Priprava na test

Príspevok v téme: Priprava na test
mariaXB

Dobry den. Potrebovala by som vediet,ako dlho pred testom OGTT treba jest sacharidy. Mam problem s potravinami, alergicke reakcie a zatial sa len zistuje,co to je. A preto som na diete. Sacharidy sa mi jest nedari, ale pocula som, ze pocas diety sa neda na test OGTT ist. Kolko dni pred tym budem musiet tie sacharidy do seba tlacit a kolko asi? Dakujem.

sbfiji

Tiez mam problemy s nafukovanim a plynatostou a su na vine zlozite sacharidy ako ryza, cestoviny atd. Da sa to niecim nahradit alebo zabojovat s tym?

mariaXB

Mirka,dakujem. Ja sa nepotrebujem poucit, stravujem sa dietne, ale kazali mi dni pred testom zvysit tieto sacharidy, aby sa zvysila citlivost na test. Cize to bolo proti mojej voli. Dost ma moja reakcia na tieto potraviny prekvapila a len som chcela vediet od Vas, co mate skusenosti s cukrovkou, ci sa nemam obavat vysledkov testu, ci tieto problemy nenaznacuju nejaky diabetes.

- mira

Z víkendového "testu" by si sa mohla krásne poučiť. Nejesť ovocie, cukor a rafinované obilniny, ale jesť potraviny, ktoré ti zabezpečia stabilnú glykémiu a dostatok minerálov, aby ťa nesvrbela pokožka. To sú nerafinované obilniny , zelenina a strukoviny. Potom sa už nebudeš musieť báť žiadneho testu.

mariaXB

Dobry den. V stredu uz idem na ten OGTT,tak som si cez vikend skusila dat nejake sacharidy, ako mi nakazali. Dala som si biely chlieb, hrozno, pelendrek. Problem je ale ten, ze sa mi zvysila teplota, vkuse mam hnacku a dvakrat som aj zvracala. Ked som si ale rano dala par kolieskov sunky, tak mi bolo lepsie. Zase ma svrbi cele telo, spustil sa mi moc, smad atd. Chcela by som sa Vas opytat na Vas nazor, ci sa nemam strachovat.

mariaXB

Ale ja som nemyslela alkohol, ale vodu. :-)))) akoze rano doma pred testom, ci sa mozem napit.
Hej, je to dlha doba. Teraz uz beriem duphaston, aby som ju mala aspon na umelo.

jajkafr

neviem čo sa týka testu OGTT mám to naštudované len z knihy v praxi som to ešte nevidela robiť :( ale alkohol všeobecne znižuje hladinu cukru v krvi
1,5 roka je dosť dlhá doba bez menštruácie

mariaXB

Ano viem, ze DM 2 sa najskor lieci dietou. V podste aj preto sa mi to zda zbytocne pohorsit si kvoli tomu, aby mi povedali, ze mam dietovat. :-))
No ja by som babatko chcela, ale od vysadenia antikoncepcie nemam ani menzes. uz je to 1,5 roka. Ale o splodenie sa este nesnazime. Nechce sa mi podstupovat hormonalnu liecbu, kym mi jasne nepovedia, co mi je.

jajkafr

maria
DM 2. typu sa na začiatku lieči len diétou a až keď diéta zlyhá nasadia sa PAD (perorálne antidiabetiká) lieky na DM
chceš bábätko? pýtam sa lebo píšeš, že možno sa už dostaví tá vytúžená ovulácia :)

mariaXB

Ano, viem, ze DM 1 nehrozi, vsak aj som rada. No vsak nieco bude. Ale uz nestresujem. Ak mi DM 2 nezistia kvoli diete, tak mi to v podstate vobec nemusi prekazat. Pretoze to znamena, ze zatial je v mojich silach udrzat si to v norme. A ak sa to ma niekedy prevalit, aj tak sa to prevali. Hlavne ze je mi teraz dobre. A ktovie, mozno sa touto cestou dopracujem aj k tej vytuzenej ovulacii. Aj bez liekov.