Vegetarianstvo

Laco24

jaaaaaj myslíš že by sme sa až tak geneticky líšili? no ja neviem, ja som kdesi čítal že ešte aj černoch s eskimákom sa geneticky líšia menej ako sa môžu dve gorily z toho istého lesa :-D teda že všetci, aj keď to tak niekedy nevyzerá, sú strašne podobný

vevericka

laco24 v tvojom prispevku je jedna velmi pravdiva vec...a to, ze cele generacie tak zili a nic im nieje..to je ten dolezity bod..ich GIT sa tomu prisposobil..su navyknuti na taku stravu..geneticky..ale nasi predkovia, co tu mali..boli urodne polia v oblasti ukrajiny a tu ??tu boli lesy,,predkovia sa zivili lovom a zberom plodov..a policka mali v malom ako bonus..btw co sa tyka aziatov..ano maju prevazne rastlinnu strau, ale hlavne maju vela ryb a kde nie je voda, tak aj hady, jasterice a hmyz je casto konzumovany(vraj je to chutne, ja ostanem radsej pri tych rybach:) )

Laco24

Gerbil, no ja už neviem čo by som povedal. K tej morálnej a duchovnej stránke by sa dalo diskutovať ale o tom by som nerád.

Dobre zostavený vegetariánsky jedálniček určite nieje škodlivý. Ako si na to mohla prísť. Už len keď sa pozrieš na štáty ako je Japonsko, ich priemerná dĺžka života a strava tak je úplne absurdné hovoriť o tom aké je to škodlivé. Dokonca veľká skupina roľníkov či ako by som to nazval na juhu Indie sú vegáni dlhé generácie a neškodí im to, dokonca trpia menším množstvom chorôb ako ľudia čo jedia mäso a iné živočíšne produkty

Gerbil

Nie je najmenší dôvod nejesť mäso: ani morálny, ani duchovný, ani zdravotný. Konzumácia potravy je základom prežitia. Rastliny tiež CÍTIA. Už len názov "živý" šalát v obchodoch hovorí za svoje.

Každý biochemik a iný odborník vie, že pre ľudský organizmus je živočíšna strava prirodzenejšia než rastlinná. Najvyužiteľnejšia bielkovina je vo vajci, nie v rastline - tú musí žalúdok zložitejšie tráviť.

Celé vegetariánstvo je informovanosti. Kto si dá námahu a zistí si fakty, zistí tiež, že nie je ani zdravé, ani prospešné, ba dokonca škodlivé. A keď už nemyslíte na seba a v zaslepení a nevedomosti si ochudobňujete telo, tak myslite aspoň na svojich potomkov.

Karina

Suhlasim s matou... Clovek ma jest vsetko, aj napriek tomu ze som bola sama vegetariankou par rokov si myslim, ze maso je sucast stravy dnesneho cloveka... Rovnako ako ovocie, zelenina, obilniny, mliecne vyrobky... Niekto sa moze ohanat, ze to je neprirodzene - co je uz dnes prirodzene? :) Ja tomu masu tiez vela nedam, ale nemam s nim a s jeho konzumaciou ziaden problem.

answer..

laco, dnesne masa obsahuju hrozne vela zivocisnych tukov. Tie kurata maju vybeh 20x20cm, cize sa im netvoria svaly, katastrofa. A vajicka su malo zdrave kvoli tomuto problemu. A clovek by si myslel ze biele kuracie masko je zdrave.

matamata

podla mna by clovek mal jest vsetko, teda tym myslim vyvazenu stravu..ovocie, zelenina, pecivo, ryzu, zemiaky, maso, ryby, mliecne vyrobky...samozrejme striedat, nie velmi mastne, ani sladke, ani slane...proste pestra strava

Laco24

Takže vy čo zastávate mäso, zjedli by ste ho surové tak ako ostatní mäsožravci a všežravci? tí ho často žerú aj pokazené, staré...

V podstate súhlasím s Petosmeto-m. Teda ešte sa tak presne nestravujem, jem nejaké pečivo, minimum mliečnach výrobkov ale chcel by som sa k tomu dostať. Kto vraví o nedostatku bielkovín? Ľudské mlieko obsahuje 1,5-2% bielkovín a pre malé rýchlorastúce deti je to to najlepšie. Rastliny obsahujú 3% bielkovín. Nestačí to?