Davnejsie som kdesi citala, ze prehnana starostlivost o plet a telo - moze viac skodit ako pomahat. Nemam ponatie ako som na tom ja, co robim zle, co by som naopak robit mala a nerobim. Tak by ma zaujimalo, co su vase denne ritualy, a ako sa o seba starate, co nikdy nevynechate, ako casto si davate strihat, farbit vlasy, cvicite...
Viem, ze to moze vyzniet smiesne, ale niektorym nam ;) to moze aj pomoct a poradit. Uvadzajte prosim aj vek, pretoze starostlivost sa rokmi meni. Taaakze ja zacinam...
27r. Pri sprchovani - vzdy pouzivam sampon+kondicioner, gel na intim. hygienu, sprchovy a potom nivea tel. mlieko.
Odlicenie: zacinam odlicovacom na oci, vycistenim pleti, tonikom, ther. La roche voda, ocny krem, hydratacny na plet.
Peeling si robim 4-5x do tyzdna.
Vlasy si davam strihat kazde 2-3 mesiace, farbim cca kazde 2, pretoze mam problem s vymyvanim farby. Cvicim cca 3x tyzdenne 60 min.
To som ja, a co vy? Vopred dakujem za rady.
Denne ritualy krasy...
vek : 19 rokov
vlasy : umyvam si kazdy druhy den, sampon plus kondicioner loreal na znicene konceky, striedam s garnier na blond vlasy. Po umyti davam aj ochranny kremik urceny na vlasy, pretoze si ich vzdy fukam fenom
Podstrihavam konceky vzdy ked vidim, ze sa mi uz lamu a stiepia
Telo : sprchovy gel oriflame, peeling raz za tyzden, gel na intimnu hygienu, po sprche sa vzdy nakremujem, telove mliecko z Body Shop, plus krem na nohy
Plet : odlicovac, cistiaci gel, pletova voda, krem..to vsetko rano aj vecer, samozrejme rano nepouzivam odlicovac :)
kazdy den make up, spirala
Nechty : kazde tri tyzdne chodievam na dorabku, mam gelove..teraz momentalne mam pauzu, takze pouzivam len lesticku na nechty a priesvitny lak
:)
aj ja sa pridam:o)))
telo: sprchac boujours, jonsons, 2x do tyzdna telovy piling a gel na intimnu hygienu nivea.
telove mlieko: niekedy nivea a niekedy dermacol.
vlasy: farbim hennou, syoss bez silikonu a maska na vlasy kokosova genera.
tvar:odlicovaci gel a potom vycistim pletovou vodou. vecer aj krem. piling si robim, len raz za tyzden clean a clear. potom na tvar:zmatnujuci make-up, trosku aj puder, riasenka, cierna ceruzka, na horne viecko cierna linka, a na usta ta pomada z oriflame v bielom obale, alebo ruzova labelo, mam rada vyrazne namalovane oci a usta len tak aby mali ruzovkasty nadych.
ruky:pravidelne kremujem a niekedy s borovou mastou. a nechty mam akrylove, tkaze stale chodim dorabat plus nesmie chybat zajst na kozmetiku uprava obocia a nafarbenie.
Telo: výživný krémový sprcháč /najradšej Fa, Nivea, prípadne Oriflame/.
Telové mlieko nepoužívam, nakoľko tie sprcháče mi dosť vyživia a hydratujú pokožku.
Vlasy: hydratačný šampón bez silikónov s kokosovým mliekom + balzám z tej istej rady
+ občas hydratačný olejček /kokos a ryžové mlieko/
Pleť: každé ráno a večer vyčistím pleť čistiacim a odličovacím mliekom, dočistím pleťovou vodou bez alkoholu a ráno hydratačný zmatňujúci krém, večer výživnejší krém. očný krém ešte nepoužívam. píling, alebo pílingová zlupovacia maska raz-dva krát za týždeň.
líčenie: make up-zmatňujúci, púder-zmatňujúci, hnedá ceruzka, hnedá špirála, ceruzka na obočie, lesk na pery./bledoružový alebo priesvitný/
ruky: lakujem si ich podľa nálady, už asi mesiac som si ich nelakovala. :D krémujem viac krát cez deň a a večer...
Sprcha : intimne mydlo, sprchovy gel
Vlasy : sampon z kadernickeho salonu, neoplachovaci hydratacny kondicioner
Plet : pletova cistiaca voda, tiene, spirala, prirodny makeup (/korektor), lesk resp. balzam, niekedy ruz. Raz-dvakrat za tyzden bahno z mrtveho mora a spominany domaci peeling.
Ruky : lak na nechty 1x tyzdenne, krem na ruky niekolkokrat denne.
Telo : telove mlieko raz za dva tri dni, lebo mam vysusenu pokozku (zo sprchovych gelov, preto sa ich snazim obmedzovat resp. pouzivam aj prirodne-alverde)
Vlasy: melir strihanie tak kazde 3-4 mesiace, podla toho ako sa mi chce :)
Levica, Cajik, Delphia...ake su vase "ritualy"? ;)
umantra: dôležitejšie ako krémovať sa cez /tvár/ je krémovať sa večer. v noci pleť lepšie vsaje výživné látky z krému...v tvojom veku by si sa určite mala večer krémovať... môže sa ti to vypomstiť skorými vráskami...
tak skus prejst na 1x/ mesiac a zvys hydrataciu jednak z vnutra- prijem tekutin, a tiez aj z vonka- hydratacne kozmet. pripravky. supinky su prejavom dehydratovanej pleti. tym peelingom ju trapis jedna radost....
k tomu peelingu - ja mam mastnu plet, a vidno mi na nej "supinky". Preto si robim taky domaci peeling zhruba raz,dvakrat za tyzden, s cukrom alebo solou, a dost mi to pomaha
Hnedoocka tu abraziu mozes robit len teraz v zimnych mesicoch, aj to len par tyzdnov. co sa tyka vo vseobecnosti peelingu, tak staci 1 x !!!!! za mesiac!
Asi som to zle nazvala, ono to je konkretne Mikrodermabrasion ci ako sa to pise. Na navode bolo 3-4 do tyzdna, vraj to je dobre nato aby sa zjemnili pory, aj ked, mne to rozhodne nepomaha.