Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Povinné očkovanie

Príspevok v téme: Povinné očkovanie
Dominik_

Dobrý deň,
moc by ma zaujímalo, že čo v prípade ak nesúhlasím s očkovaním svojho dieťaťa, keď je očkovanie povinné? Dá sa nejak, aby som ho očkovať nemusel? Mám na to svoj názor a nie je to podľa mňa vôbec zdravé, keďže málokto si uvedomuje, aká enormná záťaž pre detský organizmus, pre rozvíjajúci sa imunitný a nervový systém, tieto očkovania predstavujú.

Súvisiaci obsah

ele

alebo co take nachladnutie, nielen u deti ale aj u dospelych dokaze obycajne nachladnutie vyrazne znizit imunitu na par dni, aj tyzdnov. Ziadna matka nie je superman, aby dokazala na 101% ochranit svoje dieta.

ele

To dieta bolo kojene, takze nemas uplnu pravdu, teoria je ina, az prax ukaze ako sa veci maju. Uz vidim tu matku co bude riskovat zdravie svojho dietata, ved nikdy nemam 100% istotu, ani ked je vyziva dokonala.A este raz pisem, lebo to je ako hrach na stenu hadzat, tak male deti(novorodenci, batolata, dojcata) nemaju este vyvinutu imunitu natolko, aby ich mohla chranit, vekom sa az zvysuje imunita a s tym nic nenarobis, je to fyziologicke. Ved preco sa v prvych tyzdnoch neodporuca s dietatkom ist von, aj navstevy su zakazane... Kamaratka mojej babky mala 6 deti a len jedno z nich prezilo, hadaj preco asi? Pritom kojila vsetky, ved vtedy nic ine nebolo...

- mira

Príkrmy pre dieťa sa robia z obilného mlieka, surová strava nie je vhodná, enzýmy má dieťa z materského mlieka tak isto látky potrebné na vytvorenia imunity získa z materského mlieka.

Ele, ak dieťa dostalo tuberkulozu od starej mamy, alebo čierny kašeľ, nemalo v poriadku imunitu. Deti živené kravským mliekom a jeho náhradkami, cukrom, imunitu nemajú.

ele

-mira, to uz davno ovladame, nacase nieco nove napisat. Kojene dieta nema prekysleny organizmus a tuhu stravu neprijima, napriek tomu nema dostatocnu imunitu na boj proti takym silnym patogenom.

-mira

Strava je to z čoho sa tvoria bunky nášho tela, aká je strava, také sú bunky.

Ak v tele nemáš prekyselené prostradie z prekyseľujúcej stravy cukor, mlieko, mäso/, tak patogény nemajú šancu uchytiť sa.

ele

Ano, znie to pekne, zdrava vyziva, ved ktora matka neda svojmu dietatku tie najlepsie podmienky, v ramci svojich moznosti. Ale ked pocujes od kamaratky, ako jej dietatko, ktore nestihli zaockovat chytilo tuberkulozu od svojej starej mamy a doslova bojovalo o zivot, tak si dvakrat premyslis ci to risknes. Takisto si staci pozriet ako prebieha "cierny kasel", ako sa dieta doslova drhne kaslom a nevies mu pomoct. Toto je realita a nie scifi. Zdrava strava je sice pekna vec ale dost naivna. Dieta este prirodzene od narodenia nema taku imunitu, aby dokazalo bojovat so silnymi patogenmi a zdrava strava to zial neovplyvni, ci chces albo nie....

watermelon

chapem ta velmi dobre ele, ale presne o tom to je, o strachu, skratka cele ockovanie stoji na strachu.
ked sa bojis, je rozumnejsie dat ockovat.
ja sa nebojim, kym bude dietatko, nastudujem si vsetko co treba, a hlavne mienim ho zivit zdravo, telo napadne bakteria len ak su v nom podmienky pre jej zivot, tak asi tak.

ele

to je uz scifi podla mna.. To som videla tu prednasku s prepacenim "blaznivej Holandanky". Takych fanatickych ludi co vstepuju strach do ludi, ja nemusim..

ele

Ja tiez moc nedoverujem tymto veciam, aj ked uplne nie som proti, kedze mam male dieta, radsej si zvazim vsetky rizika, ale aj benefity ockovania. Ja som si dala posunut vsetky ockovania, az od 8. mes, predsalen to dietatko je vacsie, imunita je silnejsia. Zvazovala som aj uplne odmietnutie, no nemala som odvahu, strah, co ak moje dieta ochorie, napr. na cierny kasel, alebo chyti pneumokoka, tam tie nasledky mozu byt fatalne..