Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Jacmen v oku..ako sa ho zbavim?

light18

Zober vatovú tyčinku, namoč ju do detského šampónu a niekoľkokrát ňou potri jačmeň. Po polhodinke jačmeň zmizne. Neveril som, ale naozaj to funguje.

kalusa

Moj 4-rocny syncek bol na operacii uz 2x. Prvy krat mal jacmene na obidvoch ociach, vybrali ich, ale sa nam na jednom ocku vratil a v ovela vacsom rozsahu :( a tak sme po mesiaci sli opat, to bolo teraz pred 5 dnami a vyzera to teda, ze sa to len tak rychlo nezahoji... Teraz mu to rezali z vonka, lebo mu to hnisalo z vonka viecka, ma tam jazvicku, ktora sa len velmi pomaly hoji, miesto ma cele zacervenane a vyzera to, ze hned vedla ranky sa mu robi opat jacmen :(( som ZÚFALÁ!!! Teraz ma mrzi, ze som vobec dovolila, aby mu do toho zacali vrtat, na zaciatku tam mal len malu bielu hrcku a teraz - KATASTROFA! A este toto: cele to vzniklo po navsteve plavarne v BB... najskor zapalene oci a usi a potom jacmene :(

jaruš

ahojte, ja som jačmeň dostala od prievanu. asi 12 dní to bolo zapálené, a až keď mi to prasklo, išla som k lekárke, lebo mi tam ostala malá hrčka.(ohraničené hnisavé púzdro). lekárka mi povedala, že teraz sa s tým nedá nič robiť lebo je to podráždené, predpísala mi "framykoinovú" masť a teplé obklady (odporúčam dať si mastičku a nahrievať elektrickým vankúšom). pekne sa to hojilo, až na to, že "ložisko" mi tam ostalo.tak som sa práve dnes vrátila z nemocnice po zákroku. všetko som si samozrejme "vygooglila" a musím povedať horšie to vyzerá ako to v skutočnosti je :-) celé to trvalo asi 10 minút. najskôr to umŕtvia injekciou, takže to je celé stŕpnuté a keby mi nepovedala lekárka že hotovo, tak ani neviem, že skončila. pripájam video. PS: NEBOJTE SA ja mám paniku z nemocníc ihiel a doktorov a prežila som to :-)www.youtube.com

delfinik

Dakujem za radu, dnes oskušam:),
uživatel johni,ja som iba poradila co mam odskušane,a kto chce nech veri a oskusa a kto nie aj tak ok!!!! ved nepišem aby jedli lieky alebo tak, proste oskušat! dakujem za radu

joni_

delfinik, ked takto bravurne zvladas jacmen, zvlastne, ze si nevies dat rady s bradavicou?
skor by som dala na radu od zdravie14, s jacmenom mam bohate skusenosti, treba nieco protizapalove a teple obklady, pripadne nahrievat soluxom, snazit sa rozmasirovat, lebo ako sa pise nizsie ked stvrdne, tak potom sa to riesi operacne
co sa tyka operacie, ak uz na nu musite ist, nie je to nic hrozne, nemusite sa bat, oko umrtvia, potom je tak jeden den prelepene a asi po tyzdni je to zahojene, niekedy aj skor ak bol jacmen maly

delfinik

Rada pre všetkych!

Ahojte,viem ake to je ak človek hlada pomoc a nič nezabera,preto niečo poradim.
Vezmi mincu malu 5 centovu,trikrat od kutika oka od korena nosa,ažo koniec oka cez jačmen potiahni, chod na ulicu kde chodi vela ludi a mincu zahod,za seba a zašepkaj,tak ako odhadzujem tu mincu tak odhadzujem i to čo ma boli! odid a neobzeraj sa oko si nepozeraj proste zabudni na to do troch dni ti zmizne!!!!!
je to už na každom,či to oskuša,ale každem komu som odčitala zmizlo. potom mi napište ako to dopadlo!!!!!
p.s kto vie ako sa zbavit bradavice nech mi napiše.

zdravie14

Pomaha kvapkat aloe activator do oci, je to velmi dobre aj na zapaly oci, usi. Dolezite je,aby jacmen nezachladol .Mohol by "skameniet" a vtedy sa to da riesit uz len operacnym zakrokom. Je dobre prikladat teple obklady na oko zo skorocelu a tak podporit vyhnisanie jacmena.

neher

ja uz asi tyzden mam najprv som si myslel ze prievan,no teraz uz vyliezol jacmen davam si na to kamilku no velmi to nepomaha a dost to aj boli,aj ten tobradex na noc zatial neni velka zmena