Hrcka v prsniku, este som mlada

mravček

JA SOM VLASTNE AJ TERAZ MAM HRčKU V PRSNíKU A NIE JE TO ZIADNA SLAVA S TOU PRVOU SOM BOLA NA OPERACII OPEROVALI MA POD CELKOVOU ANASTEZIOU BOL TO FIBROADENOM TO JE NIEčO AKO NEZHUBNý NADOR BOLO TO V PRAVOM PRSNIKU POL ROKA BOL POKOJ AVšAK NA PREVENTíVNEJ PREHLIADKE SA OBJAVILA DALSIA HRčKA V TOM ISTOM PRSNIKU E JE TO AKURAT MENSIE NO ZNOVA MA CAKA TO ISTE PRED TYM TO BOLO 3 CM A TERAZ TO MA 1 CM DA SA TOMU VSETKEMU DAKO PREDIST NECHCEM ZAZIT ZNOVA TO ISTE

adela33

ahoj izzi
ja som sla na sono len tak ako kazdy rok. tiez mame katastrofalnu rodinnu anamnezu. a doktorm mi nasiel hrcku, hned mi do nej pichal ihlou ze na cytologiu. ze sa to vola punkcia co mi spravil. vylsedky mam az za dva tyzdne.a mozem ti povedat ze sa dost bojim :( tiez hovoril ze je to nejako okolo 8mm... este asi 4 dni ma to potom bolelo a teraz to tiez niekedy citim..co miesto kde pichal..

ivkaaaa

ja ked som mala 18 rokov (teraz mam 25) som si nahmatala hrcku.Bola som z toho uplne deprimovana, ci to nie je rakovina a tak. Sla som na vysetrenie, je to vraj cysta. Poradili mi operaciu, teda nebola nutna, tak ale padla taka rada. Ale kedze som mala len 18 rokov, velmi som sa bala. Zacala som chodit do Martina, maju tam nato specialne centrum prevencie rakoviny, a tam mi naopak povedali, ze je to bezne a ak sa to nemeni (to moja hrcka sa nemeni), tak to staci sledovat. Chodim tam pravidelne na vysetrenie, hrcka sa nemeni, takze "fajn". Na operaciu som sa rozhodla ist, az ked budem mat deti. Lekarka mi dokonca povedala, ze sa to moze aj stratit...takze tak

izzi

no kebyze moja mamina nemala tak agresivny druh rakoviny v tak mladom veku a nevidela by som na vlastne oci, co to s clovekom robi, by som s tou mini hrckou asi ani nesla k lekarovi, preto som taka panikarka.. ale viem,ze stres moze rozne ochorenia spustit,tak sa musim kludnit:))

nuž

tak to ma byť... držím paste,nech ti to ok dopadne... moja mamina tiež mala nador,nezhubny... je vonku a je ok... inak niektory doktori tiež ako nick človek,radi by liečili celaskonom...)))...

izzi

nuz=> clovekove prispevky si nevsimaj, ten by vsetko liecil celaskonom, co som citala jeho prispevky aj v inych temach, tak bude asi mimozemstan, alebo ma nejaky iny problem:))
a dakujem, nebudem stresovat, slubujem:))

nuž

to je na neuverenie,aky ste vy doktori...po písmenkach stanovíte diagnozu a aj liečbu hneď date... nemam slov.... a ty nemaj strach,viem,že sa mi to ľahko povie,ale pokiaľ nemáš nič pozitivne potvrdene netrap samu seba... )))

izzi

co som preluskala forum,tak wobenzym je vraj malo ucinny a drahy,. ale skusim experiment s tym jodom,vela sa tu toho popisalo. Flak mi zmizol do par hodin, tak som ho mala asi fakt velmi malo..Dakujem baby za povzbudenie, ale ako pocuvam,vela bab ma s tym problemy,tak prestanem stresovat, lebo to tiez nepomaha:)

človek

Operacia, ožarovanie, chemoterapie - to je najhorší experiment. Izzi je aj tak iba agent provokater, takze tu len zabijam nudu.

Nefefe

Neexperimentuj, vitamín E je v pohode, skús si zohnať Wobenzym. Je to drahé, ale určite dokáže regulovať zmeny tohto pôvodu. Ak je to dobre ohraničené, nemusia ti to vyberať, ale ak je to veeľké, zavadzia, treba riešiť, nech to nerobí problémy. Neboj nič :)