C-peptid

Príspevok v téme: C-peptid
kamari

Pri poslednej kontrole mi lekárka robila testy na množstvo produkcie vlastného inzulínu (mám DM1). Hladina c-peptidu nalačno vyšla 0,13. Zatiaľ sa držím na 1 dávke Lantusu denne. Je to tým vlastným inzulínom? Aké máte hodnoty c-peptidu nalačno tí, čo si picháte 4-5 x denne? Chcem len vedieť pri akých hodnotách to už čaká aj mňa.
Dik za odpovede.
A ešte - je možné tú produkciu vlastného inzošu nejak aspoň udržať, či to je mimo nášho chcenia? Uvítam každú odpoveď -skúsenosť.

hojsa

presne tak,to ze si niekto poreze prstik a ono sa mu to samo zaceli je sice zazrak,ale na to netreba ani ziadnu vieru,tak je totiz nastaveny system v cloveku a tak ako prst funguje cele telo,kde pozitivne myslenie mu moze len pomost,lebo vtedy je telo viac uvolnene ako ked je v pesimite,beznadeji,smutku atd ...ale na nefunkcnu slinivku (beta bunecky) uz ani viera,ani nas samouzdravovaci system nevyzreje co je na figu

barča

janda, jasné, aj ja verím v samouzdravovaciu schopnosť organizmu, ale aj tá, ako všetko v prírode, je limitovaná. ak má niekto diabetes 1. typu 30 rokov, ťažko veriť, že sa slinivka zotaví a začne produkovať inzulín. ja si tú svoju šetrím.

Janda

Dobrá otázka.
Poviem to len v skratke, verím alternatívnej medicíne, ktorá bola preskúmaná aj vedecky, nie "huhuhu" a čáry máry možno "bludom", ktoré si liečitelia často vymýšľajú, ani sami nevedia, čo robia, vyberajú peniaze od ľudí len za ich vlastné placebo. Ale nemusí to tak byť, niektoré mágie možno fungujú fakt, to ale nebolo prebádané ani to nie je možné preskúmať vedecky. Takže, kto chce nech verí, kto nie, tak nie.
Viera v doplnky, samouzdravenie - telo má až neuveriteľné samouzdravovacie schopnosti, len mu to treba umožniť! A viera v Boha? To je u každého osobitné, môže pomôcť, aj si myslím, že pomôže (som veriaci, síce nie naivný). Takže to veľmi pomôže.. Skúste si pozrieť stránku RNG, veľmi sa s ním stotžňujem, neviem, či si to všimol.. :) Viera uzdravuje..

Janda

Nechcem sa tu VEREJNE rozpisovať takto, lebo čert nespí..Kto chce pochopí. Názory, ktoré mám by sa viacerým nepáčili, prekážali by, takže verejne to vypisovať nebudem. Ktorí chcú vedieť viac, k informáciám sa dostanú. Čo tu ale môžem napísať, je že verte vo vyliečenie, lebo viera uzdravuje, ale to som už aj možno napísal príliš veľa, lebo ako som napísal predtým, niektorým možno aj tvrdá pravda prekáža..

barča

Janda, napíš aj pre nás ostatných, ktorí máme ešte aký-taký vlastný inzulín, a teda aj hodnotu c-peptidu len pomaly blížiacu sa k nule ;-)

hybe

ahoj diabetiku,nenapisal si ako dlho mas diabetes,ale ak ho mas kratko,tak je to jasne,hocikto ma zbytkovy c peptit aj po 10-tich rokoch,teda kratko po objaveni dm1 moze mat aj taku hodnotu ako ty (c peptid po zacaati liecby inzulinom postupne klesa na nulu)...ak mas jednotku uz dlho,tak este su dva typy diabetu (LADA,MODY)ktore maju suvislost z c peptitom,ale to najlepsie asi vie tvoj diabetolog len sa ho treba priamo opytat a dozadovat sa odpovede,tu taky specialisti podla mna nie su najma ak nemaju v ruke tvoju zdrav.kartu teda podrobnosti o celkovom zdrav.stave

diabetik

som diabetik typu 1, ale som cudny diabetik, picham si 2x denne rano vecer. C- peptid naposledy som mal 2.0, ako je toto mozne ? diky

kikiii

kamari tak to sa necudujem, ze ti netreba inzulin, ked nejes zemiaky, ryzu, chlieb,ani sladkosti, to by ho nebolo treba ani mne, ale ja nemam taku volu, ja sa radsej najem...:)