Dobrý deň, chcel by som sa poradiť s mojím problémom, približne viac ako mesiac má trápia neustále bolesti hlavy, ktoré su nad korenom nosa a niekedy aj celého čela. Bolsť je mierna /na stupnici od 1 do 10 asi 1-2/, za ten čas sa nijak nezhoršila, nezvačšuje sa ani pri dvíhani činiek ani pri kíchani alebo niečo podobné. Je tlaková. Bolesť nastúpi prá hodín po prebudení a mám ju do večera, niekedy ma po prebudení neboli aj 6 hodín a potom začne. Hlava ma začala bolieť a bolela asi 3 týždne, potom asi na 3 týždne ustúpila a teraz bolí znova. Nemám žiadny iné príznaky. Pociťujem aj pocit na zvracanie, alebo skôr taký divný pocit v žalúdku, nehromadia sa mi sliny, ani nemám nechutenstvo. Mám strašný strach že mám nádor na hlave. Ked ma hlava začala bolieť hned som čítal o nádore a nejak to na mna sedí, aj ked som si prečítal že pri bolesti hlavy od nádoru je prítomná nevoľnosť a vracanie hned som dostal tie pocity na zvracanie. Strašne sa trápim a myslím na to neustále. Neviem či je to vyvolané psychykou alebo či ho naozaj mám. Som síce ten typ človeka že ked ho niečo pychne hned si myslím že mám rakovinu. Naposledy ma pichalo v boku a už som mal rakovinu, až po niekoľkých sono vyšetreniach na nič neprišli a bolesť zmizla. Dva krát som už bol aj u doktora kôli tomu že ma bolel semenník a myslel som si že mám nádor, ale tiež nič nenašli. Viem, že by som mal ísť k doktorovi, ale strašne sa toho bojím. Myslíte že sa môže jednať o nádor?
Kazdodenne bolesti hlavy
Tomas: štvrté upozornenie:
jedno som Ti už písala ja kedysi, dve ďalšie som už čítala v reakcii na Teba a Tvoje príspevky. Nik nie je dokonalý, ale keď Ťa stále upozorňujú na to isté, možno by si to mohol zohľadniť.
"A testy na.. zápal stredného ucha ty robili "
Nie TY ale TI,s mäkkým I, ako Tebe.
Dá sa pochopiť? Dá sa zapamätať?
Autorke: pripájam sa k vyšetreniam navrhnutým Tomasom. Tie pulzujúce bolesti mi pripomínajú migrénu. K tomu ešte vynechať kávu, dbať o pitný režim, brať horčík a kyselinu listovú všeobecne vitamíny skupiny B.
Ahojte, je tu niekto, kto má podobné zdravotné problémy ako ja? Od júna 2018 trpím denodenne bolesťami hlavy, je to taká pulzujúca bolesť, ako keby mi bilo srdce v hlave a zároveň mi v nej duní, mávam závraty, v ušiach mi nonstop píska, pred očami sa mi robia čierne mravce a škvrny. Bola som na všetkých možných vyšetreniach cez CT, magnetickú rezonanciu, rtg chrbtice, na kardiológii, na infekčnom, na gastro, na endokrinológii, na krčnom, na gynekológii a jediné. kde mi niečo zistili bol RTG chrbtice, že mám kyfotické postavenie bez štrukturálnych zmien. Preto píšem sem, lebo by som rada zistila, či je niekto taký, kto má rovnaké problémy a ako ich riešil. Vopred ďakujem za odpoveď.
Aj mňa občas potrápia... niekedy za to môže aj nevyvetraná izba alebo veľa obrazoviek.. tento článok to presne popisuje: -odkaz odstránený-
Dobrý deň, asi pred tromi mesiacmi som spadla na motorke. Hrozne ma bolel krk. Išla som na pohotovosť, diagnózu som mala pomliaždenie hrdla. V nemocnici som bola tri dni. Od vtedy ako som prišla domov má v noci bolí hlava. Je to taka tlakova bolesť. Môže to byť z toho pádu??
