Poplatok za pečiatku

[zruseny17]

delphia,nepochopila si ma,nemyslela som to ironicky,ved preto som pisala ze sa divim ze matka desatrocneho syna sa tomu cuduje...ja uz to beriem automaticky ze sa za vsetko plati...kto ti da dnes nieco zadarmo?

tapp

Toto fakt nema cenu. Gratulujem ti k vitazstvu, ktore si utrpela.
Mimochodom, naprv isiel tvoj syn na zapas, nie na kruzok. Ale pre potvrdenie o zdravotnom stave je to v podstate jedno.
Pozri, je to jednoduche: zmen pediatra. Najdi si takeho, ktoremu nebudes "musiet" robit sceny, aby pre teba pracoval gratis. Lebo poistovna mu za rozne potvrdenia a vyjadrenia nezaplati. Ona mu poistovna nezaplati ani ten zobracky peniaz za vsetko, co by mala. Vela ambulancii sa drzi nad vodou vdaka poplatkom za vyjadrenia pre rozne lajstra, lebo platby poistovni su ubohost a vysmech. Ak by si co len raz sla za najblizsim pediatrom 40km s deckom v bezvedomi alebo s horuckou, mozno by si sa na veci divala inak. Lutujem vasu pediatricku a zelam jej vela sil, aby sa dokazala povzniest nad take zazitky, ako prezila s tebou.
Viem, ze je zbytocne cokolvek ti vysvetlovat, ale uz to tu necham, ked som to napisal. Ja by som sa jej ospravedlnil.

delphia

nikushka, dobre som pochopila ironicky ton tvojho prispevku???

hm..."platime u lekara uz len za to, ze sa dotkneme klucky"... ak ti lekari nebudu mat so svojou cinnostou spojene ziadne naklady t.j. ak budu mat napr. prenajom miestnosti zadarmo, nebudu musiet statu odvadzat za seba odvody, zadara ekonoma a tiez za zdravot. material, ktory sa v abulancii pouziva nebude im treba platit, tak urcite budu aj oni svoje sluzby poskytovat uplne gratis! lekar je plateny zdravot. poistovnou za LIECEBNU STAROSTLIVOST! potvrdenia na osobne ucely s liecbou pacienta nemaju nic spolocne. preto su spoplatnovane. kto to nevie pochopit, tak sorry, ale akosi je obmedzeny. preco sa nepozastavujete napr. nad tym preco sa mesacnik na MHD nevydava zadarmo, ale za poplatok, preco sa u notarov neoveruju listiny gratis, vypisy z registra trestov - vsak ide v podstate "len" o jednu peciatku! atd, atd, atd.... nech tu odsudzuje ten, ktory vo svojom zamestnani pracuje zadarmo bez naroku na mzdu.

[zruseny17]

a co je na tom cudne?ja som tiez platila za potvrdenie ze je maly sposobily ist do skolky,tiez 10 eur...niekedy platime aj za potvrdenie priepustky euro,za vysetrenie na pohotovosti sa plati 2 eura,za prednostne objednanie na vysetrenie sa plati 10 eur,za vypisanie prijmu na hospitalizaciu som v NURCHu platila euro...ak mas desatrocne dieta,cudujem sa ze sa tomu tak divis...mne to uz pride ako nnormalna vec,platis u lekara uz len ta to ze sa dotknes klucky:)

mamina11

Áno potvrdenie o zdravotnom stave, že je zdravý, bez vyšetrenia, len dátum a pečiaka. Áno v cenníku bolo napísané Zamestnanci a športovi 9,96€
Preboha aký je 10 ročný chlapec, ktorý ide na krúžok športovec?
Keď bude reprezentant nech sa páči!
Ja sa len pýtam, prečo to 15 detí má zadarmo a niekto si to platí?
Ja zarobím za hod 2,5 €!

tapp

Za peciatku ?
Snad za potvrdenie o zdravotnom stave tvojho syna ! Nepises, ci lekarka tvojho syna vysetrila alebo to vyplnila len podla udajov z karty. Ale to nie je rozhodujuce. Takyto ukon sa nevykazuje poistovni, lebo preteky nie su ochorenie. Ak mala pediatricka na dverach cennik, tak neporusila ziadny predpis. U nas maju prakticki lekari tiez cenniky na taketo ukony a cena cca 10Eur je bezna. Ak je to aj s vysetrenim, je vyslovene nizka.
Musela si ju hodne znechutit, ked si si bola vyhadat ten poplatok naspat.
Kto chce kam, pomozme mu tam.

mamina11

No dneska som zobrala príjmový doklad a išla za lekárkou, že som neni ochotná toľko platiť za pečiatku! Peniaza mi vrátila! Bolo to trápne, ale 20 detí z oddielu neplatilo nič, len 2 chlapci čo patria k nej.

delphia

lekar poskytuje liecebnu starostlivost. peciatka na rozne doklady do nej nespada. treba za nu platit a kazdy lekar si stanovuje cennik sam. ale aj mne sa vidi ta cena prehnana. dcera minuly tyzden za potvrdenie zdravot. sposobilosti na VS prihlasku platila 2 €.

soffa

ano,kazdy doktor ma mat cennik vyveseni na dverach.je to ich povinnost informovat obcanov o tom aky zakrok,popripade aky sluzba co stoji