viete mi niekto vysvetliť PayPal?ale úplne od začiatku,čo všetko k tomu treba a ako to funguje.fakt ako pre debila :)
PayPal
včera som len tak zo zvedavosti v jednom e-shope skusila ist platit cez paypal,ze co mi to vyhodi a tam mi vyhodilo tabulku,ze zadat mail a heslo-akoze prihlasit sa do paypal.
no a toto sa mi zda nebezpecne.ako ja mozem vediet,ze to nieje nejaka podvodnicka stranka,alebo ze na nu nieje niekto hacknuty a ze akonahla to tam zadam,tak to nezneuziju :(
tak fajn.asi mi neostáva iné,len veriť tomu :)
+ neklikat na ZIADNY link v paypal emaloch, lebo da sa odoslat email aj v mene paypalu, alebo napodobnit jeho emailovu schranku, ze "kliknite sem a zmente si heslo pre bezpecnost, Vas paypal" - ale mohol to odoslat niekto iny.
vzdy je dobre si overit aj link.
on sa moze tvarit ze je "www.paypal.com"
ale v skutocnosti je to maskovane a je tam "www.paypal.com-nieconieco.co.in"
clovek si povie, ved je tam "paypal.com" tak je to v pohode, ale to ".com" je vlasne len subdomena (nieco ako podradna domena, domena pod domenou, druhorada tusim sa to bola ci tak nejak) pre jeho hlavnu domenu "nieconieco.co.in" a tak stranka vyzera dokonale ako paypal, ale sluzi len na chytenie hesla.
ukazka:
ja to mam tak isto s VUB, mam tam relativne tazke heslo, ale este sa mi to nestalo aby sa mi tam niekto nabural :)
a to vyuzivam paypal tak 3 roky mozno..
paypal automaticky zablokuje ucet, ak sa stane ze niekto da 10x zle heslo 9alebo 15x maximalne) tak nejak, cize by musel mat stastia vacsie ako v loterii, ze trafi heslo :)
hlavne, nepouzival by som paypal na cudzom PC, mozno tam ma keylogger - chyti heslo...
ani v netcafe, ani na verejnosti, proste nikdy radsej :)
+ mat antivirus, a ine taketo veci, aby nebol keylogger na domacom PC
+ nechodit na paypal cez proxy
+ vzdy si overit ze som naozaj na paypal.com stranke a nie preklep a tym padom niekto chyti heslo
+ neklikat na ZIADNY link v paypal, tiez by mohol presmerovat na "naklonovanu" paypal stranku (phishing tusim sa to vola)
+ unikatne heslo pre paypal
a malo by to odstrihnut brutalnu vacsinu utocnikov :)
abolutne bezpecie asi ani neexistuje, teoreticky ani vo VUB a v ziadnej inej banke.. ale malo by byt dostatocne :)
pre takoveto domaci zuvani
no,tak pozrem ten limit niekde,mam VUB.uz ma len hneva ta bezpecnost,ze niekomu staci moj mail a heslo a moze sa mi naburat do celeho mojho uctu a vybrat vsetko co tam mam :( a to mozem mat aj tazke heslo.
to odblokovanie - ak si uz platila online, malo by to fungovat aj s paypalom..
paypal je zadarmo (pre osobne ucely), ten 50eurovy poplatok jedine pre banku, co je nejak vela, mbank ma zadarmo :) aj VUB sa mi zda ze dava za menej, mozno 100sk alebo 10 eur, ale nie az tak brutalne vela ze 50 eur (mozno ze to nie jerocny poplatok, to by bolo krute) netreba mat nejaku super hyper krasnu,,, staci ak funguje... :D
nenulový limit ... je asi nieco take ze ta karta ma viac ako nulu limit :D netusim ako inak to mozu mysliet, ale malo by sa to dat nastavit aj online, napr neviem ci mas VUB, ale tam sa to da (v menu niekde ze paltobne karty tusim, a tam sa da preklikat na limity)
za zmenu meny, neviem ci to robi paypal, alebo priamo ta karta (banka).. hmmm... to netusim na 100%
a ešte som našla toto,že treba
Odblokovanie platobnej karty na platby cez internet ( a nastavenie nenulového limitu na denné/týždenné objemy transakcii)
to odblokovanie-ak som platila kartou na slovensku cez internet,to znamená,že ju mám odblokovanú aj na platby cez internet do zahraničia že?(keď mám Grid kartu)
a druhá vec,ten nenulový limit to čo je?viem si to niekde na internet bankingu pozrieť,alebo sa kvôli tomu musím trepať do banky?a na čo to vlastne je?
sasskia ale tých 50 eur si platila poplatok banke za embosovanú kartu nie?lebo ja som nepočula nič o tom,že by sa paypalu niečo platilo za založenie toho konta.
Za kartu sa plati cca 50€, akurat teraz sme si ju obnovovali, tak sme platili 50€ a pozor si davaj na ucet.NIKDY TAM NEDRZ VELA PENAZI!!! Lahko ti ich vyberu!!!!Vzdy tam preved iba tu ciastku, ktoru ides platit +,- psar drobnych navyse!!!!Na to daj bacha. My, ked nieco nakupime, pozrieme si aky je kurz v nasej banke, kde mame ucet zalozeny, tu presnu sumu , ktoru mame vyplatit si prepocitame kurzom na eura a tolko tam prevedieme.
no presne :( a ešte ma napdlo,že aké sú tam poplatky?za založenie asi nič,ale za tie prevody sa kolko platí?alebo tiež za zmenu meny?