KatkaLa to krasne napisala..Dnes je splasena doba :-P ja som tak isto bola na magnetickej(zvladla som to aj ked mam klaustrofobiu) vysledky boli OK.Bolel ma casto hrudnik(ekg aj sono ok) uz aj moja doktorka mi povedala ze sa mam dat do kopy lebo hypochondria sa uz zle lieci...Googlila som o dusu a mala pocit ze vsetko mam co sa pise :-P ominanie hlavy,zavratme stavy,blby tlak a taak...Takze som skoncila v rukach psychiatricky...Predpisuje mi lieky na panicku poruchu ktore su este horsie ako cele moje stavy... :-P uz som ich tolko pomenila ze dovidenia...Bat sa netreba..Ked sa clovek boji a zda sa mu nieco nie OK treba ist a nebat sa...Ako vidim niesom jedina z mojimi problemami a vsetkym vam prajem pohodu v dusi aj na tele :-) nestresovat hlavne :-*
Ahojte, chcem sa s vami podelit so svojou skusenostou, urcite tym niekomu pomozem. Celych poslednych 5 mesisacov som zacala mavat priblizne dva razy do tyzdna silne BOLESTI HLAVY. Bolela ma cela hlava, hned po zobudeni. Bolesti trvali 10, 12 hodin v kuse. Za ten cas som vyskusala styri rozne tablety, ktore su na bolest hlavy urcene. Nepomohla ani jedna. Pijem vzdy cca 2 litre neperlivej nechladenej vody denne, moja strava je 90 % surove ovocie a zelenina, tabletky nepomohli, preto som vedela, ze to nie je v poriadku. V tieto dni som iba lezala, nemohla som sa hybat, bolo mi zakazdym na VRACANIE, TRPLI mi obe ruky, brnenie v tvari, TLAK v hlave, ODPADNUTIE. Pracujem v kancelarii a zazivala som trojhodinove zavraty, hoci pocas sedenia na stolicke. Chodenie bolo pre mna ako nocna mora. Kdekolvek som bola, prichadzali na mna zavraty, zakolisala sa zem, a ja som musela vyhladat najblizsiu lavicku, nech sa nezosypem . Pridalo sa PALENIE V HLAVE, pod pokozkou hlavy, vzadu na temene hlavy. Silnejsie palenie, na nevydrzanie, trvalo celych 21 dni, bez prestavky, odkedy som sa rano zobudila az kym som nezaspala. Zijem v Nemecku. Obvodny mi urobil vysetrenia (zrenicky a ich reakcia na svetlo, pevnost stisku oboch ruk, reflex kolien po poklepnuti kladivkom, tlak, prezrel krk a chrbat, centimeter po centimetre, ci nemam niekde zaseknuty nerv, plus mi zobral krv) Vysledky vsetky v norme, dokonca aj zelezo v krvi v poriadku. Nasledovala MAGNETICKA REZONANCIA HLAVY. Vsimla som si, ze nie len ja, ale aj ostatni sa tohto vysetrenia boja. Bala som sa tiez, celeho vysetrenia a hlavne vysledkov. Pred vysetrenim som cca styri hodiny nic nejedla, ak by mi chceli pichnut kontrasnu latku, pila som len vodu. Pred vysetrenim vyplnate dotaznik. Do miestnosti s MR som isla oblecena vo vlastnom obleceni z domu(bez kovov, ak mate kovy v tele-hladajte info na nete), tetovanie nemam, makeup som si vsak mohla nechat (ak by sa mi prehrievala pokozka na tvari, alebo by mi prislo nevolno, mala som dat znamenie – stlacit balonik, ktory som drzala pocas vysetrenia v ruke), dostala som sluchatka na usi s meditacnou hudbou, ktore vsak boli na nic, lebo pristroj je stokrat hlucnejsi : D , pocas skenovania hlavy sa nesmiete hybat. U mna vysetrenie trvalo 12 minut. Vysledok MR – nic sa nenaslo, ziadne poskodenie mozgu, vnutorne krvacania, zmeny na mozgu, iba zdravy mozog:D. S vysledkami som isla k Neurologicke. Ta mi urobila EEG VYSETRENIE MOZGU Vysetrenie skuma aktivitu mozgu a zistuje poskodenia mozgu. U mna bolo vsetko v Poriadku. Poslala ma domov s tym, ze som zdrava. CO MI VSAK POMOHLO? Pomohla som si sama. Desat dni som uzivala 600 g magnezia denne, pocuvala kazdy vecer 40 minut meditacnu hudbu a masirovala si svaly vzadu na krku a plecia. Nechcem tomu doteraz verit, ale toto mi naozaj pomohlo. To nekonecne palenie hlavy, zavraty a bolesti hlavy zmizli. Uz su mesiac aj par dni prec: ) A co mi tieto zdravotne problemy sposobilo? Myslim, ze za to moze moj strach po zazitkoch, ktore su na denno-dennom poriadku tu u nas, v Nemecku. Dovod, preco som svoj pribeh rozpisala je ten, aby som pomohla zbavit sa strachu z tohto vysetrenia, lebo aj ked su symptomy niekedy na nevydrzanie, vysledky stoja za usmev. Tak sa drzte a nemysliste hned na najhorsie, lebo taki sme my, ludia:)
Ahojte vcera rano o 8 som prisiel na dovolenku a hned som sa isiel kupat do mora v zivote som tu nebol a vsetko bolo OK az o pol 12 som dosiel na apartman a zacala strasna bolest hlavy a k tomu unava a palenie oci.Po vyspaty a dnes bolo vsetko ok az pokial som neprisiel do vody mal som siltovku a okuliare dosiel na apartman a teraz bolest hlavy a palenie oci.Dakujem za rady mam tu byt 2 tyzdne a po 2 dnoch mi ide prasknut hlava.Dakujem
Dobrý deň mám 15 a moje bolesti hlavy trvajú už od marca minulého roka, zistili mi mikroadenóm hypofýzy vo v nútri cystu vraj no zaťiaľ nie je na operáciu bolesti mám stále silné tŕpne mi celá hlava tvár, hlavne v oblasti spánkov uší a oči na krčnom vyšetrení som bola, pocit na zvracanie vôbec mi nechutí jesť mala som helikobaktera ale už je to v poriadku no stále mám také problémy , tabletky mi vôbec nepomáhajú
neveril by si ale naozaj to moze byt psychicke
aj ja som taky hipochonder presne ako ty, furt myslim len na rakovinu atd ked ma nieco boli
ked si precitam priznaky niecoho zrazu s ami objavia aj priznaky dalsie ktore si precitam a az ked ma doktor vysetri priznaky velmi "zahadne " zmiznu ... skus sa ukludnit viac pi, oddychuj a ak to neprejde chod ku doktorovi lebo sa asi neukludnis,,, pripadne ku psychologovi..aj ja uz nad tym rozmyslam