Voda

A-Z

Pocit smädu je už prvý príznak dehydratácie. Takže nie je pravda, že sa stačí napiť až pri pocite smädu.
Piť by sme mali pravidelne počas celého dňa, nesladené nápoje, najlepšia je spomínaná čistá voda, menej a striedať nízkosodíkové minerálky (pri športoch aj viac mineralizované), rôzne čaje. V zime menej - cca 2 - 3l, v lete, alebo pri pohybových aktivitách až cca 4l. Do tohto príjmu sa počítajú už aj iné tekutiny; ako napr. z polievok, ovocia a zeleniny.

joni_

Help dobry clanok
mnozstvo tekutin naozaj zavisi od toho ci su letne horucavy alebo je zima, a tiez od vahy daneho cloveka.
Ja napr. pijem cca. 2 litre denne (vaha 50kg). Doobeda pijem viacej a poobede uz menej, aby som v noci nemusela behat na WC. Hned rano vypijem 0,5l na dvakrat a potom este asi liter v praci, takze do konca pracovnej doby mam za sebou 1,5l a potom poobede este tak 0,5 - 0,7l podla potreby. A zatial mi to takto vyhovuje. Pitie vody som si zvykla rozdelit po urcitych intervaloch, nie liter naraz, napr. kazdu hodinu pohar vody, alebo ako vam vyhovuje. Rano doma mam 2,5dcl salku, ktoru vypijem hned na lacno plnu vody a potom este pri ranajkach plnu caju. A potom v praci mam 1l flasu, ktoru si naplnim vodou a do konca smeny vypijem. A poobede zase tak 2-3x tu 2,5dcl salku vody pripadne caju. Zozaciatku je dobre si to takto odmerat a ked si clovek zvykne, tak uz automaticky to mnozstvo vody denne vypije.

jjkka

veď píšem, že optimum je asi 2 -3l denne, ale viac vody už netreba piť, ale u teba zase by trebalo trocha viac piť čiže aspoň 2-3l vody denne,

jancecka

keby som pila ja vodu, len keď som smädná, tak by som vypila asi tak dva deci denne, často pijem nasilu, aspoň aby som liter a pol do seba dostala, viem že je to pramálo D:

jjkka

veľké množstvo pitie vody odvapňuje aj zubnú sklovinu, čo vedie k zubným kazom, tak ako voda prečisťuje organizmus tak od škodlivých látok tak tiež odplavuje aj množstvo vitamínov a minerálných látok,čiže ja by som odporúčila za deň vypiť 2 - 3l vody denne najviac, alebo vypiť vodu vždy vtedy ak pociťuješ smäd

MarioMaser

Voda neškodí nikdy, nadmerne vody voj organizmus len prečistí, z druhej strany ak máš choré obličky tak to vela vody nepi, iba ak minerálnej ktorá podporuje trávenie a aj vstrebávanie. Ale samozrejme že všetkého vela škodí ale to by si musela piť tak vody aby ti z nej bolo už zle.