Dneska som u detského lekára zaplatila za pečiatku 9,96€. Malý ide zajtra na súťaž v zápasení, potreboval potvrdiť, že môže nastúpiť. Je táto suma v poriadku? Vyrazilo mi to dych!
Poplatok za pečiatku
u môjho detského lekára si sestrička tiež vypýtala za každú pečiatku, potvrdenie nejaké peniaze,.... a niektorá zasa nie, podla toho na akú sestričku som natrafila .... niektorá brala predpisy vážnejšie, tá druhá s úsmevom opečiatokovala aj bez poplatku.... a teraz moja všeobecná si zatial nevypýtala za nič...ktovie či to len tak z dobrej vôle nepýtala, lebo ani za potvrdenie k vodičáku som neplatila, a kamarátka u svojho platila cca 5OO Sk.... takže to je asi také indi-vindy.... (;
no u doktora to tak chodi...na vacsinu poplatkov som si zvykla, potvrdenie prihlasky na VS 8 eur...ale co ma zarazilo bolo, ked si odomna doktorka vypytal 980 sk eur za potvrdenie do autoskoly, a pritom ma ani nevysetrovala...to som sa uz aj ja nasrala a povedala jej svoje...v podstate mam rodicov lekarov, viem ze sa za vsetko plati ale tato palka ma dostala...to uz aj otec sa s nou prisiel povadit ze co to ma znemanet...nakoniec vypytala 10 eur a bol klud. kedze to bola detskarka vtedy, tak som odisla ku nasej traz uz rodinnej lekarke, a ked potrebujem peciatku, alebo podpis tak mi da zadarmo...
mamina je poriadne trapna, ale ved jej sa to vrati.
Teda mamina, to je sila.
To, ze niektory lekar poplatok odpusti, to nie je dovod, aby si si odpustenie vynucovala u dalsieho.
Priklad s poplatkom za hypouver je od veci, tam sa totiz plati za plnoautomaticky proces ...
Ako každý podnikateľ.Ved chod u nás do Roosveltky,bez potvrdenia o zaplatení priepustky ani štempel nevezmu do ruky.Asi 1,66 ečok.A to je štátna ustanovizeň.
mna by zaujimalo uz len to, preco si niektori lekari za potvrdenie priepustky pytaju poplatok a ini zas nie...ved ak je to spoplatneny ukon,preco sa za to neplati u kazdeho?A asi len tretina z tych,co som im za potvrdenie priepustky platila, mi dala aj potvrdenku o zaplateni poplatku za vydanie priepustky...
co je na tom divne a nepochopitelne???? neplatis za papier ako taky (t.j. kusok kancelarskeho papiera), ale o jeho potvrdenie. ak to lepsie pochopis- tak teda ze ti ho ostempluje a tak ziskas pravoplatny doklad do prace.
Ja ak si prinesiem lekarke potvrdiť svoju vlastnu priepustku z prace tak si vypíta 1 euro. Akože odveci je to ak mi ten papier na potvrdenie nedala dr ale som si ho priniesla. Už fakt nevedia na čom by zarabali. No a ak som si raz vypítala od nej potvrdenku celu aj s papierikom tak tiež 1 euro. DIVNE
Sama napísala,že lekárka mala normálny cenník vyvesený,tak šla tam s vedomím koľko to bude stáť.Tak na druhý den isť peniaze pýtať naspať,to je v poriadku?To by v obchode spravila?Alebo u kaderníčky?
neva, u notara za overenie dokladov, alebo podpisu tiez nie si ochotna platit?
lebo princip je ten isty, len v inom sektore