Keďže som ešte v živote nedržala žiadnu diétu, tak nemám s tým žiadne skúsenosti. Lenže teraz by som súrne potrebovala zhodiť tak 5 - 6 kg, ale opatrne, nechcem si pokaziť organizmus. Našla som jeden zaujímavý diétny program, ale chcem sa o ňom s vami poradiť, určite máte viac skúseností ako ja:
Takže podstata v ňom je, že jedlo sa konzumuje 5 x denne, pravidelne ! v trojhodinových intervaloch - vraj, aby sa naštartoval metabolizmus. Raňajky chlieb so syrkom, desiata jogurt, obed diétna stava, olovrat ovocie - zelenina, večera diétna strava. Tá pointa je v tom, že oni mi to jedlo, komplet na celý deň dodajú a ja si ho už len v správnu hodinu vytiahnem z chladničky a zjem. Tá varená strava sú zamrazené balíčky diétnych jedál, ktoré len ohrejem v mikrovlnke. Páči sa mi aj v tom, že jedlá sa nikdy neopakujú, všetky jedlá sú iné, ani len jogurty sa neopakujú, čiže strava nie je jednotvárna. Jediné, čo si zabezpečujem, sú nesladené nápoje.
Radím sa preto, lebo tento diétny program je dosť drahý. Síce, keď som si to spočítala a uvedomila si, že ten mesiac (je to na mesiac) na stravu neminiem ani cent, v konečnom dôsledku to nie je až také drahé.
Čo myslíte, stačí jesť pravidelne, diétnu stravu, trochu viac pohybu a pôjde to dole? Oni zaručujú - za mesiac u ženy tých cca 5 kg (ale takouto zdravou formou) 100% úspešnosť, ale len v prípade ak sa to bude 100% dodržiavať.
Ďakujem za rady.
zaujímavý diétny program
Parný hrniec je dobré riešenie, len zeleninka by sa mala jesť ihneď po tepelnej úprave, pretože po pol hodine začína kvasiť. Do práce si nos surovú a napar v práci alebo si tepelne upravenú robievaj až na večeru keď máš čas.
ja som to vyriesila kupou takeho 2 poschodoveho parneho hrnca, vecer si tam supnem na jedno poschodie rybku/masko/cokolvek a na druhe zeleninku/zemiacky/ryzu nastavim cas a nemusim stat pri hrncoch, a mam veceru aj jedlo na druhy den do roboty. je to lahke, zdrave a dietne.
Myslím že za skutočne kvalitné jedlo sa oplatí zaplatiť, ak si v časovej tiesni,ale syry, jogurty a ohrievané varené jedlo z mikrovlnky zdravé nie je. Varená zelenina časom kvasí, mala by sa jesť úplne čerstvá.
O mikrovlnkách v stručnosti len toľko že trením molekúl o seba obrovskou rýchlosťou ničia štruktúru jedla a nutričnú kvalitu.
Jedlo si ohrievaj na plyne a zeleninu si uvar čerstvú.
Díky za názory.
Ide hlavne o to, že ja nemám čas denne si pripravovať, variť a učiť sa nové diétne jedlá. A stále vymýšlať nové a iné a diétne... A napokon ich aj tak ohrievať v mikrovlnke.
Tiež je to pre mňa veľmi pohodlné, že všetko dostanem, len si to v stanovenú hodinu vezmem, telo by si tak malo zvyknúť na pravidelný prísun potravy a to vlastne dodržiavať aj potom. V tomto prípade mi to za tie prachy aj stojí :)
Megy, ty si bola s týmto programom spokojná?
Viem čo máš na mysli a naozaj sú tam len diétne jedla a naučia ta stravovat pravidelne.Pochopíš do budúcnosti čo máš a čo nemáš jest.Ja som to mala a veľa nápadov na prípravu jedla som si osvojila a varievam si ich.Toto nieje žiadna diéta, ale to čo tu stále dookola píšete o zdravom stravovaní,stým rozdielom že už to máš dopredu pripravené.Ked potom budeš pokračovat v takomto zdravom stravovaní, jojo efekt ti nehrozí,ale to je pri všetkých diétach:).
Čo sa týka tej mikrovlnky áno pravdu máte,ale prihrievame si tam jedlo všetky a denne.:))
veseláM-súhlasím s tebou
niekde som čítala že ohrevom v mikrovlnke sa ničia všetky výživné hodnoty v jedle, a prečo by si mala platit niekomu nehorazne peniaze za to že ti pripraví diétny program a prikazuje ti čo máš jesť??? podľa mňa je to oblbovák na ľudí ako z nich vytiahnuť peniaze, treba ti aby si sa sama naučila dávať si pozor nato čo ješ, lebo dokedy budeš schopná platiť toľké peniaze za dietnu vopred pripravenú stravu???..síce možno schudneš s nimi tých pár kíl ale ked sa vrátiš k normal strave priberies všetko naspäť...čiže kašli na tých čo rady vytahuju z ludi peniaze a snaž sa schudnúť svojou pomocou...a verím tomu že dietne si dokažeš navariť aj ty a aj si sama určiť presne hodinove intervaly kedy budes jest