Som vegetariánka. Aj vy? Chceli by ste sa nimi stať, ale máte obavy, ako postupovať a čo to všetko obnáša? Tak potom šup šup otázky a príspevky do tejto témy. Všetci, ktorí ste, aj nieste vegetariáni, vítam vás tu... :)
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
Vegetarianstvo
Takže vy čo zastávate mäso, zjedli by ste ho surové tak ako ostatní mäsožravci a všežravci? tí ho často žerú aj pokazené, staré...
V podstate súhlasím s Petosmeto-m. Teda ešte sa tak presne nestravujem, jem nejaké pečivo, minimum mliečnach výrobkov ale chcel by som sa k tomu dostať. Kto vraví o nedostatku bielkovín? Ľudské mlieko obsahuje 1,5-2% bielkovín a pre malé rýchlorastúce deti je to to najlepšie. Rastliny obsahujú 3% bielkovín. Nestačí to?
usiko- priznam sa....nepozeral a zatial som sa nejak tomu nepozrel na zubok,ze ktora krvna skupina je v com charakteristicka.
Tak to zrejme bude v genoch a nie v krvi.
Neskor si to niekde skusim najst,ze ako to vlastne funguje.
Ale dik,dala si mi chrobaka do hlavy:)
denz,
teraz ta nechapem:1. bude nieco na tej strave podla krvnych skupin, alebo 2. bude nieco na tom, ze strava podla krvnych skupin je blud?
lebo podla toho ja s 0 som typicky priklad cloveka co ma mat prevazne v strave masove produkty a mliecne vyrobky /a to ja fakt teda nie/ a A je vegetariansky zalozena krvna skupina....a ty papas maso stale....
sonis,
akurat tuniaka v konzerrve, aj to sa mi nedari kazdy tyzden...ale beriem omega3 v kapsuliach, tak to hadam bude celkomm fajn....ked som sa dozvedela, ze som tehotna, tak hor sa do obchodu , nakupila som si mrazeneo lososa, tvarohy, cottage cheese, tofu...a vsetko som poto vyhodila, lebo mi bolo od toho zle.....losos este je v mraziaku, darujem mamce.....takze tak.....
usiko - a ryby? Tie ti na žalúdok nerobia ťažkosti? Tam sú veľmi dôležité omega - 3 mastné kyseliny čo je v tehotenstve veľmi dôležité. Pretože strava bohatá na ryby podporuje rast plodu. :)
usiko- cize je to tak......kazda krvna skupina ma povod v inej casti zeme a tym padom aj geneticky dane co moze a co nemoze jest.
Ja som acko a bez masa sa nedokazem najest vobec. Cize nieco na tom bude.
joj a nepotrebujem utoky typu nemala by som mat dieta ked som taka nezodpovedna...neexistuju studie o tom, ze vegetarianky maji deti mensie, vadne alebo hlupejsie. Aj masova strava moze byt zle zlozena a mozu vam chybat ziviny, aj bielkoviny, takze je to o inom.....
Kyrian,
s tymi krvnymi skupinami to negungu7je, mam 0 plus a neviem maso zjezt, nanajvys tuniaka z konzervy raz tyzdenne alebo ani tolko...a to som v 3. mes. tehotenstva. proste to nejde, ak to zjem, tak to vyvraciam...moj partner je tiez 0 plus, a maso mu niekedy neuvarim ani raz tyzdenne, lebo nechce...takze tak..proste ja to jednoducho jest neviem....
Petosmeto
Tak to s tebou nemôžem súhlasiť! Vegetariánstvo sa delí do skupín.
Sofi, to si teda bohvieako to maso nenahradila, a taki vegetariani casto skoncia v nemocnici.
Ovocie a zelenina je cesta, nic ine. Ziadne obiloviny, ziadne soje, ziadne vajcia, a uz vobec nie nizkotucne mlieko, co je absolutny sajrajt. Takisto ziaden chlieb a pecivo.