu povie-lebo si poškodí svoje meno.A čo sa ti nepáči na dedine??
mne sa páčia tí čo píšu že rodinný dom v meste ale to je podľa mňa len časť toho ten domček keď si človek nevie zvyknúť na cudzí panelák a kooopec susedov =) ale to je aj ten kľuuud to že ťa tam každý pozná na každom kroku niekoho zdravíš ideš do krčmy a vždy si máš s kým vypiť =) pomôžete si ako susedia tu to je celkovo iné neni to také cudzie ako v meste =) kompromis by bol nejaké menšie mestečko také dačo medzi mestom a dedinou aj ked si myslím že v jeho prípade by to moc nepomohlo bo on by bral len tu svoju dedinku na ktorú je zvyknutý a kde ho poznajú
Mne sa zda, ze na Slovensku, ani mesta nie su. BA je taka vacsia dedina. Takze na dedine si tak, ci tak a aj dedincanka si ci chces, alebo nechces.
no,
ja osobne si myslim, ze po 20 rokoch to riesit je neskoro...ak ste to mali riesit kompromisom z oboch stran, tak to malo byt vtedy, ked ste obaja boli este zalubeni...teraz, po 20 rokoch to uz nezmenis...bud sa s tym vyrovnas a budes si zit vlastny zivot, aby si nebola frustrovana a neskor mu nevycitala, ze si sa musela niecoho vzdat v zivote.....zit vlastny zivot myslim najst si kamaratky s podobnym zmyslanim, pripade kamaratov a chodit s nimi tam, kde chces ty......netvrdim, ze sa mate rozviest, ale zit kazdy divot taky aky chcete....a podla mna tam hra rolu aj to, ze ste spolu uz 20 rokov a jednoducho aj ty aj manzel si potrebujete od seba oddychnut co najviac....uz to nie je ako byvalo, takze vam na tom druhom prekaza viac a viac veci a toto je jedna z nich...podla mna to uz lepsie nebude....zial, moj nazor je, ze tvoj muz je taky typicky sedlak /nic v zlom/ a mala si to vediet na zaciatku...ale stale mas sancu na novy zivot...
Ďakujem za názory. Vie sa ešte niekto vyjadriť k môjmu problému? Prečítajte si ale všetky odkazy. Budem rada, ak sa zapoja aj ľudia po 40 tke. Ďakujem.
Denzl,neprud kozla,a pod na pokec Zniceny Zivot,nieco som sa ta tam pytala,
jaj?:)))
sorry:))
necital som to tu:))
No zmyslame rovnako ...teda snad aspon v niecom:))
Denzl to iste som jej radila aj ja Rodinny dom s dedinskou zahradou :))))))
Uff...no tak na stare kolena sa takto oddialit......
Skuste kompromis......Rodinny dom v meste:)