Ja som uz uplne zufala,zacal sa mi znova prejavovat ekzem a to v dost velkej miere.Najviac ma trapi ze som tehotna a musim pouzivat Locoid krem ktory mi predpisala kozna a citam tu na nete vsade ze to nie je dobre pouzivat kortikoidy..tak co mam teda pouzivat?kupem sa v oilate,pouzivam excipial,natieram sa raz denne locoidom.mam to rozsirene uz po celom tele a dokonca flaky aj po tvari..poradte mi niekto ako ukludnit to strasne svrbenie a dostat ekzem pod kontrolu aj bez kortikoidov..strasne sabojim o babo,aby mu neskodilo to moje nekonecne mastickovanie..na vecer si vraj mozem davat aj dithiaden..ale hlavne tych kortikoidov sa bojim..poradi mi niekto kto ma stymto skusenosti??dakujem
Ako na ekzem v tehotenstve
marcia skúste Stopalerg, ja som ho brala počas tehotenstva aj kojenia, je prírodný ale nie je to žiadne šarlatánstvo kúpite ho normálne v lekárni alebo cez internet, naozaj zazracne pomaha na atopicky
Glam diky za tip ... píšem až po čase, ale protopan ozaj zabrala ale používala som celý box aj s doplnkami a perfektne to odstránilo fľaky a svrbenie
Výmena kože trvává v priemere 30dní podľa jej hrúbky.
Excelentné výsledky sa dosahujú pri odľahčení trávenia:
1.:pri užívaní ľanového oleja na lačno (min. 20 min. pred jedlom)
jednu polievkovú lyžic.
2.: strava nastavená podľa krvnej skupiny (konzumácia vysoko stráviteľných potravín vhodných pre krvnú skupinu aspoň v objeme 80-90% prospešnej potravy)
3.:6 týždňov piť na lačno 1,5l vlažnej prefiltrovanej vody cez aktívny uhlík BRITA ( rýchlejšia obmena krvi).
4: nepiť min. 20 min. pred jedlom a 45 min. po jedle, dodržiavať pitný režim v dennom objeme 90% čistá voda.
5: dodržiavať 2-3 hodinové prestávky medzi jedlami (podľa skonzumovaného množstva jedla).
UVEDENÝ REŽIM SI VYŽADUJE PEVNÚ VÔĽU A DISCIPLÍNU.
baby ten protopan by som zvazovala urcite...mne zmiernil flaky na krku a aj na laktoch
pre: Kukurica233. Produkty z radu protopan beriem viac ako pol roka, ako v tehotenstve si nie som ista ale ak si dobre pametam, tak by sa mali dat uzivat aj v tehotenstve bez problemov. Pre vsetky pripady odporucam precitat si na stranke protopan.sk sekcii otazky a odpovede, tam som o tom citala kedysi nieco, tak snad to najdete bez problemov.-)
Najde sa atopik co berie v tehotenstve vyzivove doplnky? Mam doma celu radu od protopanu pre atopikov ale nie som si ista ci vsetky produkty su v tehotenstve vhodne :(
Užívajte laktobacily a vitamíny. Ekzémom dáva telo najavo, že je niečo v neporiadku alebo mu niečo chýba
Skúste ovsené kúpele, mojim deťom na ekzém dosť pomáhajú, možno pomôžu aj v tehotenstve
V tehotenstve som mala tiež problém s ekzémom, mne ho veľmi upokojila morská vody. Po návrate z dovolenky som si kúpila morskú soľ do kúpeľa a robila som si morskú vodu doma. Spolu s častým premasťovaním sa mi podarilo pokožku upokojiť