Som pol roka s priatelom a na poslednej kontrole mi gynekologicka zistila mykozu a dala mi aj krem pre partnera aby sa preliecil. Zeny,ako ste povedali priatelovi o takomto niecom res. o nejakj pohlavnej chorobe a a by sa aj on preliecil?Chlapi ako to beriete? Citim sa tak spinavo,a neviem ako mu to povedat,aby si nemyslel neviem co.
Dakujem
Mykoza- ako mu to povedat?
mykoza a pohlavna choroba je dost velky rozdiel...mu povedz že ju máš a že bud môže mať chvíľku mastičkovú pauzu abo sa liečiť nemusí a tebe sa to bude stále vracať keď bude spolu spávať a bude mať tých pauzičiek viacej =) si myslim že si vyberie radšej tu jednu =p btw.to čo má byť že si s ním a bojíš sa mu to povedať?
janek.. skutocne inteligentna rada...
ako mu to povedat daj mu liznut a uciti tak mu povedz ze si ho slabo umyva a nedodrziava hygienu a daj mu tu masticku.Chytra zena to zvede na muza ze to sposobil
mykoza nie je pohlavna choroba ale infekcne ochorenie pohlavnych organov to po prve...
vznika ako dosledok premnozenia bakterii v posve, ktore sa tam bezne nachadzaju.
mykoza nie je prenasana len pohlavnym stykom, takze ju moze sposobit akekolvek narusenie prirodzenej mikroflory v posve. ci uz prehnanou hygienov, uzivanim antikoncepcie, no najma sa objavu po dlhodobejsom uzivani antibiotik.
sex pocas liecby sa v ziadnom pripade neodporuca. partner musi byt takisto preventivne prelieceny, pretoze nemusi sa u neho infekcia prejavit ale moze byt nosic
takze tak ako ti bolo poradene, masticku nech si da. ty si daj to co ti doktor/ka predpisala a bude to v poriadku...
ak je rozumny a normalny mal by to zobrat uplne normalne...su to bezne veci nie je to nic specialne ani nezvycajne. a uz vobec sa nemusis citit spinavo preboha!! ved je to ochorenie ktore moze vzniknut ak ma clovek slabu imunitu, ak si brala antibiotika a chybaju ti zdrave bakterie...a pod...
..ocuuvaj a ta mikoza je prenosna?
to znamena, dostane to clovek...od zeny napriklaad? ci to zavisi od imunity , odolnosti...lebo neznie to moc koseer...
kvasinky, musi to byt asi dobra pliaga..
ajak sa to prejavuje?
ja osobne nemam problem hovorit s partnerom o problemoch, a hlavne s niecim co on priamo s tym suvisi.. podla mna by nemali byt ziadne taketo tajnosti, bloky preto, co si ten druhy mysli, maykoza moze vzniknut s antibiotik, oslabeny imunitny system, alebo aj prehnana cistota, ked sa uz citis "spinavo" :) tak smelo do toho a necit sa trapne, nieje nic na tom, kazda zena si tym presla
pozri ..povedz mu ze si mala niake problemy a gynekologicka i jemu posiela lieky nech to berie.. eto vsio...
jejda, veď mykóza nie je žiadna pohlavná choroba... kks... normálne mu povedz, že ti zistili kvasinky a vzhľadom na to, že spolu spávate je nutné aby sa preliečil aj on...
ked o tom chlap nic nevie nech sadne za pocitac a najde si na nete..potom uveri sam