Nasla som si hrcku v prsniku asi pred dvoma tyzdami a bola som u lekarky..Na usg idem az o dva tyzdne a mam velky strach. Ma asi 5x6mm a ja sa dovtedy zblaznim.Rodinna anamneza je dost zla, ale ja mam len 24 rokov a v mysli ten najhorsi scenar :(
Hrcka v prsniku, este som mlada
Ahoj, ja som tiež mala hrčku a veľkú skoro 1cm. Operácia pomohla, bola odstránená, hystologia ok, všetko v pohodičke, takže držím palce, neboj nič.
bodaj by to boli len cysty....
Takže keď nebudeš papať mliečne výrobky, mlieko bielu múku, nasýtené tuky a sladkosti, nebudú sa ti cysty tvoriť. Prečisti sa potravinami s vlákninou.Dbaj, aby boli zásadotvorné.
Uviedol som liečbu jedlom. Stoji to za vyskusanie? Co myslite? Tie vitaminy treba zhanat cim skor, moze to chvilu trvat.
dakujem za povzbudenie:) moja mama zomrela na toto ochorenie dost mlada ako 40rocna, tak preto mam strach,lebo viem, co to je. A na to,ze vitamin C vylieci taku chorobu fakt neverim
No, ten Jano je dobrý - neviem, ako by hovoril, keby si on sám našiel hrčku v prsníku, vraj žiadny mamograf, žiadne rezanie?! Izzi, neboj sa, môžeš si na stránke www.vedietviac.sk pozrieť poradňu onkológa, otázky a odpovede a od lekárky sa dozvieš, že v takom mladom veku by bola rakovina raritou. 100% je to fibroadenóm a veľmi maličký. Rakovina sa najskôr vytvorí okolo 50-tky, keď nastávajú v tele ženy hormonálne zmeny. Samozrejme, že aj skôr, ale je toho oveľa menej. Treba stále chodiť na prehliadky, najmä keď je zlá rodinná anamnéza. Keby sa niečo dialo, tak sa to zistí v poč. štádiu. Drž sa!
C-cko nie je nebezpecne pre oblicky, spkojne ho vycurate z apar hodin. C-cko je normalny metabolicky pecenovy produkt. Akurat ze clovek ma mutovany gen na vyrobu C-cka, takze ho musi prijimat z potravy. Zvierata maju bezne 10ky gramov C-cka v krvi. Je to normalna latka.
Nepotrebujem vas presviedcat. Je mi jedno co urobite zo svojim zivotom.
izzi: C-cka mozete zjest aj stvrt kila, maximalne dostanete hnacku :-) Smrtelna davka je tusim pol alebo tristvrte kila. Gramy su ok.
Vlastne ucinna davka sa stanovuje podla hnacky. Telo si takto reguluje mnozstvo prijateho C-cka, berie silen kolko potrebuje. Dava sa mnozstvo mierne pod urovnou hnacky. Mnozstvo spotrebovaneho C-cka sa rychlo meni, aj o rady, behom par hodin. Ked budete brat nejaky ten gram, nic nepokazite. Pozor. Za 2 dni sa vam prepne telo do stavu vysokej spotreby Ccka, rozbehnu sa niektore chemicke reakcie. Preto ho len tak nemozete vysadit. Dostala by ste o par hodin skorbut. To je posledna faza nedostatku C pred smrtou. Takze vysadzovat postupne dva dni. Preto si najprv spravte zasoby C. Kupite ho lacno v DM drogerii, 100 g za 2 eur. Kupte aj sodu bikarbonu bez hlinika, na zneutralizovanie C, je velmi kysle.