prosim kto ste v poslednych rokoch stavali rodinny dom, aky velky a kolko vas to vsetko dokopy vyslo??
Kolko stoji novostavba RD?
vlastne... ani nie obycajny, ale myslim skor novostavby (tak ako som pisala, ze napr.kolaudovane v uplynulych 5-tich rokoch... kedze tam nemusis nic prerabat zvycajne, ak len sama nechces).
Samoska dostanes aj lacnejsi rod.dom, ale ten uz ma svoje roky a renovovanie ta aj tak vyjde tolko pomaly, akoby si kupila novsi... chapes.
Hm, bez pozemku podla mna tak "normalny" rod.dom moze stat kolom 2.5 - 3.milionov (myslim napriklad taky 5-izbovy rod.dom, s kuchynou, kupelkou). Ale pozemok musis ratat tiez... a taky beznejsi pozemok v meste je podla mna tak od 500 000 tis.sk (sorry za tie koruny, ja stale v nich rozmyslam) + garaz, kedze casom bude aj auto atd... ohradenie pozemku... a prides na to, ze ta to vyjde na peknych par melonov... Podla mna s tymi 4 milionmi treba ratat, ked chces stavat, alebo kupit dom (obycajny).
joj ale tak ja myslim bez pozemku :) cisto len stavbu. mi nepovedzte ze samotna stavba stoji 6mil sk :).. ci fakt ?? ale tak zas zalezi aj aky velky dom. niekto chce 2poschodovy s 8 velkymi izbami, niekomu staci v rozmere vacsieho bytu :o)
Suhlasim s Dee, vo vsetkom, co napisala.
Cajik, ty si napisala velmi cajikovu cenu :D. 1,5 - 2 mil.sk za stavbu rod.domu? Aaaale kde... Vsak 3-izbovy byt stoji milion v mojom o nicom meste, nieto este niekde v Blave... Pozemky su drahe, najma tie na lukrativnych miestach a tiez zalezi, ako velky dom chces stavat a akou technikou to chces mat zariadene atd.
Vsak relativne nove domy (povedzme kolaudovane v 2005) stoja OD styroch milionov.
Na dedinach su lacnejsie, ale vacsina ludi chce v mestach kupit/stavat. Ja by som si tiez iba v meste postavila dom... len ci sa mi to raz aj podari... celkom aj pochybujem.
50 000 za plot ? ty vole..
treba aspon 200 000 €...prave dokoncujeme, pozemok drahy, dom drahy, kuchyna draha, kupelne drahe, nabytok drahy...teraz robime ploty a ked mi susedia vraveli, ze plot stoji 50 000 € tak som si myslela, ze im prepacte za vyraz "hrabe", a teraz bagrujeme, lejeme betonik a uz presne viem, ze nas plot bude este drahsi...hodina za bagrovanie? 40€...
podla toho aky chces :)
ajaaajajaja, aj ja chcem mat :D
aj ja chcem byt v domeeee :D
dom + velka zahrada + velky bazen + atomovy kryt
:D
pozemok (od lokality a velkosti)
dom (velkost, modernost)
praca..
kontakty pomozu znizit cenu podla mna, ak napr ma clovek znamych robotnikov a podobne...
ake su predstavy/poziadavky na ten dom ?
to by som aj ja rada vedela. ale co ja viem, tak okolo 1,5-2mil. skus si pozriet na nete ceny RD na kluc, napr tuto som nieco nasla www.atrium-sk.sk, a aspon priblizne tam odhadnes kolko taky dom stoji. samozrejme bez firmy to bude lacnejsie o par tisic