Dvaja - jeden z mesta druhý z dediny - manželstvo

Anita11

Je ťažko sa k tomu vyjadrovať, pokiaľ nie sme v podobnej situácii - teda jeden z mesta a druhý z dediny.
Ja s manželom sme obaja z dediny. Bývali sme spolu už aj v meste v paneláku - mne to veľmi nevadilo, hoci tiež tá odcudzenosť medzi ľuďmi v meste, že pomaly sused suseda nepozná, to bolo nezvyčajné. No moj manžel tam neskutočne trpel. On potreboval garáž - dielničku, kde by majstroval a záhradku, kde by niečo pestoval. Potom sme nejaký čas žili v malej bytovke pre 8 rodín na malej dedinke. Tam sa už cítil oveľa lepšie, mal tam svoju garáž, aj sme mali kúsok záhradky. Nakoniec sme si postavili RD v dedine, odkiaľ pochádzame a už je ako ryba vo vode. Celé dni je v garáži a dielničke, alebo sme spolu na záhrade. Ja mám veĺmi rada spoločnosť a ľudí. Rada som vždy chodila na plesy a zábavy, jeho som vždy nejako nahovorila tiež. Keď už bol tam, tak sa zabavil aj on veľmi dobre. Najlepšie sa cíti aj tak pri svojom majstrovaní, má to relax po práci v zamestnaní, keďže tam nepracuje manuálne. Zo začiatku mi to tiež vadilo, že je viac v garáži ako doma v obývačke, ale potom som to začala brať z tej lepšej stránky. Pre rodinu tam všeličo vymajstruje a aspoň sa nefláka po krčmách. Nedeľu máme takú spoločenskejšiu, návštevy, prechádzky ...., no a v týždni, každý podľa potreby a záujmu. Ja inak tiež pracujem rada na záhrade, tak tam sa dopĺňame. Už sme spolu 25 rokov a fumguje to.
Skús sa ešte s ním dohodnúť na časovom harmonograme. Píšeš, že chodil na týždňovky, to znamená, že ste asi spolu aj tak veľmi nebývali. S tým skúsenosti nemám. My sme spolu každý deň.

purblanka

ja som bývala vela rokov v meste,a teraz bývam na dedine-zatial mi to nevadí,ale je to mala dedinka,a reči sa šíííííííííria ako mor.Takže si človek musi dávať pozor,čo a komu povie-lebo si poškodí svoje meno.A čo sa ti nepáči na dedine??

anjelik9

mne sa páčia tí čo píšu že rodinný dom v meste ale to je podľa mňa len časť toho ten domček keď si človek nevie zvyknúť na cudzí panelák a kooopec susedov =) ale to je aj ten kľuuud to že ťa tam každý pozná na každom kroku niekoho zdravíš ideš do krčmy a vždy si máš s kým vypiť =) pomôžete si ako susedia tu to je celkovo iné neni to také cudzie ako v meste =) kompromis by bol nejaké menšie mestečko také dačo medzi mestom a dedinou aj ked si myslím že v jeho prípade by to moc nepomohlo bo on by bral len tu svoju dedinku na ktorú je zvyknutý a kde ho poznajú

uhlie

Mne sa zda, ze na Slovensku, ani mesta nie su. BA je taka vacsia dedina. Takze na dedine si tak, ci tak a aj dedincanka si ci chces, alebo nechces.

usiko

no,

ja osobne si myslim, ze po 20 rokoch to riesit je neskoro...ak ste to mali riesit kompromisom z oboch stran, tak to malo byt vtedy, ked ste obaja boli este zalubeni...teraz, po 20 rokoch to uz nezmenis...bud sa s tym vyrovnas a budes si zit vlastny zivot, aby si nebola frustrovana a neskor mu nevycitala, ze si sa musela niecoho vzdat v zivote.....zit vlastny zivot myslim najst si kamaratky s podobnym zmyslanim, pripade kamaratov a chodit s nimi tam, kde chces ty......netvrdim, ze sa mate rozviest, ale zit kazdy divot taky aky chcete....a podla mna tam hra rolu aj to, ze ste spolu uz 20 rokov a jednoducho aj ty aj manzel si potrebujete od seba oddychnut co najviac....uz to nie je ako byvalo, takze vam na tom druhom prekaza viac a viac veci a toto je jedna z nich...podla mna to uz lepsie nebude....zial, moj nazor je, ze tvoj muz je taky typicky sedlak /nic v zlom/ a mala si to vediet na zaciatku...ale stale mas sancu na novy zivot...

asdfjklô

Ďakujem za názory. Vie sa ešte niekto vyjadriť k môjmu problému? Prečítajte si ale všetky odkazy. Budem rada, ak sa zapoja aj ľudia po 40 tke. Ďakujem.