Pravidelná strava - 5x denne

Príspevok v téme: Pravidelná strava - 5x denne
Eternity

Pred troma dňami som sa odvážila a váha mi ukázala prvý krát v živote trojciferné číslo..skoro som odpadla a odhodlala som sa že to musí ísť dole..Nejak extra sa neobmedzujem,stravu som si rozdelila tak,že jem okolo siedmej,okolo decviatej,okolo pol jednej ,tretej a pred piatou-a po piatej nejem...pijem vela vody a jem vlakninu v talbetkach,aby som necitila pocit hladu...no aj tak sa bojim,že na mna počase príde "vlčí hlad"a naservírujem si aj chladničku...Mám len 15 rokov,no tragické je,že som sa snažila schudnut od svojich 9 rokov čo chodím na endokrinologiu,a taktiež somsem písala s hmotnosťou ale o 40 kíl menšou...Máte nejaké tipy alebo triky,aby som necítila hlad??....snažim sa stiahnut si žalúdok,jem menšie porcie...myslíte že to pomôže?...

Eternity

x ble ble
no mám onedlho 16,ale na tom nezáleží :) ďakujem,no ono nie vždy sa mi to podarí,keďže polievky napríklad veĽmi nemusím....a potom,ja neviem či po 5 ešte niečo mám jest či nie,lebo to bol taký zvyk,že ked som bola doma,tak som aj odeviatej,desiatej,11 cez vikend,ked nevstavam,slas do chladnickyx a hocico si zobrala...na co som malachut...a bojim sa,aby som si na to zase nenavykla,ked niečo už po tej piatej zjem..alebo šiestej...

xble ble

a osparvedlnujem sa za gram.chyby :( toto je hamba ako svet :(ozaj sorry

a este jedna pozn.
obed ma tam byt alebo tz- hlavne jedlo ALEBO husta polievka

dakujem za porozumenie

xble ble

jedalnicek je taky ...
povedzme ze je potreba ho trochu zmenit...
1,musis mat zastupene vsetky zlozky nato aby si potom telo nedostalo vlci hlad...
2,pamatat si ranajky sacharidy
obed-teple jedlo
vecera-bielkoviny
(snazim sa ti to napisat najlaickejsie ako vjem lebo mas iba 13 rokou aby si to pochopila)
tak ja by som to riesila asi takto

r-cerealie s mliekom
d-ovocie lubovolne nie banan
0-varene jedlo to je masko a zemiaky
husta polievka...
0-1mrkva alebo 1 druh lubovolnej zeleniny
v-maso alebo syr s velkou porciou salatu

je to velmi dolezite aby si uz poobede neprimaloa vela sacharidou nakolko mas obed az o 13.30 a tam sacharidy v podobe zemiakov su...

a en nerob tu chybu na obed,olovrant,veceru mas to iste...

dalsia velka chyba nenahradzaj sladkostami jedlo to znamena ze uz ked je chut treba si dat napr.s desiatov tz.pomaranc a nieco sladke ...

na margo tej sladkosti to ze je male neznamena ze ma malo kalorii ...radsej si si mohla dat vacsiu musli tycinku poliatu jogurtom alebo 2xbanany aby zahnali pazravost...

p.s-niesom odbornik tak ty co sa v tom vyznaju lepsie prosim opravte moje chyby vopred dakujem

Eternity

ahojte baby.Až teraz som prišla domov tak idem písať :)...dnes som spravila prehrešok-dala som si 4 disco keksy a toho hrošíka čo som spomínala..No inak som už tri dni nemala sladkost,tak som si už musela dopriat trochu :)
A-Z
myslela som si,že sa mi tým metabolizmus zrýchli..tak ešte niečo malé zbodnem okolo siedmej..dakujem za radu :)...

x ble ble
no,predtým som zjedla všetko čo som videla okrem masovych vecí,ale jedla som pokým mi nebolo zle...teraz mám tak,že ráno si dám bud polku chlebíka so syrokremom,kapustovym salatom s kukuricou,do školy si dám jeden oblúk,o pol jednej obedujem čo máme navarené ale z dezertného taniera:Daby sa mi zdalo že mám veľa...a potom zjem niečo napr cornfleksy s lyžičkou medu a orechami,niečo ľahké,a potom pred piatou zjem dáku polku krajca chlieb,alebo niečo podobné,napríklad dnes som zjedla ráno o pol 8 jeden krajec chleba s kapustou a kukuricou a syrom,v škole toho maličkého happy hippo o desiatej,potom o nejakej pol 11 tiež chlieb s tym šalátom kapustovým,(to je len nastrúhaná kapusta s kukuricou),kedže mi dáko nechutilo jest,natlačila som do seba o pol 1 ledva nejaké tie halušky s májovkami,o tretej halušky čo mi zostali z obeda,a pred piatou zase tie halušky :D..a ptoom sme boli na návšteve,tak som neodolala a zbodla som tie disco keksy....ale viac som už nechcela tak som si dala žuvačku a prestala som mat chut aj na sladké...

mery m
no mne doktorka povedala,že s hormonmi nič nemám,i ked som jej povedala že sa mi občas tažko dýcha a mávam hrozné návaly tepla i v kľude..to je dobrý nápad ten šalát,akonáhle trošku zeleninka " zlacnie" tak bude tvorit vacsinu mojho jedalnička..hadam :)

anielik 9
no ja som tiež zvykla pit acidko,ale to ochutené,no už mliečne výrobky nejem,vraj mám úplne zahlienený organizmus od toho-od malička som jedla hroooooooozne vela mliecnych vyrobkov a mlieka....

meri.m

Ahoj,
ja tiež niekedy mávam záchvaty hladu a strašnú chuť na sladké (a s hormónmi to dosť súvisí!!). Zistila som, že po chlebe, pečive alebo keksíkoch ma tá žravosť drží, ale napríklad horká čokoláda to celkom utlmí. Tiež si zvyknem robiť zeleninové šaláty so syrom, za veľkú misku toho hodím do chladničky, a keď prídem domov hladná, vrhnem sa na to (také stavy, keď mi býva skoro jedno, čo jem, hlavne nech je to rýchlo a veľa).
Na štítnu žľazu sú dobré morské riasy a rybičky.

A-Z

Ahoj Eternity,
mam bohate skusenosti s chudnutim, zhruba od tvojho veku, a aj z trojciferneho cisla. A vobec, ale vobec ti neodporucam nejest po piatej. Len sa ti spomaluje metabolizmus a bude sa ti o to tazsie chudnut v buducnosti. A na co zbytocne trpiet tym neznesitelnym hladom? Ved predsa este aj 2 - 3 hodinky pred spanim si mozes dat nieco lahke, napr. zeleninku s kuskom syra, chudeho maska, cottage syru, jogurt biely a pod. Jest musis pravidelne, to sice dodrziavas, ale kazde cca 3 hodiny a aj spominanu veceru. Ver mi, viem o com hovorim... A velmi dolezite je, co a kolko cez den papas. Skus si nizkokaloricky a zdravo, vyvazene navrhut jedalnicek, pokukaj po nete, nieco sem hod a skusim ti s tym pomoct :) Namiesto sladkosti cez den skus ovocko, jogurty, teda bielkoviny a zelenina vyborne zasycuju. Voda, rozne caje bez cukru, denne cca 3l.

Eternity

hhhh
no dufam ze aj u mna to pojde tak rychlo:D...no mne zistili zníženú činnosť štítnej žlazy,no doktorka mi tvrdíže to s tým ako vyzerám nemá nič spoločné,že to je len moja závislost na jedle...