Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je mi zle z toho, akou formou sa chovaju zvierata na velkofarmach

Príspevok v téme: Je mi zle z toho, akou formou sa chovaju zvierata na velkofarmach
lillyann

Naozaj som netusila, ze nieco take sa deje aj v krajine, kde zijem, proste, ze aj ja do toho svinstva prispievam. Rada jem maso a nemienim s tym prestat, ale vazne si musim naist nejaku malu farmu a dodavatela z eko chovu, lebo mi je nazvracanie co tie hieny ludske dokazu urobit, aby zarobili..
Ved to nie je v poriadku, ked jedno kura v akcii stoji 2,5 eura!! Kde sa stratila ta zvysna hodnota? Si staci domysliet.
Ja uz neviem, kde sa ludia naucili takej nechutnej krutosti :/

Denz.

sun- dufam,ze sa vratis na rodnu zem a budes hlasat to co k nej patri:))
Kde domov múj,domov múj.....voda húčí po lučínách bori šúmí po skalínách....:DD

sun0808

ano,ja viem,trocha sa hanbim,ale co uz,ja som aj vysku odkopla,len aby som bezala do sveta:)
denz,ja mam take tulave boty:)

sun0808

ale zas,bavim sa o tom s manzelom a vravi mi,ze miestni(zijem na anglickom vidieku)to tak praktizuju,ze nakupuju len od tunajsich farmarov.
tak sa pokusim pridat,pre vlastny pocit.

lillyann

suhlasim Denz, to si myslim aj ja. Maso je pre mna dolezite, ale pred tym chcem, aby to zviera netrpelo, aby malo zivot.
Heh a keby som aj chodila do KFCcka, tak po tom videu by som prestala...:(

Denz.

greenpeace ma myslienku prehnanu....nejest maso a nic zive.
To je chore.
Podla mna je maso dolezite,len treba dat aj tomu zvieratu uctu a volnost pred rychlou smrtou a netryznit ich.

lillyann

no peticia je fajn vec, ale neviem za co by sme tunak bojovali :) resp. aky zakon by sme chceli vybojovat? zakaz velkochovov? Alebo zlepsenie podmienok? (To si vo velkochovoch neviem predstavit). Zisiel by sa mi clovek, co sa ddo tohoto vyzna :((

sun0808

tiez si myslim,ze s tymto tazko pohnut,vacsina ludi,aj ked im to pride zatazko,ale problemy a povinnosti stiahnu cloveka inym smerom.
kazdopadne je to malo medializovane.

lillyann

Tak ja osobne vidim asi taketo moznosti:
1. sama prestat podporovat tuto masineriu (kupovat maso, vajicka, mlieko... z bio obchodu, alebo este lepsie cenovo, najist domaceho farmara)

2. inspirovat co najviac ludi, zacala som uz rodinou, no je to tazke zistujem,lebo oni v tom problem nevidia, akurat tak, ze je zbytocny luxus, kupovat to od inakadial

3. hociaka forma propagacie tohoto problemu