mam paradentozu zubarka povedala ze casom mi zuby bude musiet vsetke predne vytrhnut.Ale kedze mam malo zubnej kosti nebude mozne mi spravit inu nahradu zubov iba zubnou protezou ,kedze som v mladom veku poradila mi moznost ist do Kosic kde sa tomuto problemu venuju,a mozno by mi implantovali nahradnu kost,ma niekto nejake skusenosti co sa tohto problemu tyka?dakujem
Zuby mal uz niekto podobny problem alebo vie poradit?
Podobný problém mi vyriešil MUDr. Ducko a som veľmi spokojný. Podrobný popis má na webe. pozri stomaklinik.sk
Som naštvaná!!!urobili mne takú istú protézu - spodná nedrží sa,vraj mám ju naučiť držať v ústach a za 2 mesiace dajú implantáty,tak som na tom,čo aj pred tým.............hrôza!!! To je na moc d l h é j ceste,peniaze-vypadli...ha,ha,ha...
Rodila sa po vojne/5.7./,matka žila ,aby prežila,hlad...už od narodenia špatné základy celého organizmu.Kedy bolo mne 1 rok-matka dala mňa otcu,ktorý mál dcéru/2 mies./z druhu. Som tam bola,ako "černá ovca"...hlad pokračoval - na prvom meste jej,už 2 dcéry,tajne dávala im peniaze do školy.../nebola ľadnička, a otec chodil po stavbách,aj týždni ne bol doma/...čo už?!zase hlad,žiadne vitamíny...Zuby čistila,obyčajnú pastu,kto vie- bola dobrá??!!Skončila som 11 tried,šla robiť-pomoc v kuchyne,čo zarábala-stačilo,len prežiť-ale zuby čistila ...Som vydala sa,robila na chemickom závode, narodil sa syn/na jeden plát-3,podnájom/,neskôr dostali 1 izbu ,robili my oba,skončila večerní gymnázium a nastúpila na denný štúdium vysokej školy /rozviedla sa,synu-7,zobrala zo sebou/...ta "černá ovca" po 5 rokov skončila vysokú.Vydala sa,rodila sa dcéra,MOJE ZUBY už postupné strácali sa-korunky,mostíky,obrusovanie...2009 dala preč posledne 10 zubov,a nosím len"vrhnú" protézu-robí mne ozdobu,4 roka -zelenina a ovocie-mix/hnus také jedlo hltať/. Kedy si mala zlate zuby,aj "zacvakala",no personál nebol milí,samozrejme milí personál-nie sú záruka na kvalitnú prácu ...mám strach!?tak mne život robí prekážky....
4 roka šetrila na zubné implantáty z dôchodku.Nemala o tom prehlad,kedy našla kolík mne bude stať obe protézy/40 000,euro/!!!Potom našla,pre mňa inú alternatívu-mini implantáty.Teraz už mám obavy,že som správne rozhodla...samozrejme kvôli peniazom a kvalita kosti slabá na drahé implantáty.Som nosím len hornú protézu,Padá-skôr na krásu,jesť len bez hryzenia a mix jedla...hrôza! Už termín blíži sa,kedy dajú implantáty.Našla ozvy na implantáty- mám strach ak mne spackajú,možno zostanú bez zubov a peniaz?!...Mne 68 rokov,iný hovoria-"čo keby zomrela...s novými zubami?"Verte,kedy budu dobré implantáty -život bude lepšie...Držte mi palce,ja ozvem sa-ako dopadla,už niet cesty späť,idem tam 5-ty krát.
2 1slonik velku rolu zohra aj genetika... ja mam 27 a este mam vsetky zuby umyvam kazdy den a aj tak to nieje nic moc pritom poznam ludi co neumyvaju vobec a su bez kazu...
Ked nemas poriadne zuby na hryzenie, musis jest zeleninu a ovocie rozmixovane a nie vyhybat sa mu.
Odporucam pouzivat zubne probiotika/oral probiotics, to podstatne znizi kazenie zubov
Ahojte neviem ako je to na sr ale kde ja zijem jeden implantat stoji 1200 vsak za vytrhnutie zubu som zaplatila u special dentist 120 zuby je drahy spaz preto sa treba o ne starat:-)
ako to je mozne ze niekomu sa tak znicia zuby uz pred tridsiatkou? vela cukru? nedostatocna hygiena? alebo cim to je?
GAGA smiem vediet tvoj vek? v akom veku ti robia celé implantáty? a prečo sa ti kazili zuby alebo si sa nestarala o nich akoby si mala v čom bol problem?
človeče som škokovaná že ani zubnu náhradu, akeé veci su v živote všetci máme svoje problémy.transplatovat kost? a na to umelé zuby?.Moja kamoška má všetky svoje zuby mliečne, aj všetky jej nejak vytrhali má protézy.Nikdy som nechápala prečo na mužoch si vsima zuby až potom ked mi vysveltila že aký má problem som pochopila prečo su zuby pre nu tak doležité u partnerovi, ked ona ich nemá akoby mala mat tak v druhom si to všíma.Aj si našla partnera s perfektným chrupom.Všetky zuby jej dali von lebo aj jej pored 30 vypadali a ostatné vytrhli a má komplet celu náhradu, ale keby nepovedala nikdy si to nevšimnem.Celá nemoc stomatologovia jej pozerali na raritu.Všetci máme nejaku inu raritu