Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

trochu filozofie, na krajsi den

Príspevok v téme: trochu filozofie, na krajsi den
H.Hesse

uvedomuje te si ake je ludske telo krasne prepracovane? dnes som tak rozmyslala, ako ma clovek dokonale ruky na uchopenie hocicoho, hladkanie, maznanie,tvrdu pracu, jemnu motoriku. Aj ako clovek na starobu sedivie, ze telo sa sustreduje na ine veci a urobi striebro vo vlasoch:) Alebo dokonca aj panenska blana, naco vlastne je pre zenske telo? Lebo je absolutne nezmyslena funkcne, ale asi to zvyrazni urcity medzik v zivote. Ludske oko, city, vasen, plac..no proste zivot je taky krasny a ludia, veci, zvierata su take prepracovane. Ktovie ci je to len nahodne spraveny zhluk buniek, alebo to ma aj nejaky zmysel:) Co myslite vy?
btv: aj vy mate take chvilky ze idete sami mestom, ked je slniecko a mate chut sa na kazdeho usmievat:)? by ste sa cudovali ako ludia opatuju usmev a ako to spravi den krajsim...skuste!

jajka001_

vsetko zlé sa ti vráti - nefunguje ako v rozprávkach. môže sa stať ze ti niekto ublíži a ty si praješ, aby sa mu to vrátilo. jemu sa to vráti ale v inej forme ako si to ty praješ. preto ty ten efekt nevidis.
ak niekto niekomu ublizi, môze to byt dôsledok jeho chybneho videnia sveta. kazdy ma svojich anjelov, ktori mu pomahaju hladat riesenia a spravnu cestu. nie kazdy je dostatočne chapavy, aby chapal facky co dostava od zivota ako poucenia a poucil sa z nich.

lost

H.Hesse

s bodom cislo 1 a 2 by som velmi nesuhlasil, teda ak sa to ma vratit v tomto zivote.

- preco? , lebo ako vidim dnes plati "cim si horsi, tym dalej to dotiahnes"

- ale stava sa to niekedy :)

bod cislo 4 zalezi takmer len na inteligencii a pamati klamara :)
(vid Madoff naprilad)

bod cislo 3 a 5 je celkom sa mi zatial velmi potvrdili. apson najviac z horeuvedenych :)

ale mohlo by to fungovat takto, svet by bol krajsi :D

jajka001_

ja osobne....to beriem tak (nepouzijem vyraz verim, lebo to je pre mna cosi ako slepá viera v čosi) ze boh je cely tento svet. je to uceleny system s pravidlami. je to take prepracovane, ze to nemoze fungovat ako nahoda, chaos. a ako su pravidla pre fyzicky, hmatatelne veci,pre hmotu, častice,atomy, su pravidla aj pre ľudske nažívanie, energiu,lebo tá je neoddeliteľnou súčasťou vesmíru. nie je to čosi vymyslené, máš pocity, aj ked ich nevidis, stavaju sa ti zvlastne veci, aj ked naoko to tak nevyzera.

lost

0vecka - hmm, ale krk posoby ako dobry deakcelerator narazu :)
ak by clovek padal na nohy z vysokej vysku, tak nohy-brucho-a cely trup + krk teoreticky spomalia zatazenie na hlavu,
pokial by to mal v bruchu, tak mozno schyta tvrdsie :)
no a ak by padal na hlavu... tak asi brucho lepsie :D i ked neviem ci sa da padat na hlavu (nehccene), kedze tazisko ma clovek skor v oblasti brucha/trupu..
este ako bolo spomenute tak aj "inzinierske" siete ucho/oci>mozog su celkom dobre vybavene, lebo nemusia prekonac velku cestu :)
popripade s rukami si hlavu ochrani clovek jednoduchsie ako brucho. (pri utoku, alebo podobne)

I ked hlava celkom "vytrca" z tela, tak tazko povedat :)

H.Hesse

jajka, veris v nejake nabozensvo? alebo skor v ake bozstvo... ci je boh len energia, ci zasahuje do zivotov, alebo ci nie je..alebo je to priroda

H.Hesse

ja mam tolko otazok:)
takze aj vy ste si vsimli, ze zivot precuje na jednoduchych pravidlach?
1. ak nieco zle zelas druhemu, stane sa to aj tebe
2. vsetko zle sa ti vrati
3. ked nieco velmi chces, tak to skor ci neskor dostanes/samozrejme ak sa aj pricinis a ak je to realne/
4.skoro vsetky klamstava sa raz prezradia
5. aj dobre veci sa ti vratia ak ich budes priat inym

niekedy ma to az zarazi, ako to vzdy funguje

H.Hesse

hej, majetnicky to je ono. Ale ktovie ci by bol stastny v nemonogamnom "zvazku". To by sa ludia krizili krizom-krazom?