Je mi zle z toho, akou formou sa chovaju zvierata na velkofarmach

Príspevok v téme: Je mi zle z toho, akou formou sa chovaju zvierata na velkofarmach
lillyann

Naozaj som netusila, ze nieco take sa deje aj v krajine, kde zijem, proste, ze aj ja do toho svinstva prispievam. Rada jem maso a nemienim s tym prestat, ale vazne si musim naist nejaku malu farmu a dodavatela z eko chovu, lebo mi je nazvracanie co tie hieny ludske dokazu urobit, aby zarobili..
Ved to nie je v poriadku, ked jedno kura v akcii stoji 2,5 eura!! Kde sa stratila ta zvysna hodnota? Si staci domysliet.
Ja uz neviem, kde sa ludia naucili takej nechutnej krutosti :/

Tyna_Mal

Tiež sa mi nepáči, ako sa správajú zvieratá vo veľkochovoch. Preto si nekupujeme vajíčka, kurčatá, bravčové mäso, atď. Máme veľký statok a plno zvierat, takže sme celkom sebestační :-) . Zvieratá síce vyžadujú veľa krmiva, ktoré objednávam z www.energyshobby.sk a starostlivosti, ale tá za to čerstvé mäso a produkty rozhodne stojí :-) .

Gerbil

Súhlas, mne je tiež zle, preto dokumenty a reportáže z takých fariem ani nepozerám. A tiež súhlasím s tou víziou - vlastná mini-farma, vlastné potraviny, zdravé prostredie - a nie toto okolo nás.

VHMC

jajka to nebolo len o mase. Jedli aj viac mastnych veci a inych chutoviek... No zili inym zivotom, mali lepsiu obranyschopnost, bo sa viac hybali po vonku a viac robili :) My tu dnes uz skor "kysneme" pri PC a krmime sa tym, co nam spolocnost produkuje.

lost

Viem ze je tam ten limit, ze v byte tazko... Ale ak by som uz tak byval, dohodol by som sa so niekym, kto by mi ich odchoval (nieco za nieco, kludne).

Tu na cene nezalezi by som povedal, pretoze ide o zdravie, a tam sa setrit seriozne neoplati..

da sa najest aj za 1 euro.. ale to bude fakt humus... pokial mas znamych, co maju tie smesky a podobne, tak tam chemiu nebudu davat, respektive len v takom mnozstve, co zdraviu priliz neublizi. podla mna sa to vsetko da zariadit.

Lenze, co ak si clovek navykne na taketo zdrave jedlo a potom raz zajde do restauracie a tam ho to rovno otravi? :D (existuje vobec takyto efekt, ci nie?)

Inac byvam (s rodicmi) v rodinom dome, predtym v byte, a stary rodicia nas zasobovali domacim masom :)
-zatial zahradu nemame, ale zevraj bude..

Predpokladam ze chvilku budem byvat v byte (v buducnosti), asi by som si kupil malu zahradku niekde... :)
Asi staci par desiatok m2..

ten pocit skocit si do zahrady po cersve ovocie/zeleninu ... daleko lepsie ako tie z obchodu :) .. avsak je pravda ze je to velmi komplikovane pestovat vsetko na vlastnu past.

len som sa snazil napisat, ze aj takto sa to da :)

HPXK

lost ak sa smiem spytat, kde byvas? Na dedine abo v Panelaku ? co myslis, kolko miesta je v takom 2-izbovom byte na chov kureniec ? respektive ked uz byvas na dedine, z niecoho tie sliepky musis krmit. Cize potrebujes zmesky a nemysli si, ze v tom chemia nie je... Dnes uz vo vsetkom ...

lost

Jedno z rieseni je nekupovat si tie svinstva, ver mi, tie v obchode masa, vsetky, su urctire predopovane steroidmy. bleeee, radsej mat dve sliepky na dvore a istotu ze tam nie su same vitaminy :D

TFVK

lillyan : mozmem otazku ?
Ak Ty zacnes od jedneho farmara kupovat maso, budes spokojna, odporucis ho priatelom, mne ... ja to odporucim dalej, priatelia priatelom atd atd , az ten farmar nebude mat tolko "tovaru" no kedze si bude chciet udrzat klientelu, tak nakupi viac chovnych zvierat, az sa jeho kapacita prevysi do takeho poctu, ze nebude stihat okolo toho sam behat a zacne pouzivat mechanizaciu a stroje ako ste videli na tom videu :) Tak sa pytam, je to to prave riesenie co si mala na mysli ???
Akooo je pekne, ze sa niekto pozrel aj na to, ako to vyzera v chovnych staniciach, respektive budte radi, ze ste nevideli vsetko :D :D bo by ste uz na vsetko maso zavrhli uplne :) Ale je to bohuzial sucast doby. Volakedy zili ludia viac na dedine a kazdy si dochoval a dopestoval sam pre vlastnu potrebu. No dnes sa tejto "prace" mnohi vzdali a byvaju v meste, lenze jest sa musi a niekto to maso a potraviny vyprodukovat musi. A vies si predstavit ake kvantum zvierat sa musi vychovat, vykrmit a zabit len preto, aby zasytili taku BA ? Prahu ? Pariz ? New York ??? Kazda minca ma dve strany, takze na tento "problem chovu zvierat" sa treba aj inak pozriet ...

lillyann

sun, velmi ti prajem, ze mas tu moznost kupovat od malych farmarov rovno pod nosom :) ja by som ju hned vyuzila.
Tu v Ba zial nepoznam. ESTE nepoznam, no hladam :))