Aka je to káva čo sa podáva z automatou?

Príspevok v téme: Aka je to káva čo sa podáva z automatou?
Sesi

Caute babulky..Chcem sa opytat ,,čo je to za kávu čo davaju v automatoch?Pretože mi poradili že kofein štartuje metabolizmus a uvolnuje tuky,preto chcem začať piť kávu lenže taká zrková mi nechutí..Mne strašne chutia tie z automatou preto sa pýtam že čo je to za kavu?a myslite že obsahuje viac kofeinu ako normalná zrnková??

Matyo

Je to už dosť stará téma, ale ak to niekoho zaujíma, tak instantná káva, teda "neska" sa vyrába z menej kvalitných zŕn Robusty. Robusta je káva, ktorá obsahuje dosť kofeínu, takže teoreticky môže mať rovnaký objem instantnej Robusty viac kofeínu ako kvalitná zrnková Arabica. Na druhej strane kávy z automatu takmer vždy obsahujú cukor, takže pri chudnutí to nie je veľmi vhodný nápoj. Navyše kvalitné kávové zrná určite žiadny obchodník nepoužije na výroby nesky, to by musel byť fakt debil, takže vždy platí neska=nekvalitná káva! Majte úctu k vlastnému telu a nepite hnus!

kakaukoooo

Ale ste len múdre a fajnové :-) pijete sračky a chcete aj chudnúť, omg. Základ je dobrá zrnková káva, zomlieť pred prípravou a piť bez cukru a mlieka!!! Potom sa bavme o chudnutí ... a je to pravda, chudne sa po káve ale treba ju piť napríklad pred tréningom, ako to tu niekto písal. To čo je 3+1, nesca, kapsle, automat v OD je kakaukooo, pamätajte dámy. Skúste Granko, cenovo dostupné aj s cukrom len si nehovorte kávičkári :-) :-) Sorry nechcel som nikoho uraziť ale takto to vidím ja.

Nela111

Ja tiez odporucam radsej kupit instantnu kavu a robit si ju sam - ci uz s cukrom, mliekom alebo nicim, ako komu chuti. Z NIEKTORYCH kavomatov chuti kava aj mne, najma tie, co su s cokoladou alebo kapucina. Ale dost zalezi od konkretneho kavomatu, nie vsetky su rovnake, a nie o vsetky sa zodpovedna osoba poriadne stara. Ale v poslednom case mi zacala v tych automatovych kavach vadit chut suseneho mlieka...

Gilbert

Pekne sa bavím keď vidím ako laik hodnotí kávu z automatov.
Ja som prevádzkovateľ takýchto automatov , tak viem o čom vám teraz píšem.
Tak ako nižšie bolo spomenuté - do kávomatov dávame klasickú instantnú kávu s plnou silou kofeinu.
Je už na prevádzkovateľovi ako dávku nastaví.Ja mám vo svojich automatov nastavené ešte naviac + 30 percent , takže káva je chutná a silná. Také ako kapučíno a pod... si vlastne kávomat mieša sám .Neide tam také niečo ako 3 v 1,
ale dáva tam kávu + suš.mlieko+ čokoládu,
takže sila ostáva , akurát je to lahôdka.
Takže netreba písať blbosti ako že je to sami tuk a pod ...
Ďalej... s kávomatov chutí káva lepšie preto , lebo ten zvuk čo počujete je zvuk rotujúcich lopatiek , ktoré tomu daju trocha bubliniek ( tým ako to prešľahá ) a preto je to chutnejšie ako keď si len tak zalejete doma z horúcou vodou.
Takže tak ako je aj tu spomenuté keď chudnúť , tak si dajte predvoľbu bez cukru.
Nepočúvajte laikov , ktorý nemajú šajnu čo sa deje vnútri kávomatu a pite to čo vám chutí.
Čo sa týka čistoty trubiek:
Treba to často čistiť.Nemusite sa ale obávať dať si kávu z automatu , kde je veľký pohyb ľudí , lebo je tam predpoklad
že posledná dávka pred vašou išla pred chvíľou.Tám sa zabezpečí že posledná dávka vždy prepláchne trubku a pripravý ju na ďalšiu dávku.
99 percent prevádzkovateľov to ale čistí , lebo keby nie , tak sa mu tam rýchlo nazbiera bordel a dávka mu neprejde a samozrejme že by to zapáchalo.
Takže toť vsjo.
Gilbert , Prešov

A-Z

Z kávomatu by som kávu nepila, má totiž pramálo s kávou spoločné. Je to ozaj niečo ako 3v1, plné tuku navyše. Sú to zmesky a málo kvalitné. Tiež si myslím, že radšej instantnú.
Inak, ten účinok na chudnutie je minimálny a ešte aj individuálny. Jedenie štipľavého takisto zrýchluje metabolizmus - čiže podporuje chudnutie, a takisto pobyt v chladnejšej miestnosti, pitie studenej vody zrýchľuje metabolizmus - čiže podporuje chudnutie, no a to všetko so slovíčkom "minimálne". Takže nemusí to byť len kafe, ale voda s ľadom, či feferónky. Aj v spánku sa chudne, takže môžeš o niečo viac spať ako doteraz... :)
Ale ešte k tej káve, ak to chceš vyskúšať, tak pól hodku pred aeróbnym cvičením a s vit. C.

aluska1

v automatoch su smejdove kavy, nemju takmer ziaden kofein, to jak keby ste si zaliali nescafe 3v 1, to nema s kofeinom nic spolocne
ked chces kup si instantnu kavu

SlaveGirl

Skus si ked ta kupit Meltu...nieje to zrnova kava...inak na chudnutie je dobry a podla mna aj lepší zeleny čaj :D

A tie kavy z automatu ver alebo nie ale aj ked zmačkneš predvolbu bez cukru ten cukor tam je...ja to mačkam stale a vždy je na spodku cukor

rebarbora

v automatoch je bežná instantná káva. ak chceš porovnávať, ktorá káva má viac kofeínu, musíš udať dve hodnoty.závisí to samozrejme od množstva kávy, ktorú na prípravu nápoja použiješ.
určite si však dávaj kávu bez cukru, ak chceš dosiahnuť redukciu hmotnosti.