mimomaternicove oplodnenie

Príspevok v téme: mimomaternicove oplodnenie
suzicka145

ahojte.mam taku otazocku.Keby ma zena mimomaternicove oplodnenie tiez jej meska menzes ako pri normalnom oplodneny?a na teste by mi ukazalo ze som tehotna?alebo ze niesom?bo sa snazime o babo..lenze ja som mavala casto zapali a nevedeli ich pomali ani liecit co som bravala aj antibiotika a tak.... meska mi menzes uz vyse tyzdna no test som si robila ale vysiel negativny.No len menzes stale nikde a ked som v praci z nicoho nic ma obleje horko a hned dostanem krc do brucha a musim ist aj na wc.... a takto to mam len mozno 2 krat za den.Minule som sa zobudila ale o 2 rano na to ze som mala krce.Nechcem aby to tak bolo ale mozem byt takto oplodnena a test mi to vlastne neukazal? dakujem za odpovede

datelinka

pred menštruáciou sa zníži, jeden deň, prípadne ani toľko, nemusíš to zaregistrovať. pozri suzicka, ak máš pochybnosti, choď za gynekológom, my tu môžeme debatovať a teoretizovať koľko chceme, nič nevymyslíme. lekár ťa prezrie a objektívne posúdi, čo zapríčinilo meškanie menštruácie. držím prsty.

datelinka

bazálnu teplotu cca 37°C má žena od ovulácie po menštruáciu, resp. ak dôjde k oplodneniu. poviem to laicky - buď čakáš menštruáciu v najbližších dňoch, alebo si tehotná. tá druhá možnosť je ale veľmi málo pravdepodobná, ak ti dva týždne po vynechaní menštruácie vyšiel test negatívny.

suzicka145

no teplotu som si merala rano hned jak som za zobudila a testy som si robila 2 prvy bol kvapkaci a druhy pruzkovy.Neviem ze by som robila nieco zle... neviem teda.Ale mavinka napisala ze tehotna som keby mam 37 stupnou v posve nie?

datelinka

suzicka, možno si si zle merala teplotu, bazálna teplota sa meria ráno, predtým ako vôbec vstaneš z postele. a ak si aj napriek tomu mala zvýšenú teplotu, môže to byť znamenie, že už dostaneš menštruáciu.
a možno si si nesprávne robila tehotenský test, čo je ale málo pravdepodobné.

len mimochodom, väčšinou dochádza k oplodneniu mimo maternice, vo vajíčkovode. preto nehovoríme o mimomaternicovom oplodnení, ale mimomaternicovom tehotenstve.
pri mimomaternicovom tehotenstve sú príznaky takmer identické s maternicovým tehotenstvom, rozdiel je v tom, že sa pri raste zárodku objavia veľké bolesti v danom vajíčkovode, až kŕčovité. vtedy je potrebné urgentne vyhľadať lekársku pomoc.

suzicka145

babenky no zase pisem .... stale mi menzes meska uz to budu 2 tyzdne ... no testy som si robila 2a vysli negativne.posledny som si robila tusim v stredu a dnes som si merala teplotu v posve a mala som 37,1 .... myslite ze mozem byt teda tehotna aj ked mi tie testy vysli negativne? vobec neviem... prsia ma bolia a sem tam aj brucho ale uz pomenej.Dakujem

suzicka145

no tak menzes stale meska .... dnes ma strasne bolia prsia,vecsimou ma pobolievaju ked mi ma prist ms tak uvidime...ak nic tak v sobotu skusim test este raz.Inak ten prvy som si robila kvapkaci a mali sa tam dat 4 kvapky mocu,len mne sa tak strasne trasli ruky ked som to kvapkala ze som dala len 3... myslite ze by to vadilo?