Dobrý den, potrebovala by som sa poradit.. mam 160 a 79 kg..!! a nemozem schudnut.. nemam ani ziadne zdravotne problemy- co sa tyka cukrovky, stitnej zlazy a pod. (aspon mi nic nezistili..)pokusam sa schudnut uz dlhe roky ale bez nejakeho extra vysledku.. co schudnem v lete..5kg to je v zime hned naspat.. neviem, co mam robit, lebo vyskusala som uz hocico a na mna proste nic nezabera.. niekomu staci, ze ubere z mnozstva jedla, vyluci mastne a sladke zapoji pohyb a tekutiny a ide vaha dole..ja vsetko dodrziavam a nic sa nemeni.. a uz som z toho aj dost vycerpana.. snazim sa zdravo stravovat.. uz ziadne diety..ale nic nepomaha.. co mam robit??
preco nechudnem?
no dakujem vam velmi pekne za tieto povzbudive slova...:)
je pravda, ze asi az priliz na to myslim a chcem len aby to slo rychlo rychlo.. a ono to asi tak nefunguje.. viem, ze diety su na nic, takze nad nimi uz ani nerozmyslam.. lebo chcem to uz na cely zivot..
takze naozaj to ide u kazdeho?? a malo by to aj u mna fungovat, ze casom dam vsetko dole?
je pravda aj to ze ked som bola mladsia, tak som si myslela, ze ked chcem schudnut musim byt hladna..takze jest len malicko.. ale docitala som sa, ze prave nema byt pocit hladu.. len treba najst asi ten spravny stred ze tak akurat sa najest..
no pijem vela.. asi 3-3.5 l denne..caje nesladim vobec.. kavu nepijem.. a tak sa snazim jest, ze by som necitila hlad.. aj ked naozaj, ked sa zamyslim, tak niekedy ked jem veceru a citim, ze mi chyba cukor, tak si dam slnecnicovy chlieb s maslom a medom.. ale maslo pouzivam klasicke a neviem, ci aj to nemoze vadit.. lebo predsa tuky.. a jem kazde 3.5-4hodiny; pohyb mam min. 6x do tyzdna aspon 20-30 min..
presne aj podľa mna, mala som podobný problém a , keď som tomu venovala prílišnú pozornost a kazdy den som sa vazila vaha stale nic...a musim sa priznat, ze som sa par x pristihla aj v obchode ako si nakupujem sladke...neviem ako ty ale hlavne nesmies klamat sama seba, urcite som drasticky nemenila jedalnicek, iba som zacala jest viac zeleniny---ved vsetko ma svoje kalorie, mohla si si vsimnut v kazdom casopise pisu inak, riad sa podla seba, sprav si svoju dietu, vela tekutin, nejaky ten pohyb, vobec neznamena, ze ked vylucis sladkosti , ze schudnes...sladke si predsa mozes dat obcas:), pit vela bylinkovych cajov a moj tip je NEJEST PO 18tej, pisu vacsinou o 17tej vsade ale, ked chodis spat okolo 22-23 kludne staci nejest po 18!ked som velmi hladna jem aj vecer NEstle FItness do mlieka!
ja som mala tiez nieco podobne na zaciatku vysky, rob to co si pisala..menej jest a castejsie, vela tekutin, pohyb..ja som to tiez robila a nic, ale potom do mna otec zacal rypat, ze robim chybu, ze ak si aj pri pohariku vody poviem, ze uz aj z nej priberam tak naozaj aj z nej priberiem..treba pozitivne myslet..uz som citala, ze aj u inych ludi to fungovalo, kazdy vecer si sama seba predstavuj aka si stihla a ako ti to svedci v plavkach a uvids, ze sa to zlepsi...mne sa to takto upravilo a naozaj mam teraz celkom dobru postavu:)
mozno si len myslis ze sa spravne stravujes, niekto si myli zdrave stravovanie ze to je sama zelenina a dokopy poriadne nic nejedenie
ale zdrave stravovanie je uplne o niecom inom, treba jest dostatocne a vyvazene
ako vyzera tvoj jedalnicek, kolko pijes?
A ešte niečo. Chce to obrniť sa trpezlivosťou. Kým napravíš metabolizmus tak,aby pracoval správne,môže to trvať aj tri týždne. Ale ak budeš sama k sebe úprimná,ak budeš dodržiavať pravidelné stravovanie a pohyb,schudnúť musíš. Nečakaj,že do mesiaca budeš mať desať kíl dolu. 2-3 kilá mesačne je tak akurát,aby nebol jojo efekt.
Polož si pár otázok a úprimne na ne odpovedz. Prečo chceš schudnúť? Vyznie to možno hlúpo,ale pokiaľ nemáš naozaj dobrý motív,tak to rýchlo vzdáš. Ješ pravidelne? Minimálne 4x denne? Neješ priveľa mastno a sladko? Čo prevláda na Tvojom tanieri? (Aj ten jeden cukrík čo zješ len tak sa počíta,aj to málo čo si zobneš pri telke,všetko.)Máš dostatok pohybu? Cvičíš naozaj? Nestačí len vyhradiť si čas na cvičenie,treba ho aj skutočne odcvičiť,nielen preklábosiť,či v ľahu sa ľutovať)Chudne sa pravidelnou stravou,zdravou,kde neprevládajú tuky a cukor,raňajky,obed sýtejšie,potom už striedmejšie,do jedálnička pridať viac ovocia a hlavne zeleniny.Pitný režim,ale nie sladené ochutené vody,zvyknúť si na kávu aj čaj bez cukru. Všetko sa dá. A prepnúť myslenie. Chcem a dokážem to. Viem o čom hovorím,mám dolu cca 25 kíl. Z čísla 48-50 som spadla na 38.
môže o byť aj tým, že sa na to príliš zameriavaš, priveľmi sa stresuješ:-)
nie nie neberiem.. viem, ze na kazdeho plati nieco ine.. ale zeby na mna neplatilo nic???!!!
Neberies HAK? Ja som pri ziadnej HAK nevedela schudnut ani ked som jedla neviem ako zdravo. Vysadila som a 5 kg dole za mesiac bez hladovky.