Zvižatko, keď si dobrák, každý ťa len využije? Tomu ja hovorím hlúposť a nie dobrota. Ja predsa môžem povedať NIE. Keď sa mi chce pomôžem, keď som unavená, nemám náladu alebo LEN TAK pre zmenu (nech nie som dobrá furt) tak je mi okolie ukradnuté a jednoducho NIE nepomôžem. Nikto mi nedrží pištoľ pri spánkoch, pomôcť niekomu neni povinnosť, ale je to ľudské (a ja som rada človekom.. ale ani s tým človečenstvom to veľmi nepreháňam:).
Raz sa ma kámoška pýtala prečo sa nechám využívať, lebo som zadarmo a často robila niečo. Je sranda, že z toho vonkajšieho pohľadu to videla ako využívanie. Mňa tá práca ale veľmi bavila, tešila som sa na ňu a vôbec mi to neprišlo zaťažko urobiť. Čo bolo pre mňa potešením a relaxom, videl niekto druhý ako nepríjemnú, namáhavú povinnosť.
Ešte odpoveď pre Rinti: keby som nemala doma priateľov, určite by som sa časom prispôsobila okoliu. ALEBO by som hľadala ľudí, ktorí sú mi podobní a s ktorími sa cítim dobre.
Rinti, ty si spomínala ľudí, ktorým sa nič nedarí. Ja k ním patrím. Smola sa mi lepí na päty okrem iných aj vo finančnej oblasti. Môžem sa rozkrájať.. a proste nič. Nech sa snažím ako chcem, alebo NEsnažím a nechám to plávať.. furt nič. Nedokážem dosiahnuť to čo chcem. Lenže veľa som pátrala po tom PREČO, čo je so mno zle, čo robím zle.. A možno som na niečo aj prišla. Výsledok ešte nemám, takže neviem, či je to koreň problému. Ale mňa tá smola už nasrala, ja som sa zaťala a nemienim sa obmedzovať v živote len preto, lebo nemám peniaze! Baví ma milión veci, chcem a budem sa snažiť, pátrať, zisťovať a robiť veľa preto, aby som sa konečne niekam pohla. Mohla som si vybrať, či sa uspokojím s málom alebo chcem viac. He-he a ja som si vybrala oboje. Som spokojná s tým čo mám ale furt budem osud pokúšať, aby mi doprial viac.