zdravím, mám taký problém, jeden semenník mám vyklonený z tej klasickej polohy čiže je nejak čudne uložený a neviem čo s tým, chcel by som sa spýtať čo by ste mi odporučili či sa dá do pôvodnej polohy alebo čo...bolieť ma to nebolí len občas - ale skôr to je len taký zvláštny pocit nie bolesť a ani žiadne iné zmeny som nespozoroval snáď ešte aj to že aj cievy ktoré z neho vychádzajú tak sú tiež nejako poprehadzované...za reakcie ďakujem
Otočený semenník
Fuha, tak toto by mohli byt viacere priciny.
Bud su cievy ci samotne semenniky nejak zdurene a su tam bloky alebo cysty, alebo ide o torziu.
Ak by to ale bola torzia /pretocenie a priskrtenie semennika/, v tomto case uz by davno odumrel a to by si iste poznal sam.
Podrobne o torzii tu
vimax.sk
Ahoj, všechno je v pořádku. Varlata jsou v sourku uloženy každé jinak vysoko, zpravidla levé varle se nachází níže než pravé. Je to z anatomickeho hlediska úplně v pořádku. Pokud tě ještě něco zajímá klidně piš na email martiinka2@seznam.cz
Dobrí deň mám 13 rokov a neviem či je normálne keď mám jeden semeník vyššie ako druhý a stále sa mi hýbu neviete či to tak má byť?
Čaute, mam 13 rokov a bobolieva ma pravý semenník a keď sedím tak ho mam trochu otočený ale druhý je v pohode prosím pomoc. (ďakujem)
Asi som jedina zena, ktora sa zapoji do vsej diskusie, no pisem koli tomu aby ste neodkladali navstevu urologa ked mate bolesti. Bolest je symptom ktory ma doviset pacienta k lekarovi..nie je cas na hanbit sa. Som sestricka Magistra studovala som 5 rokov Osetrovatelstvo a aj tak som nezabranila strate semennika u mojho 6 rocneho syna. Je tyzden po oeracii a nanestastie sa nam to stalo na dovolenke v Bulharsku. Dostal velke bolesti do laveho semennika ktore trvali asi pol hodinu. Potom boli uz len bolesti na dotyk, no bolest sa sirila do brucha. V sanitke mu bolo aj zle od zaludka a neskor v nemocnici po vysetreni urologom aj zvracal. Bohuzial urolog bol zavolany z domu a velmi rychlo stanovil diagnozu torsia apendix testes a nasadil antibiotika. Vraj len apendix bol otoceny a nebola nutna operacia. Ostali sme na 24 h na pozorovani a rano opat traja urologovia potvrdili ze nejde o torsiu testes. Po 24 hodinach sme sli na hotel, no rano mu to zacalo puchnut a cerveniet a dostal aj teplotu vecer uz 39 st.C. Nas druhy den ho operovali no bolo uz neskoro. Po 6 h je uz stale neskoro a bolest moze byt uz len na pohmat:-(
Bohužiaľ som sa stretol s touto diagnózou (torsia testis). Najprv ma to tak pobolievalo, ale to prešlo. Raz ráno som vstal z postele a jeden semennik ma strašne bolel. Niečo ako ked vás niekto nakope do gulí len tá strašná bolesť trvá niekoľko hodín. Myslel som, že asi idem skapať a že to prejde samo :) , ale keď som po asi 5 hodinách dostal teplotu a závraty a šialená bolesť sa začala rozširovať kadetade do brucha tak som sadol do auta a letel na pohotovsť. Stade na CP a stade na chirurgiu, ihneď operácia v celkovej anestéze. Našťastie mi semenník zachránili šikovní doktori. Odvtedy som nikdy s tým problém nemal. Neprajem to nikomu, tá bolesť je čisté peklo!
ja mam nieco podobne ako pise jano555 ... proste lavy semennik je v inej polohe ako pravy a nadsemennik co ma byt vzadu mam vpredu ... nechapem ako sa pretocil
a ty mas tiež ten isty problem?ako dlho to mas?ja tiež velmi necem ist za obvodnou,ale zatial to netrwa dlho a mozno tajne dufam že to prejde,ale ak to neprejde idem hned za doktorkou.zaujimalo by ma ako dopadne resp. dopadol jano