antikoncepcia a UC

Príspevok v téme: antikoncepcia a UC
lioon

Neviete mi prosím vás niekto poradiť,či môžem brať antikoncepciu ked´ mám ulceroznu kolitídu?Je to chronický zápal hrubého čreva.Môj gastroenterolog mi to síce dovolil,ale na mnohých príbalových letákoch je napísané,že to môže byť trochu "problém".tak som sa toho začala trochu obávať.Zaujíma ma hlavne či nie znížný antikoncepčný účinok,najmä ked´práve krvácam(z čreva).Dakujem..

bafinko

ahoj lioon ja mam novaring ak chces nieco vediet tak sa ozvi na bafinko@azet.sk neviem co by si chcela presne viediet ja ho pouzivam uz asi 1 a som spokojna pretoze som mala caste zapaly doktor mi zakazal jest tabletky a toto je dobre pa

veriii

lioon, rozhodne sa informuj o antikoncepcnych naplastiach alebo implantatoch-nie tabletky-naplaste a implantaty uvolnuju liecivo do krvi priamo ,obchadza sa crevo/tenke-kde rezorpcia sa uskutocnuje/alebo inu formu antikoncepcie.pa.

neva

je to novinka, dosť si ho chvália dievčatá. Cena na mesiac je asi 500,- Sk, používa sa 3 týždne a 1 týžden prestávka, tak ako tabletky, alebo naplaste. Osobne nemam žiadne skusenosti.

lioon

tie naplaste vyzerajú zaujímavo:)Ale ja profesionálne tancujem,tak sa bojím odlepenia-niekedy sa sprchujem aj 2-3 krát denne+"kontakt" s partnerom a časté prezliekanie...už dlho nad tými náplasťami rozmýšlam,ale zatial sa mi zdajú najvhodnejšie tabletky.a nevieš mi ešte povedať čo je to ten krúžok novaring?

new

Takže Ti už odpovedal gynekolog.
Vidiš tie naplaste EVRA, nejdu cez zažívací trakt, ale prechádzajú rovno do krvného obehu. Treba to vyskúšať. Ešte snád prichádza do úvahy krúžok Novaring. Viac info na
www.raztyzdenne.sk neva

lioon

nevie mi ešte niekto poradiť?viem že tu bolo niekolko príspevkov o tejto chorobe v teme crohnova choroba.nemáte s tým skúsenosť?