viete mi niekto vysvetliť PayPal?ale úplne od začiatku,čo všetko k tomu treba a ako to funguje.fakt ako pre debila :)
PayPal
Chcem sa ešte opýtať, že som čítal na wikipedii -odkaz odstránený-, že VISA electron často nefunguje pri paypal účte. Má s tým niekto skúsenosť?
Diki moc :)
dobre si pochopil :)
problem menenia meny je, ked nakupujes z ebay.com v USD/.. ak napr v EUR, tak su aj skutocne skutocne poplatky 0.00
len ti to strhne z bank.uctu cez kartu, ktoru si tam do paypalu pridelis..
lenze myslim, ze nesmie byt maestro - ta nepodporuje online platby, raz som ju mal v nejakej shit banke.. resp. opytaj sa ci sa da nakupovat ONLINE danou kartou.. (mbank, zuno, slsp, vub, tb, a tieto zakladne isto maju v zakladnom balicku (aj studentskom hadam) kartu schopnu online platieb, cize pohoda..)
No som ešte študent a nemám založený ani bankový účet takže neviem čo a ako. Inak by som chcel LEN KUPOVAŤ. NIE MENIŤ MENU a pod.
Takže funguje to tak, že si založím v banke účet kde si dám €. Dajú mi k účtu aj kartu s ktorou môžem platiť napr. v obchodoch a ak chcem paypal tak tam len napíšem údaje z karty od banky? Dobre som to pochopil?
Dik, za odpoveď
Mňa by zaujímalo akú kartu to berie a koľko zaplatím za kartu, vedenie účtu alebo iné kraviny.
Ktore 4 miestne heslo si zle zadala?
Kreditka sa s paypalom previaze tak, ze ti odrataju myslim 1,50 alebo 2,50 eur a do 4 dni sa ti na vybpise (napr online) zobrazi ucel uhrady: PAPYPAL*XXXX kdezto to XXXX (neviem ci je 4miestne, je to mozne ze toto si zadala zle?)
A ak toto zadas spravne, tak by malo byt vsetko OK.
Ale ak zle, tak neviem, co tam vypisuje, resp. ake moznosti ti to dava?
Zablokovalo ti to KARTU alebo PAYPAL alebo OBE ?
Snad len paypal, ak ano, tak im treba asi napisat, ze co sa stalo a ze si sa pomylila a chces overit kartu znova..
Urcite sa to da, len to bude trvat tak 1-3 dni mozno (cely proces, zalezi od toho co sa vlastne stalo a ako rychlo odpisu, odblokuju paypal)
Ahojte prosím Vás vie mi niekto poradiť ako na paypal odblokujem keditnú kartu?Chcela som vertifikovať kartu aby som mohla platiť viac ako 100€ a zadala som zle 4. miestne heslo a zablokovalo mi to kreditnú kartu na paypal takže nemôžem vykonávať žiadne platby. Ďakujem za každú pomoc
ano,tych 1,5 eura mi hned vratili naspat.a ak to nebude nejaky problem,tak asi budem platit vzdy rovno z karty,lebo sa mi nechce posielat peniaze z uctu na paypal a platit to z paypalu.ked si to on vie sam stiahnut z karty :)
Nie som si isty ohladom Maestro.
Tiez to mam ale nemam vzdadu takzvany CVV2 kod, ci ako, to su tie 3 ciferne kody vzadu na karte, MYSLIM ze bez toho sa velmi online nakupovat neda, respektive banka musi povolit, a nie na kazdej karde povoluje.
VISA/MASTERCARD by mali byt ok, len nemozu byt zablokovane na online platby...
SLSP Visa electron -
hmm znie to ako moja vo VUB, tak by to ist mohlo :)
veronika666 -
a som ale nemusela nastastie posielat ziadne doklady
- Tie doklady si sami od seba vypytaju, ak presiahnes nejaky limit, ale nie som si 100% isty, ci to nahodou nie je limit na prichadzajuce platby, skor ano ako nie, cize ak odosielas, resp. len kupujes, tak by sa ta to nemalo tykat, ale je nenulova sanca ze sa to stane :)
Tych 1,50 Eur by ti mali potom (aj ihned) pripisat na paypal ucet.. :)
a vlatne to sa pouzije ako na nakup, na nakup sa plati vacsinou (ak nezvolis inak tusim), sposobom ze:
najskor paypal ucet a ked nestaci tak karta to "zatiahne" :D