mam paradentozu zubarka povedala ze casom mi zuby bude musiet vsetke predne vytrhnut.Ale kedze mam malo zubnej kosti nebude mozne mi spravit inu nahradu zubov iba zubnou protezou ,kedze som v mladom veku poradila mi moznost ist do Kosic kde sa tomuto problemu venuju,a mozno by mi implantovali nahradnu kost,ma niekto nejake skusenosti co sa tohto problemu tyka?dakujem
Zuby mal uz niekto podobny problem alebo vie poradit?
Dobry den chcela by som sa len spytat ze my maju trhat predne zuby ze ci to boli a ze ci my moze vytrhnut 3 naraz tyka sa to hornych ....dakujem za odpoved...
ja som si dala implantat zaviest v onkolog.ustave sv.alzbety v BA....a nikdy viac.....implantát nemám vhojený (samé komplikácie som s tým mala, ale v tomto ústave to neriešili, tam mi kázali prísť o 4 mesiace a bodka...platím si konzultácie inde..), asi budem potrebovat tiež augmentáciu, ale ceny, o ktorých píšete som v BA nevidela ani zďaleka :-( alebo je to tu všetko predražené? , poraďte kvalitu, za rozumnú cenu....
mate59..aj mňa pravdepodobne čaka augmentacia kosti na dolnej čelusti...som dosť mlada a kvôli z časti mojho vtedajšieho zdravotneho stavu a z časti da sa povedať lajdackeho prístupu môjho zubára som prišla pred 5 rokmi o všetky dolne zuby.Ked ma zub rozbolel,tak jednoduho povedal: tak vytrhneme...a ja "sprostá" zúfala a ustavičných bolestiach som len prikývla,v domnienke ,že snaď vie čo robí a všetko bude ok.Ale neskutočná chyba a najväčší doposiaľ omyl v mojom živote..urobil mi protézu a myslela som si ,že mam pokoj od bolestí a starostí ...Stale na to myslím,čo som to porobila ...dala som si vytrhať krasne biele zuby ,ktore ma stale boleli a nikdy nevedel prísť nato prečo ma bolia..8 rokov som takto trpela,kym neprišla slavna proteza a dalšie problemy,neviem kedy sa to skončí...som zufala..jasne dolne dasna mi ustupuju a bude trebalo doplniť kosť a novu protezu alebo neviem ako to dalej poriešim.Chcem sa spýtať po tej augmentacií si aj marodoval,alebo ako to prebiehalo? CHcela som to v najbližšej dobe poriešiť,ale čo čert nechcel nastupila som do nového zamestnania..mala som pracu ,ale dostala som novú ponuku ,ktoru bolo ťažko odmietnuť..A teraz riešim a neda mi to spať ..ako poriešiť zuby a hneď napr.nemarodovať ..to by som nechcela..
Saly - presne ten problém mám a riešim ho.Po parodontitíde mi vytrhal 4 predné dolné zuby a 3 horné stoličky.Keďže som mal tiež málo kosti,po panoramatickom RTG mi všetko vysvetlil a ukázal.Pred polrokom som bol na tzv.augmentácii kosti - dal mi aj hore aj dole umelé štepy a po 6 mesiacoch mi bude dávat implantáty.Už na budúci týždeň.
Ja som chcel tiež tie implantáty, čo nepotrebujú vela kosti, volajú sa BOI implantáty, nájdeš to na nete,ale ma od toho odhováral, dal by mi ich,ale vysvetlil výhody a nevýhody.
Tieto šrúby, čo mi dá, sa budú ešte asi nejaký čas vrastat a potom mi spraví keramické korunky.Augmentácia oboch kostí stála 13000 českých korun.Poistovna na Slovensku ti nepreplatí ani cent, je to všetko nadštandartné.
Po fin. stránke je to moc náročné a nakolko sa mi kývu aj horné stoličky,kosť tam nie je, až mi spraví jednu stranu, vytrhá druhú a tak isto to bude prebiehat.
j asom pocul od typka s ktorym byvam ze 700 :) plus zub 300. 500 je dobra cena
no ja len tolko dodam ze jeden imlantat stoji cca +- 500€ ak niekto vie lacnejsie,tak nech to napise ze kde a za kolko.
tak to ano urcite ma bude zaujimat aj nazor viacerich odbornikov ,.len zrejme to bude velmi finnacne drahe i ked moja zubarka vravela ze mozne je ze to s casti preplati poistovna,..len by som sa chcela dozvediet aj od laikov ake maju skusenosti i ked to nieje bezny problem mozno uz niekto akuto skusenost velmi neprijemnu zazil....
2 lost implantaty nerobi zubar
su aj mini inplantaty ktore potrebuju len minimalne kosti ,opytaj sa na to oni ti poradia.