Som blazon alebo iba adolescent?

Príspevok v téme: Som blazon alebo iba adolescent?
anonymblazon

Uz neviem co si mam sam o sebe mysliet a je to relativne dlha doba co pochybujem o svojom dusevnom ci akomkolvek zdravi. O co ide je, ze som celkom iny. Od svojich rovesnikov (mam 16) a celkove od okolia sa dost lisim. Prva vec, ktoru si na mne kazdy vsimne je, ze som nespolocensky a apaticky. Niektori by povedali aj, ze taky tichy salamista ale to nie je celkom pravda, skor len vo mne emociu nevyvolavaju veci, ktore trapia ostatnych a naopak sa vzrusujem nad niecim, co je pre inych nepodstatne.

V praxi dost svojsky humor (to znamena pre inych malokedy pochopitelny) a aj svet vidim inac. Velmi ludom neverim a som velky pesimista. Premyslam nad tym ci ma vobec zmysel existovat na tomto svete, z ktoreho mam taky dojem, ze vacsine ludi ide len o to uspokojit svoje materialne potreby a v bohatstve odist z tohto sveta a aj tych niekolko ostatnych so socialnym citenim a moralnymi hodnotami nema velmi na vyber a musi sa prisposobit. Nerobim to vsak schvalne, ze sa chcem odlisovat od ostatnych? Na jednej strane bavi ma byt inym, na druhej chcem byt normalny. Ostatni nemusia riesit taketo problemy a zdielaju s ostatnymi svoje zaujmy. Teraz to ani tak vazne neberiem, ale v buducnosti chcem mat normalny zivot.

Taktiez mas sklon k tomu byt hypochonder, mnohi si o mne asi len myslia, ze dospievanie asi prudko vplyva na moje myslenie, ale ja som uz od detstva boli taky cudak. Byvam casto vztahovacny a paranoidny. Dokazem si aj uzivat zivot a smiat sa, ale casto striedam nalady a neviem, ci ozaj nie som daky schizofrenik. Dalo by sa o tom povedat aj viac, ale ostatne veci si asi radsej necham pre seba.

Tak mi prosim skuste poradit co mam spravit so svojim zivotom. Mam vyhladat odbornu pomoc a porozpravat sa o tom s rodicmi? Nad samovrazdou som uz uvazoval, ale nikdy som ju nepovazoval za riesenie a ani by som (zatial) nebol schopny o nieco take sa pokusit.

veves

nie nie, nezmení sa to časom:)
ano robi to problemy a viac to boli nez sluzi, ale casom si zvyknes a mozno sa ti to este zapaci:)
u mna uz preslo vela rokov odkedy som si to uvedomila ze nie som ,,normalna,, ani som nikdy nebola a stale som taka. a vlastne aj keby mam trpiet muky pekelne tak by som nemenila.
takze si zvykni a zacni ťažiť zo svojho ,,postihu,,:)

bleee

anonymblazon

B) je spravne :-)
mas normalne pocity, ako aj vecsina ludi v tvojom veku. Vykyvy nalad su velmi bezne, takisto ako mensia komunikativnost u adolescentov chlapcov.
Neboj, nalady casom prejdu, komunikativnost sa zlepsi (ale az po 18tke) a cudnych ludi budes stretavat stale, len sa ti bude zdat, ze ich je menej (v skutocnosti ich bude stale rovnako, len ty budes uz niektorym z nich viac rozumiet :-)

tinnka

nie si sam. Mňa tiež nezaujima to, čo davy rovesnikov, aj ja premyšľam načo tu vlastne som, som introvert, divna, možýno aj trochu hypochonder
ale tiež sa viem aj radovať zo života, zabavať sa, komunikovať
a potom pridu dni samoty, som nervozna osamela, ľutujem samu seba
myslim si že za to može povaha, dospievanie a v mojom pripade aj minulosť, rodina
Možno z teba raz bude hviezda :) ved o kolkych takych s takymto detstvom som už čitala
Držim nam palce

doubledog

to nie je nic zvlastne, bezne pocity adolescenta.
casom to prejde.
je sice pravda, ze sa nic nezmeni, ale casom ti prestane vadit, ze su ludia taki divni.
lebo pochopis, ze ty si divny uplne rovnako.
a socialne a moralne hodnoty, tam tiez s velkou pravdepodobnostou zazijes sklamanie. ale hlavne sam zo seba :)

za8icka

Ahoj, podla mna si len na svoj vek dost vyspely. Pouvazuj ci sa nahodou nestalo nieco u vas v rodine alebo v tvojom zivote, preco si tak rychlo dospel. Hovoris, ze sa odlisujes od svojich rovesnikov. Tak si najdi priatelov, ktori ti budu vyhovovat. Ked som bola v tvojom veku, priatelila som sa vacsinou so starsimi ludmi, pretoze som si s nimi rozumela. A o nic som neprisla, akurat mam mozno zodpovednejsi pristup k zivotu ako par mojim rovesnikov. Ak chces mozes ist k psychologovi, ale akurat sa mu vyrozpravas, on ta vypocuje a mozno ti nejako poradi:) ale to iste vlastne robia aj ludia, co pisali predomnou:)

M74

anonymblazon: Pod to čo si napísal, by som sa kľudne podpísal ( aj keď by som to napísal kúsok ináč ) a to mám raz toľko rokov. Teda až na tú hypochondriu, chodiť s každou blbosťou za doktorom a trápiť sa pre nejaké bolesti a problémy, to ma už prešlo. Poviem si: "Vieš koľko vydrží ľudské telo?", alebo "voľakedy doktorov nemali a museli si poradiť bez nich" :-)

michaelaaaa

ako by som citala o sebe...vsetko sedi...mam tie iste problemy...ale nemam pocit ze by to bolo len prechodne obdobie...

anonymblazon

chalaple: Ale pomohol, vdaka tak ako aj ostatnym.

Uz s tym aky som budem musiet zit, len sa tym asi prilis zaoberam. Odbornu pomoc som ani prilis nezvazoval, len tak okrajovo lebo pochybujem, ze by mi to v konecnom dosledku nejako pomohlo.

chalaple

ako keby som cital o sebe pred par rokmi, vlastne vela sa od vtedy ani nezmenilo :) myslim ze odbornu pomoc nemusis vyhladavat, teda ak by si chcel skutocne spachat samovrazdu tak v tom pripade ano, ale inak tie vykyvy nalad prejdu si myslim( hodnotim podla seba) ale ostany ludia sa mi zdaju stale divni, to ostatne tiez pretrvava ale to mi neprekaza akurat som nekomunikativny a to mi jedine vadi, no ale asi som velmi nepomohol

sybi25

anonymblazon

preklep...nevadi....
no pises a zmyslas na 16-rocneho hlavne o sebe o svojom spravani moc dospelo citis, ze sa odlisujes no prave to je ono to si ...Ty...!neries ze si nespolocensky,tichy a neviem aky ,tak si a co? hladaj svoje "naj" mozno i prave v tych negativach ved si mlady, osocovanie od znamych a to, ze si niekto na tebe vsimol ze si "iny" to si neber moc k srdcu su rozne nazory roznych ludi
a samovrazda ta nic neriesi ,len by si ublizil
....humor-hlavne ze sa zasmejes Ty...

moc kriticky na seba pozeras si taky "original" dufam ze i ostanes, vela stastia!