Dobry den...mam zvyseny hormon TSH o nejaku malu hodnotu (desatine miesto) a xcem vediet cim to moze byt ovplyvnene. Myslim stravou alebo niecim inym..za odpoved k problemu dakujem.
Pricina zvysenia TSH
tiramisu tvoje TSH je momentalne ako tak v norme,ale už sa ti bliži na spodnu hranicu čo je okolo 0,30 a v akych hodnotach maš FT3 a FT4? mala by si sa v prvom rade poradiť s lekarom o úprave a pripadnom zniženi dávky. totiž pri hypotyreoze je jeden z typickych priznakov aj vypadavanie vlasov. Sposobuju to šetko hormony. Ja osobne moc neviem ako to riešiť,ale čo mi pacienti hovoria tak použivaju akesi špecialne šampony na to, vďaka ktorym sa to da zvladnuť. ak chceš tak ti možem zistiť nazov:)
hagen, mozno by si mi vedela poradit, pretoze na toto som kratka:
rok uzivam Euthyrox 50, na zaciatku liecby som mala TSH 6,73 pekne sa mi to upravilo na 0,96, aj sa dobre citim, nie som uz unavena. Trapi ma akurat to, ze mi pocas umyvania vlasov vypadne cca 100-150. Nie je to navonok badat na hustote, ale pri umyvani vlasov trochu panikarim, ked mi tie z hlavy lezu a lezu... Nevies, co s tym? Lekara som sa pri poslednom vysetreni zabudla spytat. Za idealnych okolnosti mi pri umyvani vypadol tak jeden vlas, dva...
tiramisu...
hovori sa tomu pandemicke uzemie..proste su oblasti kde sa to vyskytuje častejišie a dalšia vec je aj genetika... muži su poväčšine nositelmi prenašačmi genu a ženy su na nachylnejšie na prepuknutie ochorenia... a ja som sa nevyjadrila,že jod ti vylieči štitnu ale ža podporuje jej činnosť. a ja nečitam moc članky, pretože ja s takymito ochoreniami prichadzam denno denne do styku kedže pracujem v zdravotnictve. Videla som mnohych ludi či už s hypotyreozou,albo hypertireozou, rôznymi strumami a stretla som sa s viacerymi sposobmi liečby či už radikalnu,alebo pomocou liekov. ale su určite veci ktore nam pomahaju...
hagen, ja som citala vela clankov o dovode znizenej funkcie stitnej zlazy, cely zivot som jedla ryby, jodidovana sol je samozrejmost a aj tak mam problem. Zaujimave je, ze zeny maju tento problem castejsie ako muzi a v mojom okoli ma znizenu funkciu dost vela zien. Docitala som sa, ze to, ze zlaza nefunguje ako ma, nie je zapricinene nedostatkom jodu. Jednoducho sa nevie, preco to tak je. No a brat jodove suplementy pocas uzivania Euthyroxu sa neodporuca, prave naopak, je to kontraindikacia.
tak tak presne ako hovori tirsmisu..ak maš zvyšene tsh znamena to, že štitna žlaza produkuje nedostatok hormonu... ale inak činnosť štitnej žlazy može podporiť prisun jodu, keďže štitna žlaza je jediny organ zavisly od jeho dostatku...
Napis, aku mas hodnotu. Ak je TSH zvyseny, da sa znizit len tabletkou Euthyrox, tvoja stitna zlaza nevyraba dost hormonu a ked sa to zanedba, ma to neblahe vedlajsie ucinky (az smrt). Proste ti zlaza nestiha, potrebujes brat hormon stitnej zlazy, ale to ti mal vysvetlit endokrinolog.
Ahoj , dakujem za reakciu...No necitim sa nejako zle ja to mam zvysene len o dve desatine miesta,hlkava ma neboli...iba sem-tam bolest v hrudniku pri srdci, ale to uz preslo.to bolo od chrbtice..inak sa citim fajn , len cem vediet ci som to mohol ovplyvnit stravou,alebo cim ...jedol som gainer pre sportovcov ,na energiu. ale to neobsahuje skodliviny len tieto latky : maltodextrín, dextróza, syrovátkový ultrafiltrát, sušené odtučnené mlieko, zmes aminokyselín s rozvetveným reťazcom – BCAA, L-glutamín, kreatín monohydrát, taurín, chlorid draselný, chlorid horečnatý, zmes vitamínov, sladidlo – aspartam, acesulfam K. A vitaminy..nic ine..tak teraz neviem.Da sa to nejako znizit ? za odpoved dakujem
kruspe
zvyšene TSH najčastejšie sposobuje hypotyreoza...čiže znižena funkcia štitnej žlazy... poväčšine to byva vtedy ked maš FT3 alebo FT4 znižene tak sa hormon TSH (tireostimlačny hormon) zvýši.
maš nejake ine ťažkosti okrem toho zvyšenia... mylsim tvoje subjektivne pocity ako sa citiš