Pri poslednej kontrole mi lekárka robila testy na množstvo produkcie vlastného inzulínu (mám DM1). Hladina c-peptidu nalačno vyšla 0,13. Zatiaľ sa držím na 1 dávke Lantusu denne. Je to tým vlastným inzulínom? Aké máte hodnoty c-peptidu nalačno tí, čo si picháte 4-5 x denne? Chcem len vedieť pri akých hodnotách to už čaká aj mňa.
Dik za odpovede.
A ešte - je možné tú produkciu vlastného inzošu nejak aspoň udržať, či to je mimo nášho chcenia? Uvítam každú odpoveď -skúsenosť.
C-peptid
No jasne - vacsinou kazdy den beham tych 40-45 minut, teda snazim sa min. 5x do tyzdna. A vylucila som vsetky rychle sacharidy - nielen sladkosti ale aj chlieb, zemiaky, ryzu atd. Dufam, ze sa to neodrazi na niecom inom... Jedine pred behanim si doprajem celozrnne kneckebroaty... Zvykla som si....
...nuž čo,pre nas je najdolezitejsie teraz uz len predchadzat hypam,ktore vzdy z casu na cas otravuju,kedze ina liecba nie je na na obzore (skor je kazda ina liecba hned zatratena a koli mentalite isto aj pravom),tymto pristupom ale,vlastne kazdy jednotkar je uz dopredu uz odsudeny na celozivotne pichanie syntetiky,lebo tak kaze medicinska poucka,čo nie je vlastne ani az tak hrozostrasne,v podstate telo si bez ziavnej vynalozenej namahy podmienecne funguje veselo dalej,moj dedo kedysi davno vzdy na temu diabetes huncutsky poznamenaval,ze raz jeden lekar v spravach povedal: "cukrovka je panska choroba,ale tych panov je uz niejak vela" :)vzdy mu bolo z toho smiesno,ved mal pravdu,humor je korenim ludstva...ale ktovie ci by sa smialaj v dnesnych "modernych" casoch,plnych vsakovakych diagnoz
...a este si zabehas kamari?mozno preto dlksie odolavas vstupit do klubu poremisakov,lebo aj nieco na oddialenie tohto momentu aj robis
Navrhla mi to lekárka, lebo sa jej zdá, že som veľmi dlho iba na 1 dávke Lantusu a mám vcelku dobré výsledky glyk. hemogl., čo pripisuje remisii.
Tak bola sama zvedavá kolko sa mi ešte tvorí vlastného inzulínu a ako je to s autoimunitnou - teda akú mám hladinu protilátok. Aj ja som dúfala v zázrak, ale asi sa nekoná... Len mi nikto neodpisuje, tak neviem ako som na tom... Ale toho inzulínu je asi málo a protilátok veľa...
si si poziadala sama o zistenie c peptitu alebo ti to navrhol/hla lekar/ka ? dik
A ešte mi klesli Anti CAD- protilátky z 2000 (pred 2,5 rokom) na hodnotu 1420.
Je to zlepšenie stavu alebo to len signalizuje, že mám menej beta buniek a už netreba proti tolkym tvoriť protilátky?
Nemáte s tým skúsenosti???