agorafobia

buky

Ahoj, ja sa na to liečim už 6 rokov. Veru je to zĺhavé, ale s liekmi sa aspoň môžem hýbať , cestovať...Čím ďalej to môže byť u teba horšie. Návštevu lekára som tiež oddiaľovala dovtedy kým sa to neopakovalo často spolu s panikou. To som myslela, že za 3 mesiace to bude preč. Ale nie je. Po vysadení liekov som zase na začiatku. Takže zváž, či to zvládneš sama a budeš vystupovať z autobusov,prežívať hrôzu , alebo budeš otrokom liekov a návštev u psychiatra, ale bez problémov žiť.

klara

Ahoj a ďakujem. No zdá sa mi, že mám podobné príznaky. Neviem síce ako som došla k takýmto stavom, ale asi by som si o tom mala zistiť viac.Hanbím sa s tým niekomu zdôveriť, tak sa pokúsim nejak sa cez to preniesť až to pôjde.Niekedy chodím hocikde v pohode a niekedy mám problém ísť aj do obchodu.

neregistrovana

Ahojki, nieco som nasla na ceskom webe:
agorafobie – strach z otevřených prostranství, z opuštění domova, z davů, z cestování hromadným dopravním prostředkem apod. Má charakter fobické úzkostné poruchy provázené panickou atakou s příznaky bušení srdce, třesem, pocením, obtížným dýcháním, opresemi na hrudníku, nevolností, závratěmi, strachem ze ztráty vědomí a ze smrti aj. Vede větš. k vyhýbání se příslušným situacím. Vzniká obv. v mládí, je častější u žen (při výskytu s panickými atakami), zejm. na počátku může vést k diferenciálně diagnostickým problémům vůči somatickému onemocnění. Terapie je psychologická (kognitivně-behaviorální, popř. hypnóza) i farmakologická (alprazolam, SSRI).
Hadam ti to pomoze, a drzim palce.
Pa