Dobry den. Potrebovala by som vediet,ako dlho pred testom OGTT treba jest sacharidy. Mam problem s potravinami, alergicke reakcie a zatial sa len zistuje,co to je. A preto som na diete. Sacharidy sa mi jest nedari, ale pocula som, ze pocas diety sa neda na test OGTT ist. Kolko dni pred tym budem musiet tie sacharidy do seba tlacit a kolko asi? Dakujem.
Priprava na test
maria tak držím palčeky neviem ako ti pomôcť hoci by som rada pomohla....
ak ide o DM tak určite 2. typu v tvojom prípade lebo pri 1. type by si bez liečby už dávno upadla do hyperglykemickej kómy
samozrejme ide o DM 2.
DM 1 nehrozi.
Ahoj,jajka. dakujem za dalsie cenne info. Odvolali sa uz na spominanu dietu, ze aj ak mam cukrovku, tak pocas diety to nevedia zistit, tak si ju mam do dalsieho testu "vyrobit". Zalezi mi, aby bol problem odhaleny, ale nie az tak, aby som si pohorsila, ked je mi konecne lepsie. Ale povedali, ze ak sa to zisti, tak nejaky liek metmorfin co by mi pomohol prekonat moje PCO.
acido maria má pravdu lekár jej môže vziať glykémiu na lačno ale tú môže mať ok keďže ide o diabetes 2. typu, tiež jej môže vziať C-peptit (zistí množstvo tvoreného inzulínu) ale to môže mať tiež ok keďže ide o diabetes 2. typu a môže ísť o dva druhy kedy sa inzulín tvorí ale nemá "správny kľúč", aby otvoril v bunke dvierka pre glukózu a preto je veľa cukru v krvi alebo potom môže ísť o taký že sa ho tvorí málo a príjem sacharidov je väčší a on nie je schopný spracovať ho...
tiež sa dá odobrať glykolyzovaný hemoglobín ten by mohol niečo ukázať zisťuje sa ním ako je stabilizovaný diabetes na liečbe proste výkyvy hladín cukru v krvi
ale smerodatný je OGTT test, ešte by sa mohol spraviť veľký glykemický profil (meranie glykémie pred a po jedle a ešte tuším 2x v noci)
ale to všetko lekári určite vedia ... acido diagnostika niektorých ochorení nie je taká jednoduchá ako si myslíš poznáme len niektoré vyšetrenia, ktorými nejde zistiť všetko
Krv mi brali a vysla v poriadku. ale inzulinova rezistencia sa vraj z toho neda zistit.
kazdy jeden lekar ti predsa zisti z krvi a mocu ci a ako mas zvyseny cukor a zahaji liecbu.nie je nic jednoduchsie,nechapem,kde je problem
Vsak porad, ked vies. Preto som tu a preto sa pytam, lebo tu maju ludia viac skusenosti. Ja robim veci len podla toho, ako sa citim lepsie. Zatial mi totiz nepomohol nikto, tak sa snazim pomoct si sama. Hovori sa tomu pud sebazachovy. Budem rada, ked mi poradis.
cukrovka sa zistuje aj inymi metodami a velmi rychlo a jednoduchsie ako ogtt a hlavne hned a na pockanie
acido,ja viem,ze jablka su sacharidy.presne ako si povedal,ze nejake sacharidy jest treba,tak preto ich jem.2 denne.zatial su jedine,ktore som "nasla". nic v zlom,ale mal si ma vidiet pred dvoma mesiacmi,ked som lezala doma vysilena zo svrbenia,casteho mocenia a na plesiny som si striekala pantenolovu penu na popaleniny.ak sa mi ma nieco stat,tak skor vtedy,ako teraz.ale vdaka za radu.
acido keď je niekomu blbo keď niečo zje tak to predsa nebude do seba tlačiť chcela by som vidieť teba čo by si robil keby ti polo zle po niečo či by si to jedol aj napriek tomu