Psorioza - liecba biologikmi

Príspevok v téme: Psorioza - liecba biologikmi
Karolko

Dobry den,

tuto zakernu chorobu mam od 16 r. Zacalo to malymi supinami vo vlasoch, dnes mam 24 a mam tak 30 - 40% lozisk po celom tele. Niesom clovek ktory sa vzdava, preto som sa snazil si co najviac o tejto koznej motanici nastudovat a naucit sa s nou zit. Presiel som liecbou lokalnimi kortikoidmi, bol som pri mrtvom mori - co neskutocne pomohlo, a skusal som aj rybicky Dr. Gularasa vo wiedni , co mne osobne pomohlo najviac. Docasne. Potom som skusal uplnu zmenu zivotospravy, pocnuc kazdodennymi treningami ako /plavananie, beh, fitness, solarium, uplna uprava stravy/... A na moje pocudovanie psoriaza sama mizla.... Avsak vsetko nieco stoji... A to nehovorim o rovine financnej, ale aj casovej. Dnes mam naspat svoju "stalu frajerku" a opat sa snazim o zmenu zivotospravy , ktora mi zvacsa vydrzi pol roka... Ako vsak pribudaju roky , aj medicina ide dopredu. Momentalne su dostupne na trhu nove lieciva - biologika, ktore maju za robotu potlacit imunitny system - geny ktore prispievaju k nadmernej obnove koze T bunky, alebo nieco podobne. Co ma vsak vzdy odradzalo pri systemovej liecbe, su VEDLAJSIE UCINKY, takychto liekov. Na nete som vsak objavil pomerne nove liecivo - biologikum s nazvom STELARA , / kde su tieto vedlajsie ucinky /podla info z pribalovych letakov/ v porovnami s ostatnymi biologikami najmensie. Chcem sa Vas preto opytat a poradit, ci uz niekto mate skusenosti s tymto liecivom. Presiel som na internete dost vela for, kde si to ludia pochvalovali.. /cena je vysoka cca 5000 dolarov za jednu injekciu. :( / Jedna sa o 2 injekcie rocne... Ako mam postupovat , kde to mam ist zohnat ?? Dakujem, Karci

Ivka 1

Pri liečbe psoriázy sa začala používať špecializovaná kúpeľná liečba Tomesa.
Je to špecializovaná liečba ,ktorá imituje pôsobenie slnečného žiarenia a vody v oblasti Mŕtveho mora. Teplý soľný vaňový kúpeľ v roztoku soli z Mŕtveho mora je súčasne kombinovaný s aplikáciou ultrafialového žiarenia s odfiltrovaním škodlivých zložíek UV žiarenia. V nemenovaných slovenských kúpeľoch dosahujú vynikajúce výsledky. Nám zase veľmi pomohla Golden yacca. Môj strýko mal psoriázu na prstoch a dlaniach oboch rúk , rany ktoré praskali a boli veľmi bolestivé .Dovtedy nepomáhalo nič. Rovnako aj môjmu známemu po dlhých rokoch trápenia zabrala Golden yacca.
Týmto príspevkom tu nechcem robiť neželanú reklamu , píšem len o možnostiach riešenia tohto veľmi dlhodobého a bolestivého ochorenia tela a duše.

LOOLI1

Dobry den neviem ci mam zrovna psoriázu ale mam flaky vo vlasoch cca 3 cm. Na tvari sa mi robia take cervene pupienky su navrete a tvrde ... Chodila som ku koznej a lieca ma uz 4 roky a nadarmo rada masti a liekov vobec nezabera . Poslali ma na chirurgicky zakrok co my vyrezali kustek z toho :0( Som velmi zufala vlasy mi vypadavaju je vidno aj plesina a velmi ma to svrbi poradite mi prosim co na to dat ?? Citam tu z prispevkov ze su dobre rybycky to su prosim vas ake ?? Dakujem za radu a a pomoc

sindri

rovnaký problém má aj môj krsný, skús rybičky Garra ruffa, možno to bude väčšia pálka,ale tak zas na druhej strane, má to dlhodobejšie účinky:)

TinaM

Ano, mam ju vo vlasoch. Zatial som sa neodhodlala k zmene stravy, ale asi to budem musiet riesit dost drasticky. Mne sa to zhorsuje hlavne stresom. Obmedzujem cukry, musim vylucit aj mliecne a tuky. Papam vlakninu a pijem zihlavovy caj. Vyskusala som uz asi vsetky formy (krem, mast, fluid..) pripravku locoid, dalej mam nejaku specialnu namiesanu tekutinu od lekara. Kupila som si v lekarni konopny sampon, vraj ukludnuje.

ANDY4d

TinaM, ty ju mas iba vo vlasoch? Idem zajtra ku koznej, opytam sa, ci ide o psoriazu, doteraz mi predpisala vsetko mozne a hlava stale svrbi a vlasy rapidne vypadavju :( Obmedzujes sa aj v strave? A s akymi pripravkami mas doteraz skusenosti?

TinaM

Vsetky masticky a rybicky su super, ale co robit so psorkou vo vlasoch? Mast locoid je sice super, velmi rychlo ukludnuje, ale z vlasov je neodstranitelna a asi ziadny clovek nechce chodit s mastnymi vlasmi cely zivot :( Takze co vy pouzivate do vlaskov?

ANDY4d

Ako resp. kedy ti zistili. ze ide o psoriazu? Mam uz asi pol roka problem s lupinami a so strasnym svrbenim hlavy a bojim sa , aby to nebolo to :(