Nestačí mi čo mi dáva

Príspevok v téme: Nestačí mi čo mi dáva
mirka11152

mám priateľa skoro 2 a pol roka a dosť ma trápi náš vzťah, pretože už z daleka nie je taký ako býval. Ja viem, že to nemôže byť ako na začiatku, ale ja sa s tým neviem vyrovnať. Môj priateľ bol voči mne vždy pozorný, hocikedy mi priniesol nejakú maličkosť, bonbonieru, videla som na nom že sa ma už nevie dočkať. Chodím na vysokú školu externe a prácu nemám chcela som ísť robiť do blavy, ale povedal, že on si nevie predstaviť že by sme boli spolu len cez víkendy, boli sme spolu vždy ked sa to dalo, on to tak chcel chodila som s ním na služobné cesty, na nákupy proste všade. Ale už to tak nie je, cítim ako keby ma už nemal tak rád, ako keby bol znudený, málokedy mi povie, že vyzerám dobre, hovoril o spoločnej budúcnosti, teraz to už veľmi nespomenie. Ked sa ho spýtam prečo je to tak, alebo či mu niečo vadí, povie že nie, že ma ma tak rád ako na začiatku len vymýšlam. Ja totiž nie som tak, že zo mna cit len tak vyprší, práve naopak, na začiatku som opatrnejšia, ale ked zistím, že mi je s niekým dobre, a cítim že ma má rád, tak až vtedy začnem ozaj ľubiť. V lete som zistila že si s jednou babou dopisoval, boli to také veci, ktoré mi veľmi zle padli, ale nestretol sa s nou, a povedal, že to robil z nudy. Pritom mi stále povedal, ked mu nejaká baba napísala, len o tejto nič. Prepáčila som mu a myslím si, že som urobila chybu, strašne je si sebou istý. V lete by som mala ísť robiť do rakúska a on povedal, nech túto možnosť nevynechám, že sa osamostatním, niečo si zarobím, aj sa zdokonalím v jazyku, že je to najlepšie čo môžem spraviť. Chcela som počuť niečo v takom zmysle, že chod, ale nemusíš sa báť, ja ťa mám rád, prídem za tebou, ale nie. Ja neviem čo robiť, nestačí mi to čo mi dáva, chcela by som cítiť že ma fakt miluje, a to už prestávam. Pritom vždy spraví pre mna všetko, ked niečo potrebujem čo sa školy týka, môžem sa nanho spoľahnúť, podporuje ma, nechce mi zle, ale ja neviem, či ja chcem od neho veľa, alebo to tak má byť, že po dvoch rokoch si ľudia raz za týžden povedia že sa majú radi, proste tú zaľúbenosť už necítiť. Ako ste na tom vy? povedzte mi svoj názor, prehánam, alebo nie? S takýmto vzťahom by som bola spokojná keby sme spolu 10 rokov a nie 2

názor

DOUBLEDOG:
typicka zena, zbytocne do toho rypes a robis uplny opak toho, co by si robit mala.
Aj ked som zena, zcasti suhlasim, lebo cim viac zena riesi, rozobera, analyzuje vztah...tym je to viac na... poznam to z vlastnej skusenosti..chlapi maju radi jednoduchost, a hlavne vo vztahu...najdi si nieco, nejaky konicek alebo daco, a nerozmyslaj nad takymi vecami, ked vies, ze ta ma rad. keby nemal, asi by s tebou uz nebol, ci?

kafe

Mirka11152, preháňaš. Prestaň porovnávať minulosť s prítomnosťou! Alebo chceš počuť niečo v zmysle, pred dvoma rokami si vyzerala lepšie ako teraz? Samozrejme, bola si mladšia a čas neúprosne plynie aj tebe, váš vzťah sa vyvíja, nemôže byť stále rovnaký. Odpovedz si TY SAMA - to ako sa k tebe priateľ TERAZ správa je... aké to je? Zlé, dobré, nemastné neslané. Z toho čo si napísala vyberám - má ťa rád, spraví pre teba všetko, je spoľahlivý, podporuje ťa.. do kelu, nebuď trubka a váž si chlapa akého máš! A že ti nestačí to čo ti dáva? Čo keby si pre zmenu začala dávať niečo aj ty do vzťahu? Čo dávaš TY JEMU? Tvoj chlap má dôvod byť si istý sám sebou, mne celkom stačil tvoj opis a... je to chlap na pohľadanie, ktorý spraví pre ženu VEĽA. Ale večné dávanie začne po čase vyčerpávať. Takže skús si porovnať, koľko toho robí ON pre TEBA a koľko TY pre NEHO. Prestaň byť náročná na druhých a začni byť náročná na seba.

