Ma tu niekto skusenosti s naklicovanim strukovin.Zaujimalo by ma ci sa strukoviny po nakliceni musia varit alebo nie,dakujem
Strukoviny
mate-cícer nieje strukovina. Má totiž viac uhlohydratov ako bielkovin, preto patrí k obilovinám. Z cicerovej muky sa pečie chlieb
tafko - cícer var do polomakka,trvá to min. hodinu, aj viac.
sunrais - zaujímavá je naklíčená slnečnica,ja osobne pšeničné.Blanšírovaním nezničíš vitamíny, ale eliminuješ baktérie, ktoré sa tu zmnožujú a aj je to ľahšie na trávenie.
mate, ake klicky este odporucas? To vazne treba aj mungo soju blansirovat? Ja si zatial robim psenicne klicky, ti mi velmi chutia.
mate59 ti napisal......ci o co ti ide?
tafko- reagoval som na jeho clanok......citaj....pochopis.
ak cicer len oblanširuješ,je ťažko straviteľný, môže ta boliet brucho, vylám klíky a cicer uvar.
Blanšíruje sa kvoli baktériam,ktoré sú zmnožené na klíkoch a pre org. nežiadúce.