prosim kto ste v poslednych rokoch stavali rodinny dom, aky velky a kolko vas to vsetko dokopy vyslo??
Kolko stoji novostavba RD?
stavame svojpomocne dom 12x6m,hore 4 izby a kupelka; dole velka obyvacka, kuchyna,kupelka, kotolna,spajzka. ytong, podkrovny, nepodpivniceny ale vo svahu, a hruba stavba + okna nas stala okolo 1 miliona a to mame zaklady ako na panelak :D
kuchyna za 400 000.. my sme davali robit na mieru v polsku, rohova 6,5 metra + sporak 90 000 a je to presne take iste ako u nas v BlacRedWhite.
kuchyna sa este da ale najdrahsie su dorabky vo vnutry dvere, kupelky, izby to su strasne palky :( a este musime aj dost zavazat a ta ceny hliny.. lacnejsie by bolo asfalt po zahrade natiahnut :)
lost - na Slovensku uz zemetrasenie bolo, aj tot nedavno, zemetrasenie sa moze udiat hocikde na svete. A uz aj na Slovensku sa stavaju papundeklove domy, nas znamy ma taky... lebo je to lacne a rychle postavit...
Bungalov je prizemny dom bez poschodia.
soffa,mas pravdu. viem o com hovoris.
mirka23, prosim ta, netaraj, ze zariadis dom za milion korun. ked to dokazes, porad aj mne, OK? ved len kuchyna, ktoru sme kupovali do domu vysla na 400 000. sice je pravda, ze nebola najlacnejsia, no aj ta najlacnejsia vyjde dost draho a to je len kuchyna-linka. a cely dom zariadit za miloin? si dobra.
tiez chcem reagovat na tvoje slova, ze svokor zdiera- uvedom si, co vypustis z pusy a krot sa. tie slova su velmi tvrde co si napisala. ani ho nepoznas a zacnes ho obvinovat, ze ZDIERA ludi. kde som napisala, ze on robi domy za tolko a tolko. pisala som iba, ze viem o com hovorim, ze on ma stavebnu firmu, no neznamena to, ze to robi ON za tolko. predsa sa v rodine styka aj s inymi ludmi z tejto brandze, takze som to tak myslela, ze mam v tom jasno ako sa ceny pohybuju, ved sa bavime s viacerymi ludmi z fachu. a tiez sme aj my stavali dom a viem co to obnasa. je sice pravda aj to, ze aku mas predstavu o dome. ci ho chces mat luxusny, alebo nie. vtedy ti na materialy vyjde poriadny rozdiel. tak je to aj so zariadenim. pokial si spokojna s lacnym a nekvalitnym nabytkom a doplnkami, tak je jasne, ze ta to vyjde lacno, no pokial vsadis na kvalitu a znacku, cena sa vysplha vysoko.
takze nabuduce si mirka23 vopred rozmysli a važ slova, ktore vyslovis.
5 000 000 SKK sa mi zda naozaj vela, to musi byt potom "luxusny" kusok.
Ved:
www.rp-stavby.cz
taketo sa pohybuju v okoli 3 000 000 SKK komplet, podla ich ponuky (prve co som nasiel po zadani slova BUNGALOV do google.sk) - a to nie je svojpomocne postavane..
inac aky rozdiel je medzi "RD" a "bungalov" ? :-)
a aky je ten domcek???zo skatulky?my sme kupili obycajny bazen a ten len stal 885 eur,takze je to dobry drist!
jaaaj tvoj svokor ma stavebnu firmu, tak pekne lupe ľudi :-)))) ma 3 melka vo vrecku. A si nemysli že staviame z nejakych podradných materialov, neboaj zo sendviča.. normalne winerberger 44.. stavebný material je teraz velmi lacný a na dome sa tak davela ušetriť. Firmy sa predbiehaju kto ti da nižšiu cenu, len aby si kupila od nich. Kto nema ľave ruky, tak si domček postavi a nebýva na špinavom sidlisku.
Saskia, mame hrubu stavbu pod strechou s oknami a podlahovým vykurovanim za 800!!! Zaklady nam spravil moj otec, tak dajme tomu že max. 200 dal za to. No si myslim že interier za milion spravime... Napisala som svojpomocne! to znamena že manžel maka na stavbe. Vie si spraviť všetko sam a ovela krajšie ako firma... Robi to s kamošom a ma vždy jedneho odbornika. firma ti to oddrbe, lebo nerobi to pre seba.
sasskia 5 milionov? trochu prehnane. Brat staval dom, zmestil sa do 1,5 mil, bungalow 4 izby, veľká kúpelňa, 2x WC.