123zuzu123

Určite choď a nič neľutuj. Neupínaj sa tak naňho, lebo neskôr sa budeš preto trápiť viac a viac. Potrebuješ žiť aj svoj vlastný život, rovíjať sa, spoznávať svet a nových ľudí, mať vlastný program. Ste v štádiu, keď si je tebou viac ako istý. Preto Ťa už nezahŕňa toľkými prejavmi lásky, nemusí to však znamenať, že Ťa ľúbi menej než predtým. Len už vie, že budeš a si s ním nech sa stane čokoľovek.zaľúbenosť pominie asi po 1-2 rokoch a vzťach sa potom dostáva do inej roviny.

mnamka257

mozno bola chyba to, ze ste na zaciatku travili spolu vsetok svoj cas-aj v praci a teraz ked to uz tak nejde tak ti to chyba.chod do toho rakuska a ked sa vratis tak si budete navzajom vzacny lebo ste sa dlho nevideli...drzim palce

Nefefe

Veru, nenamýšľaj si zle. Ružové okuliare opadli ale myslím, že vzťah je v pohodičke, možno trochu viac istoty a už o teba tak nebojuje kvetmi, darčekmi, vyznaniami. Ono by to super padlo, nie len občas, že? :) Ale hodnotu lásky hľadaj hlavne v tom, že ťa podporuje, že si rozumiete, že sa k tebe pekne správa, je tolerantný a chápavy a verný... Toto je asi základ.

Domiii

Ale chod Mirka, nenamyslaj si hluposti :) My baby sme take, ze by sme najradsej 24 hodin denne pocuvali zalubene slovka, chceli by sme od nasich drahych aby nas nosili na rukach a spravali sa k nam ako k princeznam ;)Ja si myslim, ze sa nemas preco trapit...ja som s mojim 4 roky a ta zalubenost a vsetky jej prejavy mu vydrzali asi rok. Nehovorim, ze teraz ku mne nie je pozorny, ale vobec to nie je take ako na zaciatku. Mna to najprv tiez mrzelo, ale potom som pochopila, ze to vobec nie je o tom, ze by ma mal menej rad, len niektori muzi proste na romantiku velmi nie su.

Podla mna je to aj u vas tak, tvoj drahy ta urcite lubi. Len si daj pozor, lebo ked sa ho budes stale vypytovat, pochybovat, tak mozes narobit viac skody ako uzitku...

ivana45

V kazdom pripade - do Rakuska chod. Obom sa vam objasni, ci a ako velmi sa potrebujete.
Dvojitypes ma v niecom pravdu: netreba sa nahlas vypytovat veci, na ktore si musis tisko odpovedat sama. Lahko by si sklzla do precitlivelosti a vycitala mu nieco, za co nemoze (ze vas vztah uz nie je taky vrucny). Ale otazka, ci s tebou pocita vo svojej buducnosti je na mieste. Zvlast pred odchodom do cudziny. Aby si nezila v sebaklame a nebola v ulohe vecnej cakanky. Lebo cas plynie. Odlucenie vam prospeje. Obom.

doubledog

mirka, takze si sa prisla poradit?
podla mna si sa skor prisla postazovat

btw, ak chces radu, tu ju asi neziskas, pisu ti sem same zeny.
a zeny su predsa zname tym, ze muzom nerozumeju, aj ty sama si toho dobrym prikladom :)

iba to som chcel, a uz sa odchadzam liecit.

uhlie

Kajka,

preco na mna hned utocis? Ked nevies poradit, tak nic radsej nepis.

Len by som ti chcel vysvetlit rozdiel medzi zverom a clovekom. Zviera sa chova podla svojich pudov a toho, co citi. Clovek sa sprava Na zaklade citov, rozumu a skusenosti. Sorac, ale ked sem nejaka napise, ze ju muz nemiluje tolko, ako by si ona predstavovala a ide to nejak riesit, tak to vypoveda o velmi nizkom IQ a tym chlapikom by som poradil s takymi buchtami sa co najrychlejsie rozist.