Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Atopicky ekzem okolo oci

Príspevok v téme: Atopicky ekzem okolo oci
Lenkam

ahojte,

pravidelne kazdy 3mesiac sa mi okolo oci vytvara atopicky ekzem, pokozka je cervena, az zapalena, a ocne viecka mam az vyschnute, supinate. istu dobu som pouzivala kortikoidnu mast, ale ta sa dlhdobo pouzivat nemoze. viete mi poradit kozmeticke vyrobky, kremy, cistiace mlieka, odlicovacie mlieka ci mast na oci? dakujem

Evka303

Ahojte. Ja to mám okolo očí tiež cca dva roky. Od kožnej mám kortikoidnu masť ktorá mi síce pomáhala ale nemôžem ju používať tak dlho. Na alergologii mi zistili alergiu na brezu, dostala som tabletky fixit a doktorka povedala nech si to natieram indulonou. To mi samozrejme nepomáha, ani vazelina ani kokosovy olej. Chodím po ulici ako strašiak, viečka červené a šupinaté, dosť to svrbi. Je to otravne a chcem sa toho zbaviť...len neviem ako. Ešte rada pre ostatných: robilo mi na to dobre mydlo z kozieho mlieka s ovsenými vločkami (stálo asi 4€), len po pár dňoch sa mi naň ukázala alergia, kýchanie a plný nos, musela som prestať používať.

Peter Baláž

Samanthaemy prosim o radu,ja mam na ocnom viecku uz dlhsiu dobu supinky ktore ma drazdia a nemam ani karpiny.Z oka ako keby ide nejaky maz...uz som bol aj u alergologicky a testy ukazali ze som neni na nic alergicky..a pobehal som viac ocnych lekarov,ale len maste do oka ktore nezabrali a aj antibioticke kvapky a supinky su na oku stale...myslis ze ta mast od biodermy by mi na to pomohla?ja uz neviem co skusit...dakujem za pomoc

lolinka

Skvele pomaha kozmetika z Mrtveho mora. Napr. toto: zdravie-drnona.sk Stiahol mi ekzem, na ktory uz nic nepomahalo, uz z vecera do rana sa to vyrazne zlepsilo a za par dni preslo.

Samanthaemy

Tiež som mala problém s ekzémom oka (svrbelo, pálilo, červené, opuchnuté, reagovalo na paru, prach, parfúmy a chemikálie v okolí niekoľkých metrov), kožná ani po 3/4 roku nepomohla (testy na alergiu boli negatívne a 3x ma poslala z kortokoidnou mastou a vazelínou bez dlhodobejsieho zlepsenia), tak som dala na rady internetu a skúsila prírodné prípravky. Ak bude niekto v podobnej situácii poskytujem zoznam opatrení a prípravkov, ktoré mi pomohli:

- obmedzit teplú vodu na oko (vysusuje),
- vynechat naparovanie (celkovo nevhodne na ekzemy),
- nesuchat, neskrabat oci.

Osetrenie očí ráno aj večer:

- TERMALNA VODA (avene)
- RUZOVA VODA (vhodná aj cez den ako obklad pri podrázdení)

- BIODERMA SENSIBIO OCNI KREM (zázrak ktorý skutočne
pomáha) vhodné pouzívat vzdy ked cez den oko zacne
steklit/svrbiet

- AVENE OCMY KREM - pridala som 1-2 x denne cez zimné mesiace
(napr. ráno miesto biodermy, ked vplyvom zimnych mrazov
zacinala byt sama, ale cez den som dalej biodermu pouzivala)

- RAKYTNIKOVY TELOVY OLEJ - jemne vklepat kvapku oleja na podrázdené vysuse miesto oka (ked som si poskrabala pod okom a zacal z toho ekzem, olej to behom 24 zastavil a obden uz nebolo po nom ani naznak) ja som ho pouzivam po osetreni termalnou vodou, pred ocnym kremom, obcas aj preventivne na vecer aj ked nemam ekzem

V prípade cestovania a pobytu vonku (napr. v baroch) pozívam na ocistenie pri podrázdení:

- aloe vera LR obrúsky, alebo
- micerálna voda avene.
(následne bioderma sensibio ocny.)

Uz som sa skúsala aj dva krát malovat (korektor a riasenka) a ekzém sa nevrátil.

Drzím palce vsetkým co sa trápia s týmto otravným problémom.

andrej3503

Pred mesiacom som si kupil nove okuliare a od vtedy mam tento problem, cercena sucha koza pod ocami a svrbenie
Myslite ze by to mohlo byt z tych okuliarov?
Su plastove a dovezene z ciny
Masticky nepomahaju

Zbešnety

Ahojte ľudkovia. Ja som mal v detstve podobne problemy, ktore tu su spominane. Hlavne popraskane pod ocami, suche, popraskane ocne viecka az do krvi!! Masticky pomahali na par dni a zas to iste.. 3 roky trapenia. Skusal som vynechavat roznu stravu a nepomahalo. Az ma moja doktorka poslala za svojou kamaratkou na kozne a ona zacala menovat potraviny, ktore mozu sposobovat tento problem. Zo spomenutych potravin (naozaj asi vsetko) som skusal vylucit 95% veci. Uplne nakoniec povedala, ze OVOCNE CAJE su VELMI SILNE ALERGENY. To som pil takmer kazde rano na ranajky. ked som prestal pit ovocne caje, problemy za par dni pominuli. Ak pijete niekto ovocne caje, skoncujte s nimi. Mozu sposobovat tazke problemy. Drzim prsty..

lenkalenkas

odmala som mala problem s atopickym ekzemom, no v 12tich rokoch sa mi rozširil aj okolo oči.. ked sme s tym prišli jedneho dna až na pohotovost (!!!) ani oni nevedeli čo s tym.. nikto vraj o tom predtym nikdy nepočul..chodili sme všade, hore dole a nikto a nič neopmohlo.. robí sa mi to väčšinou v chladnejšom obdobi roka.. však som objvila jednu kožnu ktora mi konečne dala niečo ine ako kortikoidne maste.. dala mi vyrobiť ľahku masť (čakacia lehota v lerakni na mast bola 24hod.), jarischovu vodu na obklady a raz do dňa zodac.. vravim vam, toto vam pomôže :)

Sari87

Ahoj, nečítala som príspevky, ale mne sa okolo očí vytváral ekzém asi tak dva roky...Robili sa mi na viečkach šupinky a červené fľaky ktoré ma svrbili...bola som s tým u dvoch kožných...prvá mi predpísala kortikoidnú masť, ktorý mi zabrala tak na týždeň a druhá mi dala namiešať nejaké maste a vodičky v lekárni, čo mi zabralo tak na mesiac...Bola som z toho zúfala, lebo sa mi to rozširovalo a uz som to mala aj pod očami...No a potom som vyskúšala krém od Biodermy Sensibio DS+ špeciálne na seboroickú dermatatídu a postupne sa mi to začalo zlepšovať...následne som si kúpila micelárnu vodu tiež od Biodermy a nemôžem tomu uveriť, ale odkedy som si začala týmto prípravkom čistiť pleť a hlavne oči, mám pokoj!!! Naozaj, trpela som tým asi dva roky a teraz nič, krásne čisté oči! Odporúčam vyskúšať, zázraky sa dejú :-)

anjel888

Ahojte, ja mám tento problém už cez dva roky a tiež nič nepomohlo, ani nepomáha skúsila som tiež všetko možné ak niečo pomohlo tak len zmierniť príznaky..no časom som zistila z čoho to je treba to riešiť zvnútra, netvrdím že je to tak u každého ale u mňa(najskôr svrbenie okolo očí, červené pľuzgieriky, potom opuch zmizne koža ostane červená a suchá a šúpe sa a tak sa to stále opakuje) je to alergická reakcia na potraviny (spúšťač - oslabená imunita, duševná nepohoda a pod. ) skúste upraviť stravu, ale treba to natvrdo dodržiavať aspoň pol roka, nejesť nič červené, oranžové, žlté a žiadne alergeny (pšeničná múka, mlieko, mliečne výrobky, orechy, vajcia, byliny) kto chce vedieť viac píšte do mailu.. a na príznaky mne najviac pomáha calciová masť, ale to môže byť u každého inak..a pozor tí čo pravidelne pracujete v záhrade, ak si šúchate oči a nepoužívate rukavice môže to byť spôsobené aj tým..