Strukoviny

viwi

mate-cícer nieje strukovina. Má totiž viac uhlohydratov ako bielkovin, preto patrí k obilovinám. Z cicerovej muky sa pečie chlieb

mate59

tafko - cícer var do polomakka,trvá to min. hodinu, aj viac.
sunrais - zaujímavá je naklíčená slnečnica,ja osobne pšeničné.Blanšírovaním nezničíš vitamíny, ale eliminuješ baktérie, ktoré sa tu zmnožujú a aj je to ľahšie na trávenie.

sunraiise

mate, ake klicky este odporucas? To vazne treba aj mungo soju blansirovat? Ja si zatial robim psenicne klicky, ti mi velmi chutia.

mate59

ak cicer len oblanširuješ,je ťažko straviteľný, môže ta boliet brucho, vylám klíky a cicer uvar.
Blanšíruje sa kvoli baktériam,ktoré sú zmnožené na klíkoch a pre org. nežiadúce.