co by ste robili vy?

Príspevok v téme: co by ste robili vy?
zvedavaaa

Mlada zena, ktora je chora a musi uzivat silne lieky zostane tehotna.Teraz sa musi rozhodnut-podstupit interupciu alebo nie?
Kedze lieky berie dlhsi cas je tu vysoke riziko, ze dieta bude postihnute.Ak aj lieky vysadi, ohrozi svoj zivot.Navyse uz ma male dieta o ktore sa treba starat.
Co by ste robili vy?

katka...

Jajka001, presne to iste som chcela napisat. Samozrejme, ze si to tie deti uvedomuju. A urcite nie su stastne. Ziju ako mozu. Zdenulka ty si myslis, ze takemu dietatu podas tabletku na zmiernenie bolesti a uz je v poriadku? Fakt to nie je take jednoduche.

jajka001_

zdenulka ty si ohromne naivna. napr. prave vcera davali modre z neba, pani tam mala tri postihnute deti, dve z nich uz umreli, jedno ako malinke, druhe uz malo osem, a vedelo ze umiera, a ver tomu ze tie deti si uvedomuju ze su ine, ze su obmedzene, a nie kazde dieta ma milujucich rodicov.

zdenulka

ono nevie ze umiera,,ma vedla seba milujucich rodicov...a bolesti nema alebo sa daju tlmit..ja osobne som proti vrazde..

zdenulka

ono nevie ze umiera,,ma vedla seba milujucich rodicov...a bolesti nema alebo sa daju tlmit..ja osobne som proti vrazde..

maliina

treba mysliet aj na to, ze take dieta je nesamostatne dozivotne a co s nim bude po smrti rodicov. ustav? Samozrejme ze aj ono ma pravo na zivot, bezhranicnu lasku od rodicov atd. ale co s nim bude potom? Je to tazke..

katka...

Ydenulka ako mozes povedat, ze postihnute dieta netrpi. Ak ma k tomu vseliake ine choroby, ak od narodenia vie, ze kazdy den moze byt jeho posledny, myslis, ze netrpi? Ze je stastne ak ocakava smrt a nema pred sebou buducnost?
Zvedava urcite to zkonzultuj s lekarom. Ake su sance, ze to dieta bude zdrave.
Ja by som sa tiez v tom nehrala na loteriu, ako tu niekto napisal, ze riskni to.

luciferka

zdendulka, nie je postihnutie ako postihnutie.......je ine ak je dieta s MP, a ine ak je dieta s TP......a trpi kvoli spolocnosti a jeho pohladu na nan......

zdenulka

pre milovana,dietatu nevadi vlastny postih pokial sa k nemu spravaju z laskou..a berz ho ako zdrave..ono netrpi...

milovna

hm.dost tazke,ale to zas zalezi v akom mesiaci ci tyzdni je,pretoze ked je to len zarodok to nic neznamena.neviem,je to moj pohlad taky ze pokial je to len zarodok,tak je to proste zarodok,nieje z toho este clovek.samozrejme dieta je dieta,ale je to moj nazor,je to taky risk a ja osobne by som sa asi nedokazala starat o postihnute dieta a to uz len kvoli financii a trpezlivosti.milujem deti aj chcem,ale ked uz viem,ze vo mne je postihnute dieta a je to len zrodok,tak by som ho asi dala prec.je to trapenie prenho.ved si predstavte ako by ste sa vy sama citila keby si bola postihnuta.dakomu je aj tak dobre,dakto je psychycky zle na tom

luciferka

Ahojte, aj ludia s postihnutim maju pravo na zivot, a dokazu ho prezit plnohodnotne, to, ze mi "normalni" a "zdravi" sa na to pozerame, ze bude trpiet a ako nam ih je luto, neznamena to , ze to tak aj je......ja osobne , by som si velmi rozmyslela, ci som ja shopna to zvladnut, ci ja mam dostatok sily a trpezlivosti vychovat dieta s postihnutim....ak nie, tak jednoznacne potrat, lebo to dieta nebude trpiet svojim postihnutim, ale tym ako sa k nemu spravaju jeho vlastny rodicia.....drzim